Mainos
Mainos
Hansin matkassa -kansi

Kausi 2, jakso 1: Hansin ja Tarja Turusen reseptit Argentiinasta

Hansin matkassa -ohjelman toisen tuotantokauden ensimmäisessä jaksossa herkuteltiin Tarja Turusen kanssa.

Tarja Turusen luona Buenos Airesissa maisteltiin mehevää häränpihviä paikallisten kastikkeiden kera sekä empanadas -lihapasteijoita. Kokeile reseptejä kotona!

Grillattu härän entrecote, chimichurri ja salsa crialla

Entrecote:

1 kg härän entrecote-lihaa, neljä pihviä
suolaa ja mustapippuria myllystä
valkosipulivoita (kts. ohje alla)

Ota pihvit lämpenemään hyvissä ajoin ennen grillausta.Mausta reippaasti suolalla ja pippurilla. Grillaa noin 2-3 minuuttia per puoli. Anna vetäytyä hetki ja aseta kuumien pihvien päälle reilusti valkosipulivoita makua antamaan. Tarjoa liha chimichurri-kastikkeen ja salsan kera.

Valkosipulivoi

250 g voita
5 murskattua ja hienonnettua valkosipulinkynttä
suolaa ja mustapippuria myllystä

Sekoita kaikki aineksit hyvin. Muotoile voi- tai leivinpaperin avulla tangoksi ja koveta jääkaapissa. Leikkaa siivuiksi ja annostele lihojen päälle.

Chimichurri

1 dl laadukasta oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria myllystä
muutama oksa tuoretta persiljaa
muutama oksa tuoretta timjamia
2 kynttä valkosipulia
1 punainen chiliä
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
oreganoa oman maun mukaan
savuchilijauhetta oman maun mukaan

Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tai morttelissa. Anna maustua tunnista kahteen ennen tarjoilua.

Salsa Crialla

Paras sipuli tähän soosiin on Roscoff-sipuli, mausteinen ja makea lajike.

4 tomaattia kaltattuna ja kuutioituna
1 punainen paprika paahdettuna ja hienonnettuna
1 vihreä paprika paahdettuna ja hienonnettuna
4 valkosipulinkynttä murskattuna ja hienonnettuna
2 sipulia kuorittuna ja hienonnettua
2 dl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria myllystä
pari oksaa tuoretta timjamia
3 kevätsipulinvartta hienonnettuna
4 rkl ruohosipulia silputtuna

Sekoita kaikki ainekset tarjoiluastiassa. Anna maustua ainakin tunti ennen tarjoilua.

Empanadas chili-jauhelihatäytteellä

 

Empanadas:

200 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl vettä
1 tl suolaa
chili-jauhelihatäytettä (kts. ohje alla)
4 keitettyä ja murskattua kananmunaa
voisulaa piirakoiden voiteluun

 Nypi voi ja jauhot sekaisin. Lisää vesi ja suola. Sekoita tasaiseksi ja anna taikinan levähtää jääkaapissa hetki ennen käyttöä.

Kauli taikina ohueksi levyksi ja painele siitä muotilla irti ympyrän muotoisia kiekkoja. Aseta pohjan päälle täyte, kananmunamurskaa ja voitele reunat. Taita puoliympyröiksi ja painele kiinni käsin. Rypytä reunat haarukalla. Voitele piirakat hyvin ja paista kauniin kullanruskeiksi 200-asteisessa uunissa, noin 10 minuuttia. Tarjoa kuumina esimerkiksi ranskankerman kanssa.

Chili-jauhelihatäyte:

3 sipulia pilkottuna
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 porkkanaa raastettuna
400 g jauhelihaa
oliiviöljyä paistamiseen
1 dl tomaattipyreetä
2 punaista chiliä pilkottuna
2 dl tomaattimurskaa tai 2-3 tuoretta tomaattia murskattuina
2 tl savuchilijauhetta
suolaa ja mustapippuria myllystä
1 prk papuja vedessä

Ruskista sipuli, valkosipuli, porkkana ja jauheliha pannulla oliiviöljyssä. Lisää tomaattipyree, chili ja tomaattimurska ja anna kiehahtaa. Lisää tarpeen tullen tilkka vettä. Mausta savuchilijauheella, suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi pavut. Anna kiehua miedolla lämmöllä ainakin tunnin, mieluusti vaikka kaksi tai kolme. Ei haittaa. Voit myös kokeilla chilin valmistusta kokolihasta, jolloin koko meininki muuttuu ja kyseessä onkin juhlaruoka. Saa maistua voimakkaasti.

HANSIN MATKASSA MTV3-KANAVALLA KESKIVIIKKOISIN KLO 20.05.

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme