Mainos
Mainos
Hansin matkassa -kansi

Hansin matkassa: Näin valmistuu kuuluisa Gruyère-juusto

Hansin matkassa -ohjelmassa vieraillaan keskiviikkona 24.9. jääkiekkovalmentaja Antti Törmäsen luona Sveitsissä. Hans tutustuu myös paikalliseen juustotehtaaseen.

Hans Välimäki tutustuu Sveitsissä paikalliseen juustotehtaaseen, jossa valmistetaan kuuluisaa Gruyère-juustoa. Ammattilaiskokki kuulee paikan päällä hämmentävää tietoa juustojen valmistuksesta.

Perinteiset valmistusmenetelmät

Kun juusto on saatu työstettyä kiinteään muotoon, laitetaan keskeneräiset juustokiekot maustumaan suolanesteeseen. Hans kummastelee paikan päällä sitä, että kuinka usein suolaliemet vaihdetaan.

– Tämä osa rakennuksesta on tehty vuonna 1969, eikä kenenkään tiedossa ole, että mitään täällä olisi sen jälkeen vaihdettu, juustotehtaan asiantuntija kertoo.

– Nesteessä on niin korkea suolapitoisuus, etteivät huonot bakteerit viihdy siinä, asiantuntija selventää.

Lopulta Hansin odotus palkitaan ja hän pääsee maistamaan juustoja – mikäli ne läpäisevät lopputarkastuksen.

Loppukatsastuksessa juustoa koputellaan ja varmistetaan näin, että juustossa ei ole reikiä. Jos reikiä löytyy, niin juusto hylätään, Hans kertoo.

Miltä juusto maistui sveitsiläisellä tehtaalla? Katso Hansin matkassa MTV3-kanavalla keskiviikkona 24.9.2014 klo 20.05.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme