Mainos
Mainos
Hansin matkassa -kansi

Kausi 2, jakso 7: Hansin ja Kari Lumikeron reseptit Tukholmasta

Hansin matkassa -ohjelman toisen kauden seitsemännessä jaksossa valmistettiin maissikanaa sekä tiramisukakku.

Maissikanaa, tatti-kasvislisuke ja hollandaise

Maissikana:
1 maissikana
2 tl suolaa
4 rkl hunajaa
3 rkl öljyä
2 oksaa timjamia pilkottuna

Irrota kanasta koivet ja rintafileet. Säilytä rintaranka, jotta voit keittää siitä liemen. Koivet menevät confittiin, joten tähän ohjeeseen käytetään ainoastaan rinnat.

Hiero rintojen pintaan suolaa. Yhdistä hunaja, öljy ja timjami. Hiero mausteseos kanapalojen pintaan. Paista paloihin pannulla pikaisesti hieman väriä.

Paista 180-asteisessa uunissa kypsäksi tatti-kasvislisukkeen päällä (tai sellaisenaan leivinpaperin päällä), noin 30 minuuttia.

Tarjoa fileet tatti-kasvislisukkeen, confit-koipien ja hollandaise-kastikkeen kera.

Tatti-kasvislisuke:
2 porkkanaa
2 fenkolia
100 g tatteja
3 naurista tai muita juureksia
voita paistamiseen
tuoreita yrttejä pilkottuna
tilkka kananrankalientä (tai valmista kanalientä)

Leikkaa kasvikset haluamaasi muotoon. Paista kasviksiin pannulla voissa pikaisesti väri.

Laita kasvikset ja yrtit pataan. Kaada päälle kananrangoista keitettyä lientä. Paahda 180-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Lisää rintafileet kasvisten päälle ja paahda vielä noin 30 minuuttia.

Kanankoipiconfit:
2 kanankoipea
suolaa
2 rkl timjamia pilkottuna
raastettua sitruunankuorta
1 l kasvisöljyä

Mausta koivet suolalla.

Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Kaada öljy uunipakkiin ja lämmitä öljy uunissa 120-asteiseksi.

Ota pakki uunista ja lisää koivet, timjami ja sitruunankuoret. On tärkeää, että koivet peittyvät öljyyn kokonaan. Lisää siis tarvittaessa öljyä.

Kypsennä koipia ensin 200-asteisessa uunissa puoli tuntia. Laske uunin lämpö 120-asteiseksi ja kypsennä kunnes koipiliha irtoaa helposti luusta, noin kolme tuntia.

Hollandaise
5 keltuaista
3 rkl sitruunamehua
200 g sulatettua voita
suolaa ja mustapippuria myllystä

Sekoita keltuaiset ja sitruunamehu. Vatkaa kuumassa vesihauteessa kypsäksi ja lisää voi ohuena nauhana samalla voimakkaasti sekoittaen kunnes kastikkeen rakenne muistuttaa majoneesia. Mausta suolalla ja pippurilla. 

Tiramisu à la Hans

1 pkt savoiardikeksejä
1 dl marsalaviiniä
1 dl vahvaa kahvia
mascarpone-sabayonia (kts. ohje alla)
tomusokeria (tai kaakaojauhetta)

Kasaa Savoiardikeksejä vuoan pohjalle. Kostuta keksit penslaamalla marsalaviinillä ja kahvilla. Laita päälle kerros mascarpone-sabayonia, ja sen päälle keksejä ja taas kerros sabayonia. Jatka kunnes vuoka on täynnä. Anna jäähtyä hetki jääkapissa. Ripottele päälle siivilän läpi kerros tomusokeria tai kaakaojauhetta ennen tarjoilua.

Voit rakentaa tiramisun myös annoskuppeihin, esimerkiksi läpinäkyvään lasiin.

Mascarpone-sabayon:
150 g kuohuviiniä
150 g sokeria
200 g keltuaisia
1 liivate
200 g mascarponea
200 g kuohukermaa

Vatkaa viini, sokeri ja keltuaiset vesihauteessa kiinteäksi vaahdoksi. Lisää 1 liivate.

Yhdistä lopuksi mascarpone ja vaahdotettu kerma lämpimään vaahtoon.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme