Mainos
Mainos
kansi-hansilla

Niina Lahtisen ja Sanna Stellanin grilliherkut: Halloumisalaattia ja tuoremakkaroita

Toiseksi viimeisessä Hansin grillibileet -ohjelman jaksossa Välimäki on helisemässä, kun vieraiksi saapuu neljä kaunista näyttelijätärtä: Krisse SalminenSanna StellanNiina Lahtinen ja Pirjo Heikkilä. Niina Lahtinen ja Sanna Stellan kertovat kesämenoistaan ja grilliherkkusuosikeistaan.

Tällä viikolla Hansin grillibileiden teemana on tyttöjen bileet. Hans Välimäki saa vieraakseen Siskonpeti-sketsisarjan näyttelijättäret, ja valmistaa grillin äärellä muun muassa ribeye-pihvejä ja Cobb-salaattia.

Näyttelijä, käsikirjoittaja ja ohjaaja Niina Lahtinen kertoo kesän menneen lähinnä työn merkeissä. Lahtinen on myös kesällä viettänyt aikaa mökillä ja reissaillut pienimuotoisesti.

– Lontoossa käytiin viikonloppulomalla katsomassa Monty Python-esitys, Lahtinen kertoo.

Näyttelijä, juontaja ja kirjailija Sanna Stellan kertoo nauttineensa täysin rinnoin pitkästä kuuden viikon lomastaan. Lomaan on kuulunut muun muassa viikon Tanskan reissu.

– Olemme viettäneet perheen kanssa aikaa myös Saimaan rannalla ja Helsingin saaristossa. Helsinki on kyllä paras kesäkaupunki, Stellan sanoo.

Lähi-idän herkkuja ja luomupossua

Stellan kertoo olevansa hyvin innokas kotikokki. Hän sanoo viime aikoina ammentaneensa kokkaukseen inspiraatiota etenkin isobritannialaisen Sally Butcherin kirjoittamasta Vegestan -ruokakirjasta. Kirja sisältää Lähi-idän keittön kasvisruokareseptejä.

– Olen myös hyvä tekemään ruokaa tähteistä. Ainakin mieheni aina kehuu, että silloin kun jääkaapissa ei ole oikein mitään, saan loihdittua ruuan jämistä jotakin hyvää, kertoo Stellan.

Hansin grillibileiden teema on tällä kertaa tyttöjen bileet. Lahtinen kertoo, että joskus harvoin ruokaa tulee valmistettua isommallakin naisporukalla, esimerkiksi sukulaisten kanssa juhlapyhinä, tai työkavereiden kanssa työporukan pippaloissa.

– Useammin juhlissa ruokapuoli hoidetaan nyyttärihengessä, se on kivaa! Naiset tykkäävät usein vähän kevyemmästä ruuasta, esimerkiksi salaateista. Ja jälkkäri on aina pakollinen juttu, sanoo Lahtinen.

Lahtinen kertoo grillaavansa kesäisin mielellään muun muassa halloumia, maissia ja possun ulkofilettä.

– Halloumi-salaatti mansikoilla on bravuurini, Lahtinen toteaa.

Vaikka Stellan on innostunut ruuanlaittaja, hän kertoo miehensä hoitavan heidän perheessään grillauksen. Stellan kertoo, että he grillaavat kesäisin mielellään niin kasviksia kuin lihaa. Koko perheelle maistuu hyvin muun muassa grillatut luomuporsaan pehmeät kylkiviipaleet.

– Rakastan myös tuoremakkaroita. Opin pitämään niistä, kun asuin Iso-Britanniassa. On hienoa kun niitä saa nykyään hyvin myös täältä, sanoo Stellan.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme