Mainos
Mainos
KaappausKeittiossa_Logorekry

1. jakson reseptit: Merimiespihvit ja kesäkeitto

Tutustu Kaappaus keittiössä -ohjelman neljännen tuotantokauden ensimmäisen jakson resepteihin!

Neljännen kauden ensimmäisessä Kaappaus keittiössä -jaksossa Kari Aihinen on Sastamalassa innostamassa seitsemänhenkistä perhettä kokkaamaan yhdessä.  Merimiespihvi on kätevä uunissa valmistuva ruoka suuremmallekin perheelle ja kesäkeitto todellista herkkuruokaa, jota kannattaa kokeilla (ja unohtaa kouluaikojen kesäkeittotraumat).

Merimiespihvit

  • 500g naudan sisäpaistia
  • vehnäjauhoja
  • 10 perunaa
  • 3 sipulia
  • 50 g voita
  • 4 dl vettä
  • 10 maustepippuria
  • 4-5 laakerinlehteä
  • 2 tl suolaa


Ota liha huoneenlämpöön n. puoli tuntia ennen paistamista. Viipaloi perunat ja sipulit n. 1-2 cm paksuiksi viipaleiksi. Leikkaa naudan sisäpaistista poikkisyin n. 0,5 cm paksuisia siivuja. Kääntele lihat vehnäjauhossa ja ruskista pannulla voissa. Lado uunivuokaan vuorotellen perunaa, sipulia ja lihaa.

Älä pese paistinpannua paistamisen jälkeen vaan hyödynnä paistinrasvaan syntynyt maku liemessä. Lisää pannulle vesi, maustepippurit, laakerinlehdet ja suola.  Maista lientä!  Kaada lientä uunivuokaan sen verran että lihat, perunat ja sipulit peittyvät. Laita vuoka uuniin 200 asteeseen puoleksi tunniksi ja alenna sitten lämpöä 150 asteeseen. Paista yhteensä n.1,5 tuntia. Painele välillä päällimmäisiä lihoja alaspäin tai valele lientä lihojen päälle, jotta ne eivät kuivu.

Kesäkeitto

  • 5 perunaa
  • 3-4 porkkanaa
  • 3 dl riivittyjä herneitä
  • 1 pieni kukkakaali
  • 1 pieni parsakaali
  • 2 sipulia
  • 1 l maitoa
  • Persiljaa
  • Koskenlaskija sulatejuusto /perinteinen
  • suolaa
  • mustapippuria

Irrottele kukkakaalista ja parsakaalista nuppuja, lohko sipulit sekä paloittele porkkanat ja perunat samankokoisiksi paloiksi. Riivi herneet kulhoon.

Freesaa eli paista kevyesti perunoita ja porkkanoita voissa, älä ruskista. Lisää parin minuutin päästä sipulit ja kuullota  (paista kevyesti) vielä hetki. Kaada kattilaan maito. Kun maito kiehuu, lisää kukkakaalit, parsakaalit ja herneet. Kun vihannekset ovat melkein kypsiä, lisää paloiteltu Koskenlaskija. Mausta keittoa mustapippurilla ja suolalla. Viimeistele lopuksi hienonnetulla persiljalla.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme