Mainos
Mainos
Hansin matkassa -kansi

Kausi 2, jakso 2: Hansin ja Kalle Palanderin reseptit Virosta

Hansin matkassa -ohjelman toisen tuotantokauden toisessa jaksossa päästiin samaan ruokapöytään Kalle Palanderin kanssa.

Kartanonherra Kalle Palander ja huippukokki Hans Välimäki loihtivat Ontikan kartanon upeissa maisemissa misogrlaseeratua kassleria ja brita-kakkua. Kokeile reseptejä kotona!

Grillattua misoglaseerattua kassleria ja vihannescouscousia

Grillattu kassler:

1 kgporsaan kassleria
ripaussuolaa ja mustapippuria
1sitruuna
2porkkanaa
2sipulia
5-6valkosipulinkynttä
2varsisellerin vartta
3laakerinlehteä
muutama oksatimjamia
muutama oksalehtipersiljaa
1punainen chili pilkottuna
(misoglasyyriakts. ohje alla)

 Mausta liha suolalla ja mustapippurilla. Viipaloi sitruuna lohkoiksi ja pilko vihannekset.

Laita liha, sitruunalohkot ja vihannekset korkeareunaiseen uuniastiaan. Kaada päälle kylmää vettä niin, että liha peittyy kokonaan. Lisää laakerinlehdet, timjami, persilja ja chili.

Hauduta pari kolme tuntia 180-asteisessa uunissa, kunnes kassleri on pehmeää. Anna jäähtyä hetken aikaa haudutusliemessä. Penslaa liha kauttaaltaan misoglasyyrilla ja grillaa pinnalta kauniin ruskeaksi.

Misoglasyyri:

2 dlvettä
0,5chili pilkottuna
4 rkltummaa ruokosokeria
4 rklvaalea misoa
3 rklkalakastiketta
1 rklosterikastiketta
timjamia
2limen mehu ja kuori
2 rklmaissijauhoja
oman maun mukaansuolaa

Kiehauta vesi ja lisää muut ainekset. Sekoita hyvin ja anna kuumua kiehuvaksi. Suurusta maissijauhoilla. Anna maustua hetken aikaa ja siivilöi.

Vihannescouscous:

1kesäkurpitsa pilkottuna
1porkkana pilkottuna
1kurkku pilkottuna
3valkosipulinkynttä murskattuna ja hienonnettuna
1,5 dlhyvää oliiviöljyä paistamiseen ja maustamiseen
4 dlvettä
0,5 rkltahinia
2 dlcouscous-ryynejä
suolaa ja mustapippuria
3 rklsitruunamehua
2limen mehu ja raastettu kuori
1 tölkki valmiiksi keitettyjä kikherneitä
minttua silputtuna
basilikaa silputtuna
lehtipersiljaa silputtuna

Kuullota vihanneksia tilkassa oliiviöljyä, mutta älä ruskista. Kiehauta vesi ja tahini kattilassa.

Mittaa couscous-ryynit tarjoiluastiaan. Kaada päälle kuuma vesi ja anna turvota.

Mausta ja sekoita mukaan oliiviöljy, sitruunamehu, lime, vihannekset ja valutetut kik-herneet.

Viimeistele mintulla, basilikalla ja lehtipersiljalla.Tarkista maku ja tarjoa.

Tsatsiki:

2kurkkua kuorittuna (siemenet poistettuna ja pilkottuna)
3valkosipulinkynttä
suolaa
tuoretta minttua silputtuna
valkopippuria rouhittuna maun mukaan
3 dlturkkilaista tai kreikkalaista jogurttia

 "Itketä" kurkkuja    hetken aikaa suolan ja valkospulin kera. Näin saat ylimääräisen nesteen pois. Valuta, kuivaa kurkut ja sekoita loput ainekset. Tarkista maku ja tarjoa.

Britakakku ja kondenssimaitotoffee

Pohja:

150 gvoita
1,5 dlsokeria
3keltuaista
3 tlleivinjauhetta
2 dlvehnäjauhoja
1 dlmaitoa

Pinnalle:

3valkuaista
2 dlsokeria
ripausvanilliinisokeria
50 gmantelilastuja

Täyte:       

3 dlkuohukermaa vaahdotettuna
oman maun mukaanmarjoja tai hedelmiä
1 tlsokeria
kondenssinmaidosta tehtyä kinuskikastiketta

Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset jatkuvasti vatkaten. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhot vuorotellen maidon kanssa voivaahtoon. Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri ja vanilliinisokeri mukaan vähitellen jatkuvasti vatkaten. Levitä valkuaisvaahto pohjataikinan päälle ja ripottele päälle mantelilastut.

Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, kunnes marenki on rapeaa ja vaalean ruskeaa ja pohjataikina kypsää.Leikkaa kakku jäähtyneenä kahteen osaan. Nosta toinen levy kakkuvadille ja levitä päälle vaahdotettu kerma, johon on lisätty marjoja tai hedelmiä. Ripottele päälle sokeria. Lisää kerman ja marjojen lisäksi kondenssimaidosta tehtyä toffeeta. Nosta toinen levy päälle. Tarjoa. Vinkki! Kerman voi maustaa myös liköörillä, jolloin sitä ei tarvitse makeuttaa sokerilla.

Kondenssimaitotoffee a.k.a maailman paras toffee

1 purkkikondenssimaitoa
vettä
kattila

Aseta purkki riittävän korkeaan kattilaan ja lisää vettä niin että purkki peittyy kokonaan. Kuumenna vesi kiehumispisteeseen. Anna kiehua reippaasti noin kolme tuntia. Lisää kattilaan tarvittaessa vettä. Jäähdytä ja tarjoa.

Hansin matkassa MTV3-kanavalla keskiviikkoisin klo 20.05.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme