Mainos
Mainos
KaappausKeittiossa_Logorekry

3. jakson reseptit: Kylmä vihannesnuudelisalaatti, tomaatti-sipulisalaatti ja nakkikeitto

Kaappaus keittiössä -ohjelman neljännen tuotantokauden kolmessa jaksossa Kari Aihinen loihti väriä espoolaisperheen ruokapöytään.

Kylmä vihannesnuudelisalaatti

  • ½ parsakaali
  • ½ kukkakaali
  • Paprikamix (punainen, keltainen ja vihreä)
  • 5 sipulinvartta
  • 1 fenkoli
  • 200g kaalia
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 1 ruukku korianteria
  • öljyä paistamiseen
  • 300g munanuudelia
  • 700-800g broilerin tuoretta rintafileetä

Kastike:

  • 1 chili
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 salottisipuli
  • 0,5 dl osterikastiketta
  • 1,5 dl sweet chili –kastiketta
  • ripaus suolaa ja pippuria
  • 2 rkl sitruunamehua

Laita nuudelit kulhoon ja kaada niiden päälle kiehuvaa vettä, anna hautua kannen alla noin kymmenen minuuttia. Kun nuudelit ovat kypsiä, valuta ne ja huuhtele runsaalla kylmällä vedellä.

Pilko paprikat, sipulinvarret, fenkoli, kesäkurpitsa ja kaali ohuiksi suikaleiksi.

Valmista kastike. Pilko valkosipuli, chili ja sipuli pieneksi ja laita kulhoon. Lisää niiden sekaan osterikastike sekä sweet chili-kastike, sitruunamehu sekä ripaus suolaa ja pippuria. Ole varovainen suolan kanssa, sillä sitä on jo valmiina osteri- ja chilikastikkeessa!!  Kaada kastike pilkottujen vihannesten sekaan. Lisää joukkoon myös nuudelit. 

Irrota parsa- ja kukkakaalista pieniä nuppuja ja paista niitä pannulla öljytilkassa muutama minuutti, kunnes ne ovat sopivasti paahtuneita. Anna jäähtyä ja lisää nuudelisalaattiin.

Mausta raa’at broilerin rintafileet suolalla ja pippurilla ja paista niitä öljyssä molemmin puolin kunnes ovat kypsiä, 4-5 minuuttia per puoli. Voit halutessasi viipaloida kypsät kanafileet nuudelin joukkoon, tai nauttia ne kokonaisina nuudelisalaatin kanssa.

Tomaatti-sipulisalaatti

  • 4 tomaattia
  • 1 punasipuli
  • Kourallinen basilikaa
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 3 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
  • suolaa
  • 1/2 tl sokeria
  • (Korianteria)

Viipaloi tomaatit ja pilko sipulit renkaiksi ja levitä ne lautaselle. Sekoita keskenään valkoviinietikka, öljy, sokeri ja ripaus suolaa. Kaada seos tomaattien ja sipulien päälle. Revi päälle runsaasti basilikaa ja halutessasi myös korianteria.

Vinkki! Voit maustaa salaattia myös ohueksi viipaloidulla valkosipulinkynnellä.

Mustaherukka-passionhedelmärahka

  • 500g maustamatonta rahkaa
  • 1 vaniljatanko
  • 3 passionhedelmää
  • 3 dl mustaherukoita
  • 2 rkl sokeria

Kaada 3 dl mustaherukoita, passionhedelmien sisus ja sokeri kulhoon rahkan sekaan. Halkaise vaniljatanko ja raaputa tangon sisältä vaniljan siemenet joukkoon. Sekoita kaikki keskenään varovaisesti niin, että mustaherukat eivät murskaannu.

Nakkikeitto

  • 3 porkkanaa
  • 600 g nakkeja
  • 6 isoa perunaa
  • 15 cm purjoa
  • 1 tölkki maissia
  • 1 pkt perinteinen Koskenlaskija-juusto
  • 1,5 l vettä
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl currya
  • 1 ruukku persiljaa

Paloittele nakit ja paista ne voissa.

Pese purjo hyvin ja viipaloi se. Kuori ja lohko perunat sekä porkkanat ja freesaa, eli kuullota niitä hetki kattilassa, jotta ne hiukan kypsyvät. Lisää 1 tl currya ja purjo, kuullota vielä muutama minuutti.

Lisää kattilaan 1,5 litraa vettä ja keitä niin kauan, että perunat ja porkkanat ovat melkein kypsiä. Lisää keittoon paistetut nakit, valutetut maissit ja paloiteltu Koskenlaskija. Maista ja mausta suolalla. Kun Koskenlaskija on sulanut keittoon, ripottele joukkoon ruukullinen persiljaa.

Perunamuusi

  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • 1 tl suolaa
  • 150 g normaalisuolaista voita
  • 1-2 dl täysmaitoa

Kuori ja paloittele perunat samankokoisiksi paloiksi. Keitä ne kypsiksi ja kaada keitinvesi pois. Survo perunat soseeksi. Lisää suola sekä voi. Maista! Lämmitä maito mikrossa tai kattilassa ja lisää sitä vähitellen perunasoseen joukkoon. Varo sekoittamasta muusia liikaa, jottei siitä tule liisteriä.

VINKKI! Paras muusi syntyy kuorituista, höyryttämällä kypsytetyistä puikulaperunoista.

Possun kassler

  • 1 kg porsaan kassler
  • suolaa
  • mustapippuria
  • öljyä ja voita paistamiseen
  • 2 sipulia
  • 1 porkkana
  • kokonainen valkosipuli
  • rosmariinia
  • timjamia
  • persiljaa

Nosta liha huoneenlämpöön noin kaksi tuntia ennen valmistamista.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Mausta liha reilulla suolalla sekä pippurilla. Ruskista liha kokonaisena kuumalla pannulla öljyn ja voin seoksessa kauttaaltaan, jotta lihassyyt sulkeutuvat. Mikäli lihaa ei paistettaisi, nesteet valuisivat uunissa ulos ja lihasta tulisi kuivaa. Lisää pannulle pilkotut porkkanat, sipulit sekä kokonaisena halkaistu valkosipuli ja yrtit. Paista vielä pari minuuttia jotta sipulit ja porkkanat kuullottuvat.

Siirrä liha sekä paistetut vihannekset, juurekset ja yrtit uunivuokaan. Lisää paistinpannulle pari desiä vettä, jotta saat huuhdottua kaikki paistonesteen herkulliset maut mukaan vuokaan. Kaada lihan päälle paistonesteen lisäksi sen verran vettä että liha peittyy. Maista lientä ja lisää tarvittaessa suolaa.

Nosta paisti uuniin 200 asteeseen puoleksi tunniksi, jonka jälkeen laita päälle folio tai kansi ja laske uunin lämpötila 85 asteeseen. Anna hautua yön yli.

Vinkki! Jos haluat ruuan nopeammin valmiiksi, kypsennä kassleria 150 asteessa noin kolme tuntia. Mitä pidempään kuitenkin maltat kypsyttää lihaa, sitä maukkaampi on lopputulos. Voit myös tehdä lihan huoletta valmiiksi jo muutamaa päivää aiemmin, sillä se säilyy nesteessään jääkaapissa 3-4 päivää.

Lämpimät leivät

  • Hellmann’s-majoneesia
  • Ruispaloja
  • Lämminsavulohta
  • Emmental-juustoa

Voitele ruisleivät runsaalla majoneesilla. Laita päälle lohta, tomaattiviipaleita ja juustoraastetta. Paista uunissa grillivastuksella niin kauan että juusto on kauniin kullanruskeaa.

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme