Mainos
KaappausKeittiossa_Logorekry

3. jakson reseptit: Lohileivät avokadokreemillä, suppilovahveropasta, kampasimpukka-kurpitsapasta, kuningatar-banaani smoothie

Kaappaus keittiössä -ohjelman 3. jaksossa tehdään lohileipiä, suppilovahveropastaa, kampasimpukka-kurpitsapastaa ja kuningatar-banaani smoothie. 

Toimiva työjärjestys nopeuttaa näiden herkullisten leipien valmistumista. Tee ensin pikkelssi ja paahda juurekset. Kypsennä sen jälkeen lohi ja valmista avokadokreemi ennen leipien kokoamista.

Punasipulipikkelsi  

Punasipulipikkelsiä kannattaa tehdä kerralla isompi määrä sillä se säilyy jääkaapissa hyvin viikonkin. Pikkelöimällä sipulin maku pehmenee hyvin ja se maistuu raikkaalle leipien päällä tai lisukkeena salaatin tai muun ruuan kanssa

HUOM! Pikkelsi on valmistettava mielellään noin vuorokausi ennen tarjoilua.

7–8 punasipulia
2 dl punaviinietikkaa
1 l rypsiöljyä
350 g sokeria
35 g suolaa

Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna mehustua lasipurkissa vähintään 12 tuntia.

Paahdetut perunat ja paprikat

4 pienehköä perunaa
1 paprika
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Viipaloi perunat. Poista paprikasta kanta, siemenet sekä valkoiset sisäosat ja viipaloi.

Asettele peruna- ja paprikaviipaleet leivinpaperin päälle uunipellille ja mausta mustapippurilla ja suolalla.  Pirskota päälle oliiviöljyä ja sekoita. Paahda uunissa noin 20 minuuttia.

Lohileivät

kourallinen siemeniä ja/tai pähkinöitä
oliiviöljyä
3–4 rkl voita
1 tomaatti
2 kovaksi keitettyä kananmunaa
jääsalaattia
200 g lohifilettä
mustapippuria myllystä
2 leipäviipaletta
muutama mintunlehti

Kaada pähkinät ja/tai siemenet uuninkestävään astiaan. Lorauta sekaan hieman oliiviöljyä ja sekoita. Anna paahtua uunissa noin 15–20 minuuttia.

Viipaloi tomaatit ja kananmunat ja revi jääsalaatin lehdet. Leikkaa lohifile pienemmiksi annospaloiksi.

Kuumenna pannu ja sulata siinä 1–2 rkl voita. Kun voi ei enää tirise, lisää lohipalat ja paista molemmilta puolilta 3–4 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paahda lopuksi leipäviipaleet pannulla.

Avokadokreemi

2 avokadoa
suolaa
turkkilaista jogurttia
punaviinietikkaa
basilikaoliiviöljyä

Halkaise avokadot, poista kivi ja kaavi hedelmäliha tehosekoittimeen. Lisää suola, jogurtti, etikka sekä öljy ja soseuta kreemi sileäksi.

Kokoa lopuksi leivät. Voitele leivät avokadokreemillä ja asettele päälle salaatit, tomaatit, munat, lohi, pähkinät sekä sipulipikkelssi. Voit lisätä päälle vielä pari mintunlehteä ja avokadokreemiä. Tarjoa paahdettujen paprikoiden ja perunoiden kera.

Tomaatti-paprika-chorizo pasta

4 hengelle

4 dl pennepastaa
100g chorizo-makkaraa
4 punaista paprikaa
250g kirsikkatomaatteja
puolikas kesäkurpitsa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
suolaa
parmesaania
tuoretta basilikaa

Halkaise paprikat ja poista kanta ja siemenet. Aseta paprikat uunipellille leivinpaperin päälle kuori ylöspäin ja hiero jokainen kauttaaltaan rypsiöljyllä.  Laita paprikat 200 asteiseen uusiin n. 20 minuutiksi. Ota paprikat uunista ja laita ne kelmun sisään vetäytymään. Kun ne ovat viilentyneet, niin kuori paprikat ja laita blenderiin. Lisää pari ruokalusikallista oliiviöljyä ja soseuta.

Leikkaa chorizo-makkarasta ohuita suikaleita. Puolita kirsikkatomaatit ja viipaloi kesäkurpitsa suupaloiksi. Leikkaa myös valkosipuli ja sipuli.

Keitä pasta runsaassa vedessä ja mausta keitinvesi suolalla. Vettä tulee olla vähintään puolet enemmän kuin pastaa. Kun pasta on kypsää kaada keitinvesi pois.

Lämmitä paistinpannu ja lisää loraus oliiviöljyä, chorizot sekä sipuli ja valkosipuli. Kun sipulit ovat kuullottuneet eli kevyesti paistuneet, lisää kesäkurpitsat. Lisää pannulle paprikapyre ja kirsikkatomaatit.

Lisää joukkoon pasta ja sekoita.  Viimeistele parmesaaniraasteella ja tuoreella basilikalla.

Marinoitua punasipulia kukkakaali-parsakaalisalaatissa

1 pieni kukkakaali
1 pieni kukkakaali
suolaa
mustapippuria
½ sitruunan mehu
tuoretta lehtipersiljaa
punasipulipikkelsiä (ks. ohje edellisestä reseptistä)

Irrota kukka- ja parsakaalista nuppuja ja leikkaa ne reiluiksi paloiksi ja keitä kolme minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi pois ja huuhtele kaalit kylmällä vedellä jotta kypsyminen lakkaa ja kaalit pysyvät napakoina. Laita kukka- ja parsakaalit kippoon ja lisää sekaan sipulipikkelsiä ja reilusti lehtipersiljaa. Mausta ripauksella sormisuolaa sekä mustapippuria ja lisää vielä puolikkaan sitruunan mehu

Suppilovahveropasta  

Syksyllä voit itse hakea sienet metsästä mutta jos sienestys ei innosta, löydät suppilovahveroita myös torilta ja hyvin varustelluista marketeista.

3–4 hengelle

500 g spagettia
oliiviöljyä
1 l tuoreita suppilovahveroita
2 rkl voita
½ sipuli
mustapippuria myllystä
suolaa
oliiviöljyä tai basilikalla maustettua oliiviöljyä
lehtipersiljaa
parmesaania
tuoretta basilikaa

Kiehauta keitinvesi kattilassa ja mausta se suolalla. Laita spagetit kattilaan ja keitä kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa vedessä

Lämmitä pannu ja paista sieniä kuivalla pannulla, kunnes enin neste on haihtunut. Pilko sipuli, lisää voi ja paista sipuli sienten kanssa.

Mausta ripauksella mustapippuria ja suolaa. Kaada sekaan spagetit ja sekoittele hieman. Viimeistele reilulla lorauksella basilikaoliiviöljyä niin, että pasta saa kauniin kiillon. Nypi joukkoon vielä lehtipersiljaa. Raasta valmiin annoksen päälle parmesaania ja lisää muutama basilikan lehti.

Kampasimpukka-kurpitsapasta

3–4 hengelle

pari kourallista lehtikaalia
rypsiöljyä paistamiseen
400 g pennepastaa
10 kampasimpukkaa
½ kurpitsa
½ purjo
½ sipuli
3 valkosipulinkynttä
voita paistamiseen
2 dl kermaa tai ruokakermaa
1 dl raastettua inkivääriä
kourallinen lehtipersiljaa

Irrota lehtikaalista lehdet ja asettele ne pannulle öljyyn yksitellen. Paahda miedolla lämmöllä hetken ajan. Kääntele varovasti, etteivät lehdet koske toisiinsa. Kun lehdet ovat rapeita ja saaneet hieman rusehtavaa väriä, nosta ne lautaselle talouspaperin päälle odottamaan.

Keitä pasta reilusti suolatussa kiehuvassa vedessä, huuhtele kylmällä vedellä ja nosta sivuun odottamaan.

Kuivaa kampasimpukoiden pinta talouspaperilla. Lisää pannulle loraus oliiviöljyä ja paista simpukoita noin minuutin ajan molemmilta puolilta. Kun pinta alkaa karamelisoitua, käännä. Nosta sivuun odottamaan.

Pilko kurpitsa, purjo, sipuli ja valkosipuli ja paista niitä voissa hetken ajan. Lisää sekaan kerma ja kiehauta viitisen minuuttia. Raasta inkivääri ja purista raasteesta neste kurpitsoiden sekaan.

Sekoita pasta pannun aineksiin. Silppua päälle lehtipersiljaa. Nostele päälle kampasimpukat sekä paahdettu lehtikaali ja tarjoa ruoka suoraan pannulta.

Kuningatar-banaani smoothie

3-4 hengelle

4 rkl turkkilaista jogurttia
1 dl kauraleseitä
3 kpl banaaneja
1 dl tuoreita vadelmia
1 dl tuoreita mustikoita

Sekoita kaikki ainekset, soseuta ne tehosekoittimessa ja tarjoile. Voit halutessasi lisätä koristeeksi mintunlehtiä.

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot