Mainos
Mainos
KaappausKeittiossa_Logorekry

4. jakson reseptit: Naudan sisäfilee, ahven-cheviche ja mozzarellasalaatti

Näin loihdit Kaappaus keittiössä -ohjelman neljännessä jaksossa nähdyt herkulliset reseptit.

Sisäfileepihvi

  • Sisäfileepihvejä n. 150 g/hlö
  • normaalisuolaista voita paistamiseen
  • suolaa ja pippuria maustamiseen
  • muutama tuore timjamin oksa
  • kokonainen valkosipuli


Ota sisäfileet huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Lämmitä pannulla reilu nokare voita. Lisää timjamit sekä kokonaisena halkaistu valkosipuli. Kun rasva lakkaa tirisemästä, lisää pannulle sisäfileepihvi.

Ruskista pihvi kauttaaltaan nopeasti kuumalla pannulla ja nosta se uuniin kypsymään kahdeksaksi minuutiksi. Anna ”levätä” eli anna lihan olla folion alla poissa uunista vielä noin kymmenen minuuttia ennen ruokailua.

Vinkki! Mikäli käytät kanan rintafileitä, voit käyttää muuten samaa ohjetta, mutta anna fileiden kypsyä uunissa n. 14 minuuttia riippuen rintafileiden koosta.

Mozzarellasalaatti

  • Kourallinen tuoretta basilikaa
  • 3 tomaattia
  • 1 iso mozzarellapallo
  • 1 pieni sipuli
  • 2/3 öljyä
  • 1/3 balsamicoa
  • suolaa
  • mustapippuria

Viipaloi tomaatit sekä mozzarella. Sekoita keskenään balsamico sekä oliiviöljy ja mausta suolalla ja pippurilla. Pilko vinegretin (kastikkeen)  joukkoon pieni sipuli. Asettele lautaselle vuoronperään limittäin mozzarellasiivuja, tomaattisiivuja ja basilikaa. Kaada päälle balsamicovinaigrette.

Ahven-ceviche

  • 200 g ahvenfileetä
  • ½ chili
  • yhden fenkolin vihreät osat
  • 2 limeä
  • suolaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 punainen tomaatti
  • 1 keltainen tomaatti
  • tuoretta korianteria


Leikkaa ruodoton ja nahaton ahven pieniksi kuutioiksi. Halkaise chili, poista siemenet ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi ja lisää kalakuutioiden joukkoon. Lisää sekaan pilkottu fenkoli, kahden limen mehut sekä ohueksi viipaloitu valkosipulinkynsi. Mausta suolalla ja pippurilla. Halkaise tomaatit ja kaiverra sisus pois. Pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi ja lisää cevichen sekaan. Revi sekaan korianteria.

Paahdetut vihannekset

  • voita
  • 1 tl garam masala -mausteseosta
  • parsakaalia
  • kukkakaalia
  • fenkolia
  • suippokaali
  • sitruunamehua
  • suolaa


Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Lämmitä pannulla pari ruokalusikallista voita ja kuullota siinä garam masala –mausteseosta niin että se alkaa tuoksumaan. Lisää pannulle halkaistut parsakaalin sekä kukkakaalin nuput, neljään osaan halkaistu fenkoli ja suippokaali. Paista pannulla kunnes kasvisten pinta saa kauniin paistopinnan.

Siirrä vihannekset uunipellille. Mausta suolalla ja anna kypsyä uunissa loppuun. Purista kypsien vihannesten päälle sitruunamehua.

Suppilovahverokeitto


Levitä pekonit leivinpaperin päälle pellillle ja nosta uuniin 160 asteeseen. Anna kypsyä uunissa rapeiksi. Kun pekonit ovat kypsiä, nostele ne lautaselle talouspaperin päälle jotta saat ylimääräisen rasvan pois.

Pilko sipuli pieniksi kuutioiksi. Puhdista sienet ja pilko ne vähän pienemmiksi. Paista sieniä niin kauan kunnes nesteet ovat haihtuneet.

Lisää joukkoon pilkotut sipulit ja valkosipulit, kuullota muutama minuutti ja lisää kerma ja maito. Anna kiehua n. 10 minuuttia hiljaisella lämmöllä välillä sekoittaen.

Kaada keitto blenderiin ja sekoita sileäksi. Lämmitä vielä hetki kattilassa, mutta älä enää keitä. Annostele keitto kulhoihin ja koristele rapeaksi paahdetulla pekonilla.

Kurpitsarisotto

  • öljyä
  • ½ myskikurpitsa
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 dl riisiä
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 7 dl vettä tai liha/kasvislientä
  • 2 dl parmesan juustoa
  • suolaa
  • 0,5 sitruunan mehu


Kuori kurpitsa ja pilko se pieniksi kuutioiksi. Kuutioi sipuli ja murskaa valkosipulinkynsi. Raasta parmesan juusto.  Freesaa kurpitsakuutioita öljyssä sipulin ja valkosipulin kanssa muutama minuutti.

Lisää pannulle risottoriisi. Kuullota kunnes riisin reunat ovat läpikuultavia.

Lisää pari desiä valkoviiniä. Kun valkoviini on haihtunut, ala lisäämään vettä kauhallinen kerrallaan. Kun yksi kauhallinen on lähes kokonaan imeytynyt, lisää seuraava kauhallinen. Risotto on kypsää kun riisissä on vielä hieman purutuntumaa.

Lisää lopuksi parmesaaniraaste, suolaa ja sitruunamehua.

Marja-mascarponemousse murocrumblella

  • 5 dl kermaa
  • Kaksi sitruunaruohoa
  • 0,5 dl sokeria
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 0,5 rkl sitruunankuorta
  • 500 g Mascarpone  tuorejuustoa
  • 3 passionhedelmää
  • mustikoita ja vadelmia

Murocrumble

  • 100g huoneenlämpöistä voita
  • 1 dl sokeria
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 kananmuna                                                                   


Nypi kaikki crumblen ainekset yhteen ja levitä leivinpaperin päälle tasaiseksi levyksi. Nosta uuniin 200 asteeseen n. 15 minuutiksi kunnes taikina on saanut kullanruskean värin. Anna jäähtyä ja murustele taikina.

Kaada kattilaan 2,5 dl kermaa ja pilko joukkoon sitruunaruohoa ja 0,5 dl sokeria. Purista sekaan puolikkaan sitruunan mehu ja anna kiehahtaa. Vatkaa 2,5 dl kermaa vaahdoksi ja sekoita joukkoon 250 g mascarponea sekä kolmen passionhedelmän sisus.

Asettele lautaselle mascarponevaahtoa, marjoja sekä hedelmiä ja murocrumblea.

 



Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme