Mainos
Mainos
kansi-hansilla

Vappu Pimiä: Välimäki opetti grillaamaan salaattia

Neljännessä Hansin grillibileet-ohjelman jaksossa Hans Välimäki saa vieraakseen kaksi vaaleaa kaunotarta: Vappu Pimiän ja Raakel Lignellin. Jaksossa grillaillaan ruokaa jenkkitwistillä. Yhdysvalloissa aikaisemmin asunut Vappu Pimiä kertoo kesäsuunnitelmistaan sekä mielipiteensä amerikkalaisesta ruuasta.

Tällä viikolla Hans Välimäki kokkaa Hansin grillibileet-ohjelmassa Yhdysvaltojen itsenäisyyspäivän kunniaksi ruokaa jenkkitwistillä. Vappu Pimiä ja Raakel Lignell toimivat Välimäen apukokkeina.

Yrittäjä Vappu Pimiä kertoo, ettei hän työkiireidensä vuoksi pysty irtautumaan töistä kesällä pitkiksi ajoiksi kerrallaan.

– Asun koko kesän ajan mökillä ja tee töitä täältä käsin, joten ainakin ympäristö on kesäisempi kuin kaupungissa, kertoo Pimiä.

Kesässä parasta Pimiän mielestä muun muassa auringonpaiste ja valoisuus, vaikkakaan näistä ei ole tänä kesänä saatu nauttia normaaliin tapaan.

– Kesällä on myös ihanaa se, kun saa syödä ulkona. Mietin juuri tuossa, että meidän terassipöytää on valitettavasti käytetty ruokailutarkoitukseen viimeksi toukokuussa, sanoo Pimiä.

Ikävä amerikkalaista chili con carnea

Pimiä ja Raakel Lignell grillaavat ohjelmassa Välimäen kanssa amerikkalaistyylistä ruokaa. Pimiä kertoo pitävänsä todella paljon amerikkalaisesta ruuasta.

– Ihmisillä on vain väärä käsitys siitä, mitä amerikkalainen ruokakulttuuri on. Toiset ovat jopa sitä mieltä, ettei siellä ole ruokakulttuuria, joka on naurettava väite. Yhdysvalloissa on itseasiassa todella vahva ruokakulttuuri eri osissa maata, ja sieltä tulee paljon hienoja asioita.

Amerikkalainen ruoka on tunnettu tuhtiudestaan, vaikkei se Pimiän mukaan aina välttämättä ole raskasta.

– Siellä on paljon keveyttäkin, jos vain tietää, mitä etsii. Ei kannata ottaa pelkästään niitä hampurilaisia, vaikkei niissä hampurilaisissakaan mitään vikaa ole, kun ne on tehty hyvin, Pimiä sanoo.

Pimiä kertoo myös välillä kaipaavansa joitakin amerikkalaisia ruokia. Matkoilta on jäänyt mieleen muun muassa amerikkalainen chili con carne.

– Se ei ole siellä chili con carne, vaan se tunnetaan nimellä chili. Sitä syödään siellä voileipäkeksien kanssa, se on todella hyvää.

Kaliforniasta on jäänyt ikävä myös hyvää sushia, jota Pimiän mielestä ei valitettavasti juuri saa Suomesta.

– Ennen kun menin Yhdysvaltoihin, en tykännyt sushista. Mutta siitä asti kun minut Kaliforniassa vietiin hyvään sushipaikkaan, olen rakastanut sushia.

Grillissä salaattia ja ribsejä

Pimiä kertoo grillaavansa kesäisin lähes joka päivä. Grilliruuissa hän on kaikki ruokainen.

– Grillaan kaikkea: kalaa, kanaa, lihaa ja esimerkiksi pizzaa. Tosi paljon tulee grillattua myös kasviksia. Hans opetti ohjelmasssa grillaamaan salaattia, sitä olen nyt opetellut ja varioinut.

Pimiä kertoo aina saavansa kehuja ribseistään, eli grillatuista porsaan kylkipaloista.

– Teen niihin aina tietenkin itse kastikkeen. Kuulun myös siihen koulukuntaan, jonka mielestä ribsit pitää ehdottomasti keittää ennen grillaamista, sanoo Pimiä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme