Mainos
Mainos

3. Raipe Helminen: Pääruoka

• PÄÄRUOKA:

LAMMASKEBAB, ITSE TEHTYÄ HARISSAA, SAHRAMI-HUNAJA SMETANAA, LEHTIKAALISALAATTIA ja GRILLATUT PORKKANAT

LAMMASKEBAB

  • 1kg karitsanjauhelihaa
  • 2 punasipulia
  • 4 valkosipulin kynttä
  • ½ pnt persiljaa
  • ½ pnt minttua
  • 2rkl paprikajauhe
  • 1rkl jauhettua kuminaa
  • 2rkl hunajaa
  • 2tl kanelia
  • 1dl oliiviöljyä

Kuori ja hienonna punasipulit ja valkosipulit. Lisää sipulit ja mausteet jauhelihaan ja sekoita tasaiseksi massaksi käsin. Laita massa jääkaappiin maustumaan.

Ota seos kylmästä ja muotoile lihamassa tiiviisti varrastikkujen ympärille. Paista avotulella noin 15min.

HARISSA

  • 2 paprikaa
  • 4 punaista chiliä
  • 2tl korianterijauhetta
  • 2tl jauhettua kuminaa
  • 1tl kaneli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • suolaa
  • 2rkl tomaattipyrettä
  • sitruunan mehua
  • oliiviöljyä

Halkaise ja grillaa paprikat ja chilit mustiksi, poista musta kuoret ja siemenet niin että molemmista jäljelle jää vaan punainen kuoreton liha. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä kasarissa ja freesaa tomaatti pyrettä n. 3 minuuttia. Lisää paahdetut paprikat ja chilit. Hauduttele miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Lisää loput aineet ja aja tehosekoittimessa tahnaksi.

SAHRAMI-HUNAJA SMETANA

  • 2dl jugurttia
  • 1rkl hunajaa
  • 1pss sahramia
  • suolaa

Sekoita kaikki ja anna maustua.

LEHTIKAALISALAATTI JA GRILLATUT PORKKANAT

  • 1 pieni punttilehtikaalia
  • 1 pnt kevätsipulia
  • muutamalehti sitruunamelissa
  • ½ pnt persiljaa
  • ½ pnt minttua
  • 4 kpl pieniä kevätporkkanoita
  • 1 tl paprikajauhetta
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria

Halkaise porkkanat ja grillaa kypsiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Poista lehtikaaleista ranka, pese, kuivaa ja revi lehtikaalin lehdet. Hienonna kevätsipuli, persilja ja minttu. Sekoita kaikki ainekset isossa kulhossa. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme