Mainos
Mainos

4. Oona Kivelä: Alkuruoka

ALKURUOKA:

PAISTETUT BROCCOLINIT, PAAHDETTU SITRUUNA-VALKOSIPULI CONFIT DRESSING, MANTELIA


PAISTETUT BROCCOLINIT

  • 800g broccolinia
  • oliiviöljyä
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl chili murskaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Hienonna valkosipulit. Kuumenna öljy ja paista broccolinit, valkosipulit ja chilimurska joko paistinpannulla tai grillin `flat topilla´. Mausta suolalla ja mustapippurilla.


PAAHDETTU SITRUUNA-VALKOSIPULI CONFIT DRESSING JA MANTELIA

  • 8kpl Solo valkosipulia
  • 1dl ruskeaa voita
  • suolaa
  • 4 oksaa rosmariinia
  • 1 sitruuna
  • 1 mandariini
  • 2dl kuorittua mantelia
  • 50g kovaa juustoa (esim. Manghego)

Hienonna sipulit, kuumenna voi kattilassa ja paahda kunnes ruskeaa. Ota vain kirkas voi osa talteen ja kaada palanut voin hera pois. Kaada voi puhtaaseen kattilaan ja lisää valkosipulit ja mantelit, hauduta miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia. Lisää sitrusten mehut ja suola. Tarjoile broccolin kanssa, raasta päälle juusto.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme