Mainos
Mainos
Hansin matkassa -kansi

Kausi 2, jakso 6: Hansin ja Janitan reseptit New Yorkista

Hansin matkassa -ohjelman toisen tuotantokauden kuudennessa jaksossa kokkailtiin New Yorkin Brooklynissa laulaja Janitan kanssa.

Gnocchit tomaattikastikkeessa

Gnocchit:

300 gperunaa
100 gvehnäjauhoja
puolikaskeltuainen
15 gperunajauhoja
suolaa
2salottisipulia hienonnettuna

tuoreita yrttejä pilkottuna (basilika, timjami, salvia...)

voita paistamiseen
tomaattikastiketta (kts. ohje alla
1savustettu mozzarella

 Keitä perunat kypsiksi. Murskaa perunasurvimella ja anna jäähtyä. Levitä perunamassa tasaisesti pöydälle/työtasolle, näin saat siitä haihtumaan mahdollisimman paljon nestettä.

Kääntele jauhot, keltuainen, suola ja perunat tasaiseksi massaksi. Muotoile gnocchit haarukan avulla sormea apuna käyttäen pitkulaisiksi, pieniä avaruusaluksia muistuttaviksi pötkäleiksi. Keitä kiehuvassa vedessä kunnes gnocchit nousevat pintaan. Jäähdytä. Freesaa sipulia ja yrttejä pannulla voissa. Lisää hetken päästä gnocchit ja paista kevyesti gnoccheihin väri pintaan. Lisää lopuksi tomaattikastike ja savustettu mozzarella varovasti joukkoon. Tarkista suola ja tarjoa heti.

 

Tomaattikastike:

1salottisipuli hienonnettuna
4 rkloliviiöljyä
6kypsää tomaattia pilkottuna ja kannat poistettuna
4 rklmustia kivettömiä oliiveja
0,5 dlvalkoviiniö
tilkkavettä
sokeria

 Freesaa sipulia kevyesti oliiviöljyssä. Lisää tomaatit ja oliivit. Hauduta kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Lisää valkoviini, vesi ja ripaus sokeria. Jatka keittämistä kunnes kastike on sakeaa.

Savustettu Mozzarella:

1Mozzarella

Savusta mozzarellaa kevyesti savustimessa. 

Punaviinipäärynät, mascarponemousse ja rommirusinat

Päärynät:

4päärynää
300gfariinisokeria
1pullo punaviiniä
2limetin mehu ja kuoret
30 gtuoretta inkivääriä viipaloituna
1appelsiinin kuori
1vaniljatanko halkaistuna

Kuori päärynät. Kiehauta fariinisokeri ja viini. Lisää kaikki muut ainekset paitsi päärynät.

Keitä 10 minuuttia. Nosta kattila pois liedeltä. Lisää päärynät liemeen. Jätä maustumaan yön yli.

Lämmitä päärynät liemessään ennen tarjoilua

Mascarponemousse:

100 gmascarponea
100 gPhiladelphia-tuorejuustoa, maustamatonta
40 gtomusokeria
1vaniljatangon siemenet 

Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Rommirusinat:

2 dlrommia
1 dlfariinisokeria
1 dlrusinoita

Kiehauta puolet rommista ja sokeri. Lisää rusinat ja keitä 2 minuuttia.Lisää loput rommista joukkoon. Jäähdytä. Anna maustua mahdollisimman pitkään, ainakin pari päivää.

Hansin matkassa MTV3-kanavalla keskiviikkoisin klo 20.05.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme