Mainos
Mainos
KaappausKeittiossa_Logorekry

10. Jakson reseptit: Caesar-salaatti, possupata ja siikaceviche

Näillä resepteillä syntyy Kaappaus keittiössä -ohjelman kymmenennen jakson maukkaat ruuat.

Paistetut kanafileet

  • Kanafileitä 1 kpl ruokailijaa kohden
  • voita
  • valkosipulia
  • tuoretta timjamia (tai esim rosmariinia)
  • suolaa
  • mustapippuria

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Mausta kanafileet molemmin puolin suolalla ja pippurilla.  Kuumenna paistinpannu ja laita voinokare pannulle.  Pannu on tarpeeksi kuuma, kun voin sihinä loppuu. Laita kanafileet pannulle ja lisää yrtit ja valkosipuli, voit laittaa valkosipulin kokonaisina kynsinä kuorimattakin. 

Ruskista kana molemmilta puolilta ja nosta uuniastiaan, kaada myös paistinneste ja yrtit mukaan.  Laita kana uuniin kypsymään 200 asteeseen 14 minuutiksi.

Caesar-kastike salaatille

  • 3 anjovisfileetä
  • 2 keltuaista
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 ½ dl rypsiöljyä
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 tl Worcestershire-kastiketta
  • 1 tl sinappia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • Parmesan- juustoraastetta

Hienonna anjovisfileet haarukalla kulhon pohjalla. Laita kulhoon keltuaiset, murskattu valkosipulinkynsi, sitruunan mehu, Worcestershire-kastike ja sinappi. Lisää rypsiöljy ohuena nauhana koko ajan samalla voimakkaasti sekoittaen, jotta seoksesta muodostuu majoneesi. Mausta kastike vielä suolalla, mustapippurilla ja parmesaaniraasteella.

Krutongit

  • Vaaleaa leipää
  • Timjamia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • Persiljaa
  • Rypsiöljyä
  • Mustapippuria

Revi leivät paloiksi. Laita kulhoon timjamia, murskatut valkosipulinkynnet, kourallinen silputtua persiljaa, loraus rypsiöljyä, rouhittua mustapippuria ja leipäpalat. Pyörittele kaikki sekaisin vuoassa. Nosta uuniin paahtumaan 170 asteeseen, kunnes leivät ovat kullanruskeita.

Possupata

  • 1 kg porsaan kassleria
  • Kolme eriväristä paprikaa
  • 2 sipulia lohkottuna
  • 2 valkosipulin kynttä murskattuna
  • 2 tlk tomaattimurskaa
  • Harissa-mausteseosta
  • Rypsiöljyä
  • Mustapippuria
  • 1 tl sinappia
  • Vettä
  • Suolaa
  • tuoreita timjaminoksia

Nosta liha lämpenemään n. puoli tuntia ennen valmistamista. Poista lihasta ylimääräiset kalvot ja leikkaa porsaan kassler melko isoiksi paloiksi. Kuori ja pilko vihannekset. Paista lihapaloja rypsiöljyssä kunnes ne ovat kauttaaltaan ruskistuneet ja siirrä uunivuokaan. Mausta reilulla suolalla ja pippurilla.

Kuullota vihanneksia rypsiöljyssä pannulla ja sekoita joukkoon harissa-tahna sekä tomaattimurska. Lisää joukkoon myös vähän vettä. Kaada seos lihapalojen päälle uunivuokaan. Laita pata uuniin 200 asteeseen ja laske lämpöä saman tien 80 asteeseen. Anna kypsyä vähintään tunti, mielellään pari tuntia. Tarjoa keitetyn riisin kera!

Siikaceviche

  • 600 g siikafileetä
  • 2 limeä
  • suolaa
  • 1 chili
  • ½ valkosipulinkynsi
  • 7 cm pätkä kurkkua
  • 2 tomaattia
  • 1 ruukku korianteria

Varmista, että siikafileet ovat varmasti ruodottomia ja leikkaa fileet pieniksi kuutioiksi. Purista siikakuutioiden päälle 1,5 limen mehut. Ripottele päälle suolaa. Silppua chili, valkosipuli, kurkku ja tomaatit pieniksi kuutioiksi ja lisää myös ne siikapalojen päälle. Revi sekaan tuoretta korianteria ja sekoita. Anna cevichen maustua jääkaapissa 15-20 minuuttia. Ceviche on valmista kun suola ja lime ovat kypsyttäneet kalan valkoiseksi.

Kermaviilikastike

  • Minisuolakurkkuja
  • 1 omena
  • 2,5 dl kermaviiliä
  • Etikkaa korkillinen
  • Suolaa
  • Dijon-sinappia
  • Sokeria
  • Sitruunamehua
  • tilliä

Leikkaa pikkukurkut ja omenat pieniksi, silppua tilli.  Sekoita kermaviiliin korkillinen etikkaa, hyppysellinen suolaa, noin teelusikallinen dijon-sinappia, ripaus sokeria ja noin ruokalusikallinen sitruunamehua.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme