Mainos
Mainos
KaappausKeittiossa_Logorekry

6. jakson reseptit: Grillattua härän entrecotea, caesarsalaattia ja makaronilaatikkoa

Kaappaus keittiössä -ohjelman kuudennessa jaksossa Kari Aihinen opetti mäntsäläläisen perheen nauttimaan ruoanlaitosta.

Grillattua Black Angus -härän entrecotea

150-200 gr/hlö australialaisen Black Angus –härän entrecote-lihaa

Pippuri

Suola

Rypsiöljy

Poista kalvot veitsellä ja leikkaa liha n. 1,5 cm paksuisiksi pihveiksi. Jotta voit paistaa pihvit, lihan pitää olla temperoitunut huoneenlämpöiseksi. Laita grilli päälle. Ripottele suolaa, pippuria ja rypsiöljyä pihvin molemmille puolille ja hiero mausteet lihaan. Grillin pitää olla todella kuuma kun pistät pihvit paistumaan. Kun nesteet tulevat pihvin pintaan (n. 1,5 min), käännä. Kun nesteet tulevat toiseltakin puolelta pintaan, laita pihvit vuokaan leivinpaperin päälle ja laita folio päälle. Näin pihvit saavat vetäytyä vielä kaksi kertaa kauemmin kuin mitä paistoaika oli (vetäytyminen noin 6 min).

Caesarsalaatti

n. 10 hengelle

2 pakettia pekonia

10 kananmunaa

200 g parmesan-juustoa

2 valkosipulinkynttä

purkki Hellmansin REAL majoneesia

6 nippua Romaine-salaattia

purkki anjoviksia

0,5 dl sitruunamehua

mustapippuria

Levitä pekonit leivinpaperille ja laita uuni 160 asteeseen. Laita pekonit kylmään uuniin. Paahda kunnes pekonit ovat kauniin paahtuneita ja rapeita.

Laita kananmunat kiehumaan 11 minuutiksi. Raasta parmesaani.

Murskaa valkosipulinkynnet pieneksi ja raasta Parmesan-juusto. Laita majoneesi kulhoon ja lisää valkosipulit, 2 ruokalusikallista anjosvislientä purkista, puolet parmesaaniraasteesta, 0,5 dl sitruunamehua ja reilusti mustapippuria mukaan. Sekoita ainekset keskenään ja laita salaatti jääkaappiin odottamaan.

Kuori kananmunat ja lohko ne neljään osaan. Voit asetella salaatin, kananmunat, anjovikset, majoneesin ja parmesaanin lautaselle ja laittaa kastiketta päälle tai sekoittaa kaikki ainekset keskenään isossa kulhossa. Viimeistele lopulla Parmesan-juustolla.

Makaronilaatikko

10 hengelle

10 dl makaronia

800 g jauhelihaa

2 pakettia pekonia

1 punainen paprika

1,5 sipulia

2 lasipurkkia aurinkokuivattuja tomaatteja

1 l kuohukermaa

4 kananmunaa

Rypsiöljyä paistamiseen

Voita uuniastian voiteluun

Laita makaronivesi kiehumaan ja keitä makaronit pussin ohjeen mukaan.

Ruskista jauhelihat rypsiöljyssä isossa paistinpannussa. Paista jauheliha osissa, jotta pannu pysyy koko ajan tarpeeksi kuumana. Paistettaessa pannulla pitäisi olla 30 % paistettavaa jauhelihaa ja 70% tyhjää tilaa. Laita jo paistetut erilliseen kulhoon odottamaan.

Pilko pekonit pieniksi paloiksi ja paista toisessa paistinpannussa. Pilko aurinkokuivatut tomaatit pieniksi (kaada öljy pois tai säilytä se esim. Salaatteihin). Pilko myös paprikat ja sipuli. Lisää paprikat, tomaatit ja sipulit pekonien joukkoon. Kun sipulit ovat kuullottuneet, lisää ne jauhelihojen seuraksi isoon pannuun. Maista ja lisää maun mukaan suolaa ja mustapippuria.

Siivilöi makaronit ja sekoita kaikki ainekset yhteen.

Sekoita kuohukerma ja kananmunat erillisessä kulhossa. Kaada kerma-munaseos jauhelihojen ja makaronien päälle, sekoita. Maista. Kaada seos voideltuun uunivuokaan, pistä kelmu päälle ja laita jääkaappiin. (Parhaassa tapauksessa anna seoksen olla jääkaapissa yön yli).

Paista makaronilaatikkoa 200 asteisessa uunissa n. 1 tunti. Voit paistaa makaronilaatikon myös heti kun olet sen tehnyt mutta sen maku ja rakenne vaan paranevat, jos se muhii ensin yön yli jääkaapissa. Tämä on täydellinen ruoka tehtäväksi valmiiksi jo edellisenä päivänä!

Kinkkukiusaus

6 isoa Rosamunda-perunaa

150 g Mustaleima Emmental -juustoa

1 iso sipuli

400 g Korpelan Palvikinkku-suikaleita

4dl kuohukermaa

Kuori ja pilko perunat suikaleiksi. Laita suikaleet kylmään veteen, jos niiden pitää odottaa. Suikaloi sipulit. Raasta mustaleima Emmental.

Sekoita kinkut, perunat, sipulit keskenään. Lisää sormisuolaa ja mustapippuria. Lisää kerma. Sekoita, mausta ja maista. Kaada massa uunivuokaan ja tasoita pinta. Ripottele päälle raastettu juusto. Laita uuniin 200 asteeseen n. puoleksi tunniksi, jonka jälkeen tiputetaan lämpötila 150 asteeseen ja annetaan olla vielä n. tunti.

Kanawokki Teriyaki- kastikkeella / 4:lle

600 g broilerin rintafileitä

3 kpl erivärisiä paprikoita

purkki / 250 gr kirsikkatomaatteja

200 gr pakastettuja herneenpalkoja

100 gr maissinjyviä

2 kpl punasipulia

1 kpl parsakaali

Teriyaki- kastiketta

nuudelia

Ota pakasteesta sugarsnaps-herneet ja maissinjyvät sulamaan. Pilko paprikat suikaleiksi. Puolita kirsikkatomaatit. Silppua punasipulit. Irrota parsakaalista kukinnot ja pienennä niitä hieman.

Laita nuudelit tyhjään kattilaan. Kaada kiehuva vesi päälle niin että peittyvät. Laita kelmu tai kansi kattilan päälle todella tiiviisti. Anna hautua kypsäksi n. 5 min.

Kuullota rypsiöljyssä yksitellen paprikat, parsakaalit, punasipulit ja herneen palot. Laita kaikki tarjoiluastiaan. Lisää tomaatit ja maissit (näitä ei paisteta). Lisää valmiit nuudelit. Lisää suola ja pippuri ja teriaykikastiketta reilusti (n. N. 3 dl) Sekoita.

Paista suikaloidut broilerin rintafileet ja sekoita nuudeleiden joukkoon.

Mausta ja maista, tarkista rakenne eli jos on liian kuivaa, niin lisää teriyaki-kastiketta.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme