Mainos
Mainos
Hansin matkassa -kansi

Kausi 2, jakso 5: Hansin ja suurlähettiläs Jari Vilénin reseptit Puolasta

Hansin matkassa -ohjelman toisen tuotantokauden viidennessä jaksossa kokattiin Puolan Varsovassa suurlähettiläs Jari Vilénin kanssa.

Ankkaa, parsaa ja tumma ankkaliemi

1 kokonainen ankka

Paloittele ankka. Irrota ensin koivet ja sitten rintafileet. Murskaa jäljelle jäänyt ranka pienemmiksi paloiksi.

Ankkaliemi:

1 ankan ranka
2 porkkanaa pilkottuna
3 valkosipulinkynttä kuorittuna
2 lehtisellerinvartta puolitettuna
2 salottisipulia pilkottuna
2 dl punaviiniä
tuoreita yrttejä pilkottuna

Poista rangasta mahdollisimman paljon ylimääräistä rasvaa pois. Laita ranka ja kasvikset uuniin ja paahda 180 asteessa noin 30 minuuttia. Ota ranka pois uunista, mutta jätä kasvikset vielä puoleksi tunniksi uuniin paahtumaan

Laita ranka kattilaan kylmään veteen, joka juuri ja juuri peittää rangan. Ala hiljalleen keittämään rankaa, ja kuori ylimääräinen rasva ja vaahto pois pinnalta. Anna kiehua parisen tuntia hiljaa poreillen.

Lisää mukaan paahdetut kasvikset, ja jatka keittämistä noin tunnnin ajan. Siivilöi ranka ja juurekset pois.

Lämmitä toisessa kattilassa viini ja keitä hieman kasaan. Lisää siivilöity ankkaliemi ja keitä kasaan, kunnes saat voimakkaan ja tuhdin ankan maun esiin. Ota pois liedeltä ja mausta tuoreilla yrteillä.

Ankanrinta:
2 ankanrintaa
suolaa ja mustapippuria myllystä

Ota ankanrinnat ajoissa huoneen lämpöön. Tee nahan pintaan pari ristiviiltoa, mutta katso, että et viillä liian syvälle lihaan saakka.

Laita rinnat kylmälle pannulle nahkapinta alaspäin. Paista keskilämmöllä, kunnes rasva on melkein kadonnut ja pinta on muuttunut rapeaksi. Käännä rinta ja paista vielä pari minuuttia toiselta puolelta.

Optimaalinen sisälämpö on 56 astetta. Voit kypsyttää rintoja tarvittaessa vielä uunissa.

Kääri rinnat folioon ja anna vetäytyä 20 minuuttia ennen tarjoilua.

Ankankoipi:
2 ankankoipea
8 dl oliiviöljyä
tuoreita yrttejä pilkottuna

Laita ankankoivet yrteillä maustettuun öljyyn ja hauduta niitä noin 3 tuntia hiljaisella lämmöllä. Poista lihat luista ennen tarjoamista.

Parsaa à la HV:

1 nippu vihreää parsaa
2 salottisipulia pilkottuna
50 g voita
2 oksaa tuoretta timjamia pilkottuna
tuoreita yrttejä oman maun mukaan

Kuori parsat, poista kovat kantaosat ja laita ne kylmään veteen. Kuullota pannulla salottisipulia voissa. Lisää kuoritut parsat ja paista hiljalleen hetki. Lisää timjami, muut yrtit ja tilkka vettä. Höyrytä parsoja kunnes ne ovat hiukan pehmenneet.

Suklaakakku kahdella kastikkeella

Suklaakakku:

270 g tummaa suklaata
30 g kaakaojauhe
30 g mantelijauho
300 g valkuaista
120 g sokeria
360 g kermaa  
15 g Maizena

Raasta tumma suklaa kulhoon. Sekoita suklaan sekaan kaakaojauhe ja mantelijauhot. Vaahdota valkuaiset ja sokeri kevyesti. Kiehauta kerma ja maizena puuroksi. Kaada kuuma maizena-puuro suklaan päälle ja sekoita kunnes taikina leikkaa. Anna jäähtyä hetken ja nostele varovasti valkuisvaahtoa joukkoon.

Anna taikinan jäähtyä. Levitä taikina paistoastiaan.

Paista 180-asteisessa uunissa vesihauteessa noin 18-20 minuuttia. Tajoile kuumana.

Caramel-kastike:
100 g sokeria
5 dl kermaa
70 g suklaaata

Paahda sokeria pannulla, kunnes se alkaa karamellisoitua. Lisää kerma ja keitä kasaan kinuskimaiseksi. Lisää lopuksi sukla, mutta älä keitä enää.  

Sauce Anglaise:
1 vaniljatanko
6 dl kermaa
4 dl maitoa
175 g sokeria
175 g keltuaista
3 dl kuohukermaa

Halkaise vaniljatanko. Mittaa kerma ja maito kattilaan. Raavi vaniljatangosta siemenet kattilaan ja laita myös puolikkaat tangot nesteen sekaan. Kiehauta maito ja kerma. Poista vaniljatanko.

Sekoita sokeri ja keltuainen toisessa kattilassa. Kaada kuuma kermamaito ohuena nauhana keltuaisten ja sokerin joukkoon. Nosta takaisin liedellä ja kypsennä hiljalleen 84-asteiseksi. Jäähdytä nopeasti

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita jäähtyneen anglaise-kastikkeen kanssa.

Hansin matkassa MTV3-kanavalla keskiviikkoisin klo 20.05.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme