Mainos
Mainos
KaappausKeittiossa_Logorekry

1. jakson reseptit: kanapata, salaatit, lasagne, omenahyve

Kaappaus keittiössä -sarjan ensimmäisessä jaksossa Kari Aihinen auttoi 27-vuotiasta sinkkumies Anttia kiinnostumaan terveellisestä kotiruuasta. 

Kanapata (6 hengelle) 

3 porkkanaa

3 valkosipulinkynttä

100g pekonia

200g chorizomakkaraa

1 sipuli

1kg maustamatonta broilerinfileesuikaletta

2 tlk säilöttyjä kokonaisia tomaatteja

lehtipersiljaa

basilikaa

suolaa

ripaus sokeria

mustapippuria myllystä

oliiviöljyä

(1tlk maissia)

Pese ja kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

Lämmitä pata. Pilko pekoni pieneksi ja siirrä pataan. Pilko chorizot ja sipuli ja lisää pekonin sekaan. Kuullota välillä sekoittaen, kunnes pekoni on saanut hyvän värin ja chorizo antanut makua padan pohjaan.

Lisää pataan myös broilerinsuikaleet, porkkanat sekä valkosipuli ja ruskista. Lisää säilötyt tomaatit nesteineen pataan. Anna padan poreilla miedolla lämmöllä vähintään 30 minuuttia, jotta kaikki juureksetkin ehtivät varmasti kypsyä. Silppua joukkoon lopuksi tuoreet yrtit.

Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää vielä muutama ruokalusikallinen öljyä sekä maissi ja anna padan hautua pienellä lämmöllä kannen alla 10–15 minuuttia. 

Rucola-mozarellasalaatti (4-6 hengelle) 

400 g kirsikkatomaatteja

300 g mozzarellaa

2 puntti rucolaa

1 prk vihreää pestoa

mustapippuria

suolaa

Halkaise kirsikkatomaatit ja laita ne salaattikulhoon.

Revi rucolasta lehtiä ja laita ne sekaan. Mikäli lehdet ovat nuutuneen näköisiä, voit liottaa niitä hetken kylmässä vedessä. Kuivaa rucola ennen kuin lisäät ne salaattiin.

Revi mozzarellasta paloja ja lisää niiden sekaan pestoa oman maun mukaan. Sekoita hyvin keskenään. Lisää seos salaatin joukkoon.

Mausta ripauksella mustapippuria ja suolaa (muista että pestokastikkeessa on suolaa, maista ennen suolan lisäämistä.

Sieni-kasvislasagne (6-8 hengelle) 

250 g kurpitsaa

1 kesäkurpitsa

1 purjo

1 sipuli

3 valkosipulin kynttä

1 l suppilovahveroita

4 rkl voita

mustapippuria

suolaa

100 g babypinaattia

300 g mozzarellaa

200 g parmesaania

1 dl vehnäjauhoa

1 l täysmaitoa

500 g lasagnelevyjä

Leikkaa kurpitsa pieniksi paloiksi. Halkaise kesäkurpitsa ja purjo pituussuunnassa ja leikkaa niistä ohuita viipaleita. Pilko myös sipuli pieneksi.

Laita suppilovahverot pannulle ja lisää 2rkl voita. Paista sieniä hetken aikaa niin, että niiden neste haihtuu.

Lisää joukkoon kesäkurpitsa, sipuli sekä pinaatti. Mausta suolalla ja mustapippurilla, paista hetken aikaa.

Laita kurpitsat paistumaan omalle pannulleen ja lisää 2rkl voita. Lisää sekaan vehnäjauhot sekä maito ja anna seoksen suurustua noin 10 minuuttia, muista sekoitella välillä.

Kun seos on suurustunut, soseuta se sauvasekoittimella. Lopputuloksen ei tarvitse välttämättä olla täysin tasainen.

Revi mozzarellat paloiksi ja raasta parmesaani erilliseen kippoon.

Aloita kerrosten kasaaminen vuokaan. Ensimmäisenä pohjalle tulee kurpitsaseosta, toisena kerros lasagnelevyjä, kolmanneksi sieniseosta sekä neljänneksi mozzarellapaloja sekä parmesaania. Toista tämä niin kauan, kun aineksia riittää ja laita viimeiseksi pinnalle kurpitsaseos sekä parmesaania.

Paista 200 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Tomaatti-sipulisalaatti (4 hengelle)

2-3 tomaattia

1 punasipuli

4 parsaa

Marinadi

1/3dl etikkaa

1dl öljyä

mustapippuria

suolaa

Leikkaa tomaatit viipaleiksi ja punasipuli renkaiksi. Asettele kauniisti lautaselle.

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Mausta maun mukaan. Kaada marinadi tomaattien ja sipulien päälle ja laita salaatti jääkaappiin.

Kuori parsat ja leikkaa kova osa päästä pois. Laita kuumalle pannulle oliiviöljyä ja parsat, anna olla muutaman minuutin.

Kaada pannulle sen verran vettä, että parsat peittyvät juuri ja juuri. Keitä vesi hiljalleen pois ja laita parsat hetkeksi vetäytymään. Asettele lopuksi ne salaatin päälle.

Lisää salaatin päälle vielä rucolan ja basilikan lehtiä.

Jos haluat tehdä kerralla suurempia määriä salaattikastiketta, käytä etikkaa suhteessa 1/3 ja öljyä suhteessa 2/3. Kastike on helppo valmistaa kannellisessa lasipurkissa jossa sen saa hyvin sekaisin ja kastikkeen voi myös säilyttää samassa purkissa jääkaapissa. 

Omenahyve hunajarahkalla (6 hengelle)

3 kpl omenoita (mielellään jauhoinen lajike, esim Jonagold)

2 dl kauraleseitä

0,5dl juoksevaa hunajaa

100 g voita

kanelia

Hunajarahka

500 g maustamatonta maitorahkaa

0,5 dl juoksevaa hunajaa

reilu loraus sitruunamehutiivistettä

1,5 dl sokeroimattomia ja suolaamattomia pähkinöitä (cashew, macadamia, parapähkinä, maapähkinä, tms.)

Kuori omenat, poista siemenkota ja tee niistä lohkoja.

Laita omenat, kauraleseet sekä hunaja vuokaan ja sekoita keskenään hyvin.

Ripottele päälle kanelia ja laita voi nokareina ainesten päälle.

Kypsennä 225 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia, tai kunnes omenat ovat pehmeitä.

Laita rahka kulhoon ja lisää sekaan hunaja sekä sitruunamehu. Sekoita hyvin.

Hienonna pähkinöitä pienemmäksi veitsellä ja laita rahkan sekaan, sekoita.

Tarjoile omenahyve rahkan kanssa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme