Mainos
Mainos
KaappausKeittiossa_Logorekry

5. jakson reseptit: Maa-artisokkapihvit, paellaa, caesarsalaatti ja letut

Näin loihdit Kaappaus keittiössä -ohjelman viidennessä jaksossa nähdyt herkulliset reseptit.

Maa-artisokkapihvit

  • 500 g maa-artisokkaa
  • 20 g voita

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Paahda maa-artisokkia uunissa kunnes ne ovat pehmeitä. Murskaa maa-artisokat ja sekoita joukkoon nokare voita. Muotoile massasta pihvejä ja paista pannulla voissa, kunnes pihvit ovat saaneet kauniin kullanruskean pinnan.

Crudités eli maukkaat tuoreet juurekset

  • 2 raitajuurta
  • 3 porkkanaa
  • 1 punajuuri

Vinegretti

  • 1,5 dl rypsiöljyä
  • 0,5 dl viinietikkaa
  • suolaa
  • pippuria
  • sokeria
  • kevätsipulin varsi pilkottuna pieneksi

Viipaloi ja juurekset ohuiksi siivuiksi mandoliinilla, leikkaa porkkanoista kuorimaveitsellä ohuita suikaleita. Laita juurekset jääveteen. Valmista vinegretti sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. Nostele vihannekset ja juurekset jäävedestä erilliseen kulhoon ja sekoita joukkoon vinegretti.

Minttujogurtti

  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • ½ ruukku tuoretta minttua
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa
  • pippuria
  • ½ sitruunan mehu

Sekoita jogurtin joukkoon murskattu valkosipulinkynsi sekä pilkotut mintunlehdet. Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu ja mausta suolalla sekä pippurilla makusi mukaan.

Paistetut juurekset ja vihannekset

  • 1 raitajuuri
  • 1 punajuuri
  • ½ bataatti
  • ½ parsakaalia
  • ½ kukkakaalia
  • 4 oksaa timjamia
  • voita
  • suolaa

Irrottele kukkakaalista sekä parsakaalista nuppuja ja lohko punajuuri, raitajuuri ja bataatti. Lämmitä pannulla voi sekä muutama timjaminoksa. Lisää lohkotut juurekset pannulle ja hetken päästä myös parsakaalit sekä kukkakaalit. Paista kunnes vihannekset ja juurekset ovat kauniin paahtuneita. Ripottele päälle hieman suolaa.

Paellaa ja turskafilettä

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 kesäkurpitsa
  • 3 paprikaa (keltainen, punainen ja vihreä)
  • 1 parsakaali
  • 2 dl valkoviiniä
  • Maldon merisuolaa
  • 0,5 g sahramia
  • 1 tl savustettua paprikamaustetta
  • 4 dl risottoriisiä
  • 5 dl vettä
  • Mustapippuria
  • 1 kg turskaa

Kuullota kesäkurpitsat, paprikat ja parsakaali oliiviöljyssä. Mausta sahramilla ja savustetulla paprikamausteella. Lisää riisi ja kuullota vielä hetki, mutta älä anna riisin ruskistua. Kaada sekaan pari desiä valkoviiniä. Kun viini on imeytynyt riisiin, lisää vesi ja anna paellan hautua kunnes neste on melkein imeytynyt riisiin. Lisää suolaa, pippuria ja vielä pieni loraus oliiviöljyä. Lisää vettä tarvittaessa ja anna paellan kypsyä loppuun.

Mausta turskafileet suolalla sekä pippurilla. Sulata pannulla voita ja lisää sinne pari timjamin oksaa. Paista fileet pannulla molemmin puolin. Voit pitää turskafileitä lämpimänä uunissa 70 asteessa.

Caesarsalaatti neljälle

  • 2 mini romaine salaattia
  • 1 pkt pekonia
  • punaisia ja keltaisia minitomaatteja
  • 3 viipaletta vaaleaa leipää
  • 3 valkosipulinkynttä
  • öljyä

Parmesankastike

  • 1,5 dl Hellmann’s majoneesia
  • 0,5 dl raastettua parmesaania
  • ½ valkosipulinkynsi
  • 2 anjovisfileetä
  • sitruunamehua

Laita pekonit pellille leivinpaperin päälle ja nosta pelti uuniin. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen ja kypsennä pekonit rapeaksi.

Leikkaa leipäviipaleet haluamasi kokoisiksi kuutioiksi ja pyörittele ne oliiviöljyssä johon on sekoitettu rosmariinia, timjamia, merisuolaa sekä valkosipulinkynnet. Paahda kuutiot uunissa leivinpaperin päällä kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita.

Sekoita kulhossa majoneesi, parmesaaniraaste, murskattu valkosipulinkynsi, pieneksi pilkotut anjovisfileet sekä pari ruokalusikallista sitruunamehua.

Kokoa annos laittamalla lautaselle salaatinlehtiä, halkaistuja minitomaatteja, crutongit ja rapeat pekonit. Lisää päälle parmesaanikastiketta ja halutessasi esimeriksi lehtipersiljaa.

Tomaattivinegretti

  • 2 tomaattia
  • 2 salottisipulia
  • 1,5 dl oliiviöljyä
  • 0,5 dl viinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria

Kuutioi tomaatit sekä salottisipulit. Sekoita keskenään öljy, viinietikka, tomaatti- ja sipulikuutiot. Lisää joukkoon sokeri, suola ja mustapippuri.

Letut

  • 5dl maitoa
  • 2 munaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl sokeria
  • ¼ suolaa
  • 1 vaniljatanko

Sekoita maitoon munat, vehnäjauho, sokerit ja suola. Halkaise vaniljatanko pitkittäin, raaputa siemenet ja lisää ne lettutaikinaan. Anna taikinan kohota puolisen tuntia. Paista letut voissa keskilämmöllä ja tarjoile marjojen sekä vaniljajäätelön kanssa.

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot