Mainos
Mainos

6. Herba & Lakko: Pääruoka

PÄÄRUOKA:

AVOTULELLA GRILLATTU KOKONAINEN KANA, VAAHTERASIIRAPPI DRESSING, GRILLATTUJA SUOMALAISIA KASVIKSIA, VIHERSALAATTIA, POLTETTU SITRUUNAKASTIKE


AVOTULELLA GRILLATTU KOKONAINEN KANA

  • 1 kokonainen luomukana
  • 1rkl hunajaa
  • 1rkl currya
  • 1rkl kurkumaa
  • 2tl chiliä
  • suolaa
  • pippuria
  • oliiviöljyä

Halkaise kana ja poista selkäranka. Mausta ja marinoi kauttaaltaan. Grillaa vähintään 200c asteisessa kypsäksi (n. 20-30 minuuttia)


VAAHTERASIIRAPPI DRESSING

  • 1dl vaahterasiirappia
  • 1rkl currya
  • 1rkl kurkumaa
  • 2tl chiliä
  • suolaa
  • pippuria
  • oliiviöljyä

Sekoita kaikki


GRILLATTUJA SUOMALAISIA KASVIKSIA

  • erilaisia kesäkurpitsoja
  • erilaisia paprikoita
  • suolaa
  • oliiviöljyä
  • muutama mintun lehti
  • 3 oksaa lehtipersiljaa

Pilko kasvikset haluamaasi muotoon. Mausta ja grillaa kypsiksi. Sekoita kaikki ja lisää yrtit.


VIHERSALAATTI

  • erilaisia kotimaisia salaatteja
  • mini tomaatteja
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria

Pese, kuivaa ja revi salaatit. Halkaise minitomaatit. Sekoita öljy, suola ja pippuri kastikkeeksi. Sekoita.


POLTETTU SITRUUNAKASTIKE

  • 1dl soijakastiketta
  • 4 oksaa korianteria
  • 1 sitruunan mehu
  • sokeria
  • 2tl hunajaa
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria

Halkaise sitruuna ja ripottele sokeria lihapuolelle, grillaa kunnes sokeri karamellisoitunut. Hienonna korianteri ja purista sitruunasta mehu kulhoon. Sekoita kaikki ja anna maustua. Kaada kastike esimerkiksi grillattujen kasvisten päälle tai dipiksi kanalle. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme