Mainos
Mainos
Hansin matkassa -kansi

Kausi 2, jakso 10: Hansin ja Jyrki Sukulan reseptit Italiasta

Hansin matkassa -ohjelman toisen tuotantokauden viimeisessä jaksossa herkuteltiin Italiassa Jyrki Sukulan kanssa.

Tuorepastaa tryffeli-kurpitsakastikkeella

Pastataikina:

600 g durum jauhoja 
150 g 00-jauhoja (vehnäjauhoja)
250 g semolajauhoja
16 kananmunan keltuasta
5 kananmunaa
ripaus oliiviöljyä

Sekoita jauhot hyvin keskenään. Lisää keltuaiset ja munat joukkoon, ja pyörittele käsin tasaiseksi massaksi. Anna levätä rauhassa noin tunnin. Kaulitse taikina.

Muotoile pastakoneella haluamasi muotoon.

Keitä suolalla maustetussa kiehuvassa vedesä noin minuuttia juuri ennen tarjoilua.  

Pastakastike:

2 salottisipulia
ripaus oliiviöljyä
70 g voita
0,5 dl pastan keitinvettä
suolaa   
500 g keitettyä pastaa
1 paahdettu pieni kurpitsa pilkottuna (kts. Ohje alla)
1 valkotryffeli

Leikkaa salotti paloiksi. Freesaa sipulia hetken pannulla öljyssä notkeaksi, lisää voi ja pastan keitinvesi. Sekoita emulsio hyvin. Lisää keitetty pasta ja kurpitsat. Kääntele pastaa, että se kostuu kauttaaltaan kastikkeesta. Viimeistele tuoreella raastetulla valkotryffelillä.  

Paahdettu kurpitsa:

Halkaise kurpitsa ja poista siitä siemenet. Paista ensin 250-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Alenna uunin lämpö 180-asteiseksi ja paista kurpitsaa vielä 45 minuuttia.

Kastanjakeitto

200 g kastanjoita
1 porkkana
1 salottisipuli
1 pala varsiselleriä
2 rkl oliiviöljyä
1 l vettä
100 g voita
2 dl kermaa
suolaa ja mustapippuria myllystä
2 keltuaista
100 g parmesaania

Tee kastanjoihin pieniä reikiä, etteivät ne poksahtele rikki uunissa. Paahda kastanjoita 220-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Kuori kastanjat.

Pilko porkkana, sipuli ja varsiselleri paloiksi. Freesaa pannulla kevyesti öljyssä. Lisää paahdetut kastanjat ja jatka paistamista hetken. Lisää vesi. Keitä noin puoli tuntia ja siivilöi keitosta sattumat pois. Keitä noin puoleen ja lisää kerma. Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita keltuaiset ja parmesaani. Jaa keitto uuninkestäviin tarjoiluastioihin ja ripottele pinnalle keltuais-parmesaaniseosta. Gratinoi grillivastuksen alla uunissa pinnalta kauniin ruskeiksi.

Pizzaleivät & valkosipuli-anjovistahna

1 kg valmista pizzataikinaa
1 ruukku rosmariinia silputtuna

1 ruukku timjamia silputtuna
merisuolahiutaleita
oliiviöljyä

Leivo pizzataikinasta pitkulaisia litteitä leipiä. Lämmitä iso kivi valmiiksi grillissä tai uunissa. Kohota leipiä liinan alla 15 minuuttia ja pistele niihin haarukalla reikiä. Voitele öljyllä ja lisää timjamia ja rosmariinia pintaan. paista kiven päällä kunnes ovat rapeita ja hieman jo väriä saaneita. Tarjoa heti anjovistahnan kera.  

Valkosipuli-anjovistahna:
200 g kuorittua valkosipulia
2 dl kermaa
50 g anjoviksia

Ryöppää kuoritut valkosipulit 3 kertaa aina kylmästä vedestä aloittaen. Keitä valkosipuleita miedolla lämmöllä kermassa, kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää anjovikset ja jatka keittämistä hetken aikaa. Mausta suolalla ja soseuta.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme