Mainos
Mainos
kansi-hansilla

Kimmo Vehviläinen: Hölmöily osa onnistuneita kesäpippaloita

Tällä viikolla Hans Välimäki valmistaa grillin äärellä brunssin Radio Aallon aamuista tuttujen Anna Perhon, Jarkko Valteen ja Kimmo Vehviläisen kanssa. Vehviläinen ja Perho kertovat kesäsuunnitelmistaan ja omista grilliruokasuosikeistaan.

Kuudennessa Hansin grillibileet -sarjan jaksossa teemana on brunssi. Välimäen vieraiksi saapuvat Radio Aallon aamuista tuttu Dynastia, eli Anna Perho, Jarkko Valtee ja Kimmo Vehviläinen. Tällä kertaa grillissä valmistuu muun muassa Caesar-salaatti ja suussasulavia french toasteja.

Anna Perho ja Kimmo Vehviläinen ovat molemmat tällä hetkellä kesälomalla. Perho kertoo, että yksi hänen motiveistaan työskennellä yrittäjänä on mahdollisuus pitää pitkiä lomia. 

– Järjestän vuoden kierron niin, että pystyn pitämään pitkähköjä breikkejä. Olen ajatustyöläinen, joten palautuminen on työkykyni kannalta ihan oleellista, Perho sanoo.

Perho aikoo viettää koko kesän Suomessa. Kesään kuuluu muun muassa golfin peluuta, festareita ja kirjojen lukemista. Vehviläinen taas viettää kesällä aikaa mökillänsä, sekä matkustaa puoleksitoista viikoksi Italiaan.

Brunssi palauttaa edellisestä illasta

Perho ja Vehviläinen toimivat Välimäen apukokkeina, kun grillissä valmistuu brunssi. Perhon mielestä hyvään brunssiin kuuluu ehdottomasti kananmunia ja pekonia jossain muodossa, sekä vähintään paria erilaista salaattia.

– Juomasuosikki on mimosa, mutta olen myös nauttinut brunsseja beroccavodkalla, jos edelliseltä illalta on jäänyt runsaammin korjattavaa.  

Vehviläinen kertoo nauttivansa brunssista lähinnä silloin, kun edellinen ilta on ollut kostea. Parhaimmillaan brunssi on Vehviläisen mukaan venäläinen silliaamiainen. 

– Siihen kuuluu suolakurkkuja hunajalla, erilaisia sillejä, tillin kera keitettyjä perunoita ynnä muuta vastaavaa. Eli se sisältää kaikkea, mikä on suolaista, rasvaista ja kaloripitoista. Sillä uusi päivä lähtee taas kunnolla käyntiin. 

Hölmöys rentouttaa tunnelman

Vehviläinen ei ole tänä kesänä osallistumassa ollenkaan isompiin kesäjuhliin.

– On muuten omituinen kesä, kun ei ole yksiäkään häitä tiedossa. Tänä kesänä kesäjuhlat syntyvät lähinnä siten, että kutsutaan vieraita mökille ja laitetaan palju päälle.

Onnistuneisiin kesäjuhliin kuuluu Vehviläisen mukaan iloisia ihmisiä, hyvää musiikkia ja hyvää ruokaa, sekä alkoholia.

– Alkoholi kuuluu sillä tavalla suomalaiseen mentaliteettiin, että kokonaan ilman sitä voi olla vaikea rentouttaa tunnelmaa.

Onnistuneimmissa juhlissa on Vehviläisen mukaan myös ripaus hulluutta.

– Jonkun täytyy juhlissa tehdä jotain tyhmää, hypätä vaikka mereen, tippua puusta, tai sammuttaa saunanpesä. Sen kautta muutkin ymmärtävät, että täällä voi ottaa ihan rennosti, Vehviläinen sanoo.

Grillailua Välimäen kirjan ohjeilla

Sekä Perho että Vehviläinen kertovat kesäisin grillaavansa ahkerasti. Perho kertoo grillaavansa viikottain, eniten kalaa tai lihaa. Parhaat grillireseptit Perho kertoo löytäneensä, mistäpä muualtakaan kuin Hansin grillauskirjasta.

– Olen kokkaillut kirjan reseptit jotakuinkin läpi. Hans näyttää muuten tosi nuorelta kirjan kannessa! Käytän hänen ohjeitaan esimerkiksi lihan marinoinnissa ja coleslawn teossa, kertoo Perho.

Vehviläinen kertoo, että grillaaminen tuottaa hänelle onnistumisen iloa siinä missä kokkaus keittiön puolella ei kuulu hänen vahvuuksiinsa. Mieluiten Vehviläinen kertoo grillaavansa erilaisia lihoja. Grillimakkara, suomalaisten suosikkigrilliruoka, ei kuulu Vehviläisen grillisuosikkeihin.

– Makkara ei maistu minulle. En juo kaljaa, enkä syö makkaraa. En vaan jotenkin tykkää niistä, mulla on sen verran vahva feminiininen puoli, Vehviläinen vitsailee.

Lammas ja karitsa ovat Vehviläisen grilliruokabravuureita.

– Niillä saa aina kehut vierailta. Suomalainen valitsee niin helposti possua tai nautaa grilliin. Kun tekee karitsaa, ja pistää vähän yrttejä pintaan, niin se toimii aina hyvin.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme