Mainos
Mainos

5. Arman Alizad: Pääruoka

PÄÄRUOKA:

PAISTETTUA SORSANRINTAA, KIMCHI MINUUTISSA, PIKKELÖITYÄ PUNASIPULIA, SOIJA CREMÉ FRAICHE, PITALEIPÄÄ JA PAAHDETTUA SORSANLIENTÄ

KIMCHI MINUUTISSA SUOMALAISESTA VALKOKAALISTA

  • 1 valkokaali
  • 1rkl chilijauho
  • 1rkl Sriracha chilikastiketta
  • 1rkl sokeria
  • valkoviinietikkaa
  • ½ sitruunan mehu

Leikkaa kaali ohueksi suikaleeksi. Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna maustua.


PIKKELÖITYÄ PUNASIPULIA

  • 2 punasipulia
  • 2rkl sherryviinietikkaa
  • 2rkl hunajaa
  • 2rkl oliiviöljyä
  • suolaa

Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi veneiksi. Sekoita kaikki ja anna maustua.


SOIJA CREMÉ FRAICHE

  • 1dl soijakastiketta
  • 2dl creme fraichea
  • sokeria

Sekoita ja anna maustua.


PAISTETTUA SORSARINTAA

  • 4 kpl sorsanrintaa
  • öljyä paistamiseen
  • 20g voita
  • muutama timjamin oksa
  • 4 valkosipulin kynttä
  • suolaa
  • pippuria

Irrota kokonaisesta sorsasta rinnat pienellä veitsellä varovasti seuraamalla selkärankaa ja kylkiluita. Irrota koivet, leikkaa pieneksi ja tee niistä liemi. Putsaa sorsanrinnat ylimääräisistä kalvoista. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna öljy, lisää sorsanrinnat, timjamit ja murskatut valkosipulin kynnet. Paista pinta rapeaksi. Lisää voi ja käännä rinnat. Paista kokonaisuudessaan n. 5 minuuttia per puoli. Nosta pois ja kääri sorsanrinnat folioon vetäytymään noin 5 minuutiksi. Viipaloi ja tarjoile.


PITALEIPÄ

  • 7-9dl vehnäjauhoja
  • 15g hiivaa
  • 1tl suolaa
  • 2,5dl vettä
  • 1dl oliiviöljyä

Sekoita vesi ja jauhot, lisää hiiva ja suola. Vaivaa käsin ja lisää öljy. Vaivaa n. 15 minuuttia, ja jätä sivuun odottamaan 15 minuutiksi. Muotoile ohuita 10cm halkaisijaltaan olevia pitalättyjä. Paista öljyssä muurinpohjapannulla n. 5 minuuttia per puoli.


PAAHDETTU SORSALIEMI

  • leikatut sorsankoivet
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 porkkana
  • 3dl kanalientä
  • 1dl punaviiniä
  • yrttejä (timjami, rosmariini)
  • hunajaa

Paahda sorsankoivet öljyssä kattilassa. Pilko sipulit ja porkkana, lisää joukkoon. Lisää viini ja keitä kasaan. Lisää kanaliemi ja yrtit ja hauduta hiljalleen n. 1 tunnin ajan. Tarjoile palanpainikkeena täytettyjen pitaleipien kanssa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme