Mainos
Mainos
KaappausKeittiossa_Logorekry

2. jakson reseptit: Parempi eteläkarjalainen pata, pinaattikeitto ja omena-kaurapaistos

Tutustu Kaappaus keittiössä -ohjelman neljännen tuotantokauden toisen jakson resepteihin!

Neljännen kauden toisessa Kaappaus keittiössä -ohjelman jaksossa huippukokki Kari Aihinen ottaa suunnan kohti Lemiä auttaakseen kolmihenkistä perhettä löytämään yhdessä kokkaamisen salat. Nappaa tästä toisen jakson suussa sulavat reseptit!

Parempi eteläkarjalainen pata

  • 500 g naudan sisäpaistia
  • 500 g porsaan kassleria
  • 1 pkt pekonia
  • voita
  • rypsiöljyä
  • 3 sipulia
  • 4 porkkanaa
  • 1 ruukku persiljaa
  • 1 lanttu
  • 100 g selleriä
  • 1 palsternakka
  • puolikas suippokaali
  • vettä
  • suolaa
  • mustapippuria


Tämä ruoka kannattaa valmistaa alusta loppuun samassa uunipadassa, jossa haudutat sen kypsäksi.  Jos sinulla ei ole rautapataa jossa paistaa niin paista ainekset ensin paistinpannulla ja siirrä sitten uuniastiaan.  Älä pese paistinpannua paistamisen välillä vaan säästä kaikki hyvä maku kastikkeeseen, tarvittaessa huuhtele pannu pienellä vesitilkalla ja kaada neste uuniastiaan.

Ota lihat huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta. Pilko naudan sisäpaisti ja porsaan kassler peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Viipaloi pekonit kolmeen osaan.  Lohko sipulit ja kuoritut juurekset. Leikkaa suippokaali pitkittäin halki, ota kanta pois ja leikkaa suikaleiksi.

Lämmitä padassa rypsiöljyä ja voita ja ruskista lihapalat sekä kolmeen osaan leikatut pekonit pienissä erissä, jotta lihat paistuvat riittävän kuumassa rasvassa. Kun lihat ja pekonit on ruskistettu, kaada ne erilliseen astiaan ja kuullota padassa vielä pilkotut juurekset, kaali sekä sipulit.

Nostele lihat takaisin pataan ja kaada vettä päälle niin että lihat sekä juurekset peittyvät. Lisää reilusti persiljaa ja muita tuoreita yrttejä sekä mausta pata runsaalla suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Maista lientä! Kun vesi padassa alkaa kiehumaan, nosta pata uuniin 200 asteeseen puoleksi tunniksi, jonka jälkeen tiputa lämpö 80-100 asteeseen vähintään neljäksi tunniksi, tai vaikka yön yli. Nauti perunoiden tai perunamuusin kanssa.

Pinaattikeitto

  • 1 kevätsipuli varsineen
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  • 7 dl maitoa
  • 200 g tuoretta babypinaattia
  • 1 tl suolaa
  • Mustapippuria

Kuullota (eli paista kevyesti) kattilassa sipulia voissa muutaman minuutin verran. Sekoita joukkoon vehnäjauho ja maito. Sekoittele koko ajan kunnes maito sakenee.

Paista pinaatit nopeasti voissa paistinpannulla. Laita pinaatinlehdet ja keittoliemi tehosekoittimeen ja sekoita kunnes keitto on samettista. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan. Tarjoa keitto keitettyjen kananmunien kanssa.



Bataattikeitto

  • 2 bataattia
  • 3 kevätsipulia
  • voita
  • 2 cm pala inkivääriä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • vettä
  • 1 tölkki ranskankermaa
  • suolaa
  • pippuria

Kuori bataatit ja pilko ne samankokoisiksi paloiksi. Freesaa (paista kevyesti)bataatteja ja sipuleita voissa niin että ne vähän pehmenevät, älä kuitenkaan ruskista. Lisää vettä kattilaan sen verran että bataatit peittyvät. Anna kiehua kunnes bataatit ovat kypsiä. Kaada keitto tehosekoittimeen ja sekoita, kunnes keitto on täysin sileää. Kaada keitto takaisin kattilaan ja lisää ranskankerma. Mikäli keitto on liian paksua, voit ohentaa sitä vedellä. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tomaatti-vuohenjuusto bruchetat

  • 5 tomaattia
  • kourallinen tuoretta basilikaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 kevätsipuli varsineen
  • suolaa
  • pippuria
  • ripaus sokeria
  • oliiviöljyä
  • vaaleaa leipää, esim. ciabattaa
  • vuohenjuustoa

Poista tomaateista kannat ja kuutioi ne. Lisää pilkottujen tomaattien sekaan revittyä basilikaa, pilkottu kevätsipuli ja valkosipulinkynsi. Mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella sokeria.

Leikkaa leivästä viipaleita, ripottele päälle oliiviöljyä ja paahda uunissa kunnes leivät ovat päältä vähän rapeita ja reunoista kullanruskeita. Viipaloi leipien päälle vuohenjuustoa ja laita vielä hetkeksi uuniin niin että vuohenjuusto lämpenee. Nostele päälle tomaattisalsaa.

Savulohimunakas 

  • 3 kananmunaa
  • 1 dl kermaa
  • ¼ tl suolaa
  • pippuria
  • tomaattia
  • 150 g savulohta


Sekoita keskenään kananmunat ja kerma niin, että ne ovat täysin sekoittuneet. Lisää suolaa ja pippuria. Kuutioi tomaatit ja tarkista, ettei lohessa ole ruotoja.

Sulata pannulla nokare voita ja kaada munakasmassa pannulle. Paista miedolla lämmöllä.  Kun massa on hieman hyytynyt, nostele päälle lohta ja tomaattikuutioita ja anna paistua vielä sen aikaa kunnes munakasmassa on täysin hyytynyt.

Omena-kaurapaistos

  • 0,5 kg omenaa
  • 100 g voita
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 0,5 tl vaniljasokeria
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 rkl kanelia


Pese omenat ja lohko ne kahdeksaan osaan, poista siemenkodat. Sulata voi.

Laita omenalohkot vuokaan ja lisää joukkoon kaurahiutaleet, sokerit, kaneli ja sulatettu voi. Laita vuoka uuniin 200 asteeseen puoleksi tunniksi, tai kunnes kaurahiutaleet ovat saaneet kauniin kullanruskean värin. Tarjoile vaniljajäätelön kanssa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme