Mainos
Mainos

7. Kari Aihinen: Jälkiruoka

JÄLKIRUOKA: GRILLATUT MARJAT VANILJA-APPELSIINI LIEMESSÄ, POLTETTUA MARENKIA, MANTELIKAKKUA

GRILLATUT MARJAT VANILJA-APPELSIINI LIEMESSÄ

  • 1rs mansikkaa
  • 1rs vadelmaa
  • 1rs karviaista
  • 2 appelsiinia
  • 2 verigreippiä
  • 2dl vettä
  • 1 vaniljatanko
  • ½ dl sokeria

Kuori ja leikkaa sitrukset lohkoiksi. Tikuta kaikki marjat ja hedelmät ohuisiin varrastikkuihin, ja laita laakeaan astiaan odottamaan marinadia. Kuumenna vesi kattilassa, lisää sokeri ja halkaisu vaniljatanko. Kaada marjojen päälle. Anna maustua ja grillaa kevyesti.

POLTETTUA MARENKIA

  • 4 valkuaista
  • 2dl tomusokeria
  • 2dl sokeria

Vatkaa sähkövatkaimella paksuksi marengiksi. Tarjoile grillattujen marjojen kanssa.

MANTELIKAKKU 

2dl mantelijauhoa

2,5dl tomusokeria

100g voita ruskistettuna

3 kananmunaa

Ruskista voi kattilassa. Sekoita muut ainekset, lisää ruskistettu voi ja kaada voideltuun uunivuokaan. Kypsennä 200c asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme