Mainos
Mainos

10: Sofia Ruusila-Nousiainen ja Niko Nousiainen: Alkuruoka

ALKURUOKA: GRILLATTUJA JÄTTIKATKARAPUJA, TOMAATTI VINEGRETTEA, AVOCADO ”HUMMUSTA”

GRILLATTUJA JÄTTIKATKARAPUJA

  • 8 kpl jättikatkarapuja
  • suolaa
  • pippuria
  • oliiviöljyä

Kuori tiikeriravut varovasti rikkoen panssari, mutta jätä pää ja pyrstö paikoilleen. Poista selkäpuolelta suoli ja huuhtele kylmällä vedellä. Kuivaa ja mausta suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä. Grillaa n. 5min kunnes kypsiä.


TOMAATTI VINEGRETTE

  • 4 tomaattia
  • 1 salottisipuli
  • ½ dl hasselpähkinä öljyä
  • ½ dl oliiviöljyä
  • ½ pnt ruohosipuli
  • 1 tl Kelp merilevää
  • ½ sitruunan mehu
  • suolaa

Kuutioi tomaatti, kuori ja hienonna salottisipuli ja ruohosipuli. Kuumenna oliiviöljy ja lisää hienonnettu salottisipuli. Hauduta miedolla lämmöllä, lisää tomaatti, ruohosipuli ja hasselpähkinä öljy. Hauduta vielä pari minuuttia, lisää suola, sitruunan mehu ja Kelp merilevä.


AVOKADO HUMMUS

  • 2 kypsää avocadoa
  • 1 sitruunan mehu
  • suolaa
  • 2tl oliiviöljyä

Kuori ja poista avocadoista kivi. Murskaa avocadot haarukalla kulhossa, lisää muut aineet. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme