Mainos
Mainos
Hansin matkassa -kansi

Kausi 2, jakso 4: Hansin ja Johanna Oraksen reseptit Nizzasta

Hansin matkassa -ohjelman toisen tuotantokauden neljännessa jaksossa loihdittiin ranskalaisia herkkuja Nizzassa Johanna Oraksen kanssa.

Taitelija Johanna Oras ja huippukokki Hans Välimäki loihtivat Nizzassa herkullisen bouillabaissen. Kokeile reseptiä kotona!

Bouillabaisse ja rouille

(ohje 10:lle hengelle)

2fenkolia
1 palapurjoa
3tomaattia, joista keskusta poistettu
3salottisipulia
4valkosipulinkynttä
oliivöljyä paistamiseen
ripauschiliä
pari oksaalehtipersiljaa
2laakerinlehteä
2 oksaatimjamia pilkottuna
4 rkltomaattipyreetä
sahramia
2 dlvalkoviiniä
2 lsimpukkalientä
400 gperunoita kuorittuna
1-2 kgerilaisia mereneläviä: kampasimpukoita, merikrottia, piikkikampelaa, puna-ahventa, kultaotsa-ahvenia, rapuja..
paahdettua leipää
rouille-kastiketta (kts. ohje alla)

Leikkaa fenkoli, purjo, tomaatit, salotit ja valkosipuli paloiksi. Hauduta hetki miedolla lämmölla oliiviöljyssä. Lisää chili, persilja, laakerit, timjami, tomaattipyree ja ripaus sahramia. Kaada valkoviini joukkoon ja keitä hetki kasaan kunnes jäljellä on noin kolmannes viinistä.

Lisää simpukkaliemi ja kiehauta. Lisää perunat ja keitä. Kun perunat ovat melkein kypsiä, lisää merenelävät ja jatka kypsentämistä noin 6-8 minuuttia. Ota keitto pois lämmöltä, mutta varo sekoittamasta liian voimakkaasti, jotta kalat eivät murskaannu. Varmista kalojen kypsyys ja tarjoile paahdetun leivän ja rouille-kastikkeen kanssa.

Simpukkaliemi

1 kgsinisimpukoita
4salottisipulia
1fenkolia
2porkkanaa
6 rkloliiviöljyä
ripauschiliä

tuoreita yrttejä pilkottuna oman maun mukaan

4 dlvalkoviiniä
1,5 lkuumaa vettä

Pese simpukat hyvin ja poista mahdolliset levät. Varmista että poistat mahdolliset kuolleet simpukat. Leikkaa sipulit, fenkoli ja porkkana reilun kokoisiksi paloikksi ja freesaa kevyesti oliiviöljyssä, mutta älä ota niihin väriä. Lisää sinisimpukat, chili ja yrtit. Sekoita hetken ja kaada viini joukkoon.Keitä muutama minuutti. Lisää kiehuvaksi lämmitettyä vettä niin että simpukat peittyvät kokonaan. Jatka keittämistä noin 8 minuuttia ja ota pois lämmöltä. Siivilöi liemi talteen.

Rouille

1 tlkokonaisia mustapippureita
0,5 tlkuivattua chiliä
1valkosipulin kynsi
1 tlmerisuolaa
ripaussahramia
3 dloliiviöljyä
2keltuaista
1 viipalelioettua leipää
sitruunamehua

Murskaa pippurit, chili, valkosipuli, suola ja sahrami morttelissa tahnaksi.

Kaada öljy hitaasti keltuaisten joukkoon jatkuvasti sekoittaen kuin tekisit majoneesia.

Lisää morttelista mausteet öljy-keltuaisseoksen joukkoon. Revi sekaan vielä liotettu leipäviipale ja sekoita hyvin. Mausta ripauksella sitruunamehua.

Hansin matkassa MTV3-kanavalla keskiviikkoisin klo 20.05.

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme