Mainos
Mainos

8. Jaana Pelkonen: Pääruoka

PÄÄRUOKA: KOKONAISENA GRILLATTUA HÄRÄN ENTRECOTEA


KOKONAISENA GRILLATTUA HÄRÄN ENTRECOTEA

  • 1kg härän entrecote
  • 1rkl paprikajauhetta
  • 1rkl jauhettua korianteria
  • 1rkl jauhettua kuminaa
  • 2tl mustapippuria
  • 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 2rkl hunajaa
  • 2rkl oliiviöljyä
  • suolaa

Poista lihasta kalvot. Hiero kaikki mausteet kauttaaltaan ja anna maustua. Grillaa tasaisesti molemmin puolin niin että sisälämpö 54c.


LISUKKEET: SAVUSTETTUA PERUNASALAATTIA, SAVUSTETTUA MANTELISALSAA, GREMOLATAA

 

SAVUSTETTU PERUNASALAATTI

  • 1kg kypsää perunaa
  • 100g palvattua possunkylkeä
  • 2rkl kapriksia
  • 1pnt ruohosipulia
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Halkaise perunat ja savusta savustuspöntössä n. 20 minuuttia. Sekoita kaikki ja anna maustua.


SAVUSTETTU MANTELISALSA

  • 1dl manteleita
  • 1dl mustia oliivia
  • 1dl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 timjamin oksan lehdet
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria

Paahda mantelit kuivalla pannulla, lisää muut ainekset. Kaada yleiskoneeseen ja aja krouviksi salsaksi.


GREMOLATA

  • 4 valkosipulin kynttä
  • 1 sitruunan mehu
  • ½ pnt lehtipersiljaa
  • ½ dl oliiviöljy

Kuori ja hienonna valkosipulit, hienonna persilja. Sekoita kaikki kulhossa ja anna maustua.


PARMESAN-ANJOVIS JENKKISALAATTI

  • 2 jäävuorisalaattia
  • 30g parmesaania
  • 3 anjovisfilettä
  • 1dl majoneesia
  • 1 limen mehu
  • Mansikoita koristeluun

Hienonna anjovisfileet ja raasta parmesaani. Sekoita ne majoneesin kanssa ja lisää limen mehu. Pese, kuivaa ja revi salaatit. Sekoita dressingin kanssa. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme