Mainos
Mainos
KaappausKeittiossa_Logorekry

6. Jakson reseptit: Pasta arrabiata, kiinankaalipaistos ja lasagne

Näin teet Kaappaus keittiössä -ohjelman kuudennessa jaksossa nähdyt maukkaat reseptit.

Pasta arrabiata

  • 2 rasiaa erivärisiä minitomaatteja
  • 1 tuore chili
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • suolaa
  • pippuria
  • Pastaa
  • Puolikas ruukku basilikaa
  • Raastettua parmesaania

Pilko sipuli ja murskaa valkosipulinkynnet. Raasta parmesaani.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

Lämmitä miedolla pannulla oliiviöljyä ja lisää puolitetut minitomaatit. Lisää pilkottu sipuli ja murskatut valkosipulinkynnet. Kuullota viitisen minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon keitetty pasta.

Pasta olio e aglio

  • Oliiviöljyä
  • 1 rasia herkkusieniä
  • Purjon valkoinen osa tai yksi sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • Tagliatelle-pastaa
  • 0,5 dl Parmesan juustoa
  • Kourallinen basilikanlehtiä

Viipaloi puhdistetut herkkusienet, pilko ja huuhtele purjo. Raasta parmesan Murskaa valkosipulinkynnet. Kuumenna pastavesi kiehuvaksi ja mausta se reilulla suolalla. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al denteksi eli niin, että pasta on kypsää mutta siinä on vielä hieman purutuntumaa.

Lämmitä pannulla runsas loraus oliiviöljyä ja kuullota eli paista siinä kevyesti sieniä. Mausta suolalla. Kun sienissä on hyvä väri, lisää joukkoon sipulit ja valkosipulinkynnet. Rouhi joukkoon mustapippuria. Kun sipulit ovat kuullottuneet, nosta pannu levyltä ja sekoita joukkoon tagliatelle.

Kiinankaalipaistos

  • ½ kiinankaali
  • vihreitä papuja
  • 10 cm purjoa
  • ½ parsakaali
  • 2 eriväristä paprikaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 cm inkivääriä tuoreena tai 1 tl jauheena
  • 3 rkl soijaa
  • mustapippuria
  • Cashew-pähkinöitä

Irrottele parsakaalista nuppuja ja esikeitä ne melkein kypsäksi. Esikeitä parsakaalien kanssa myös vihreitä papuja pari minuuttia. Suikaloi paprikat ja kiinankaali, viipaloi purjo. Lämmitä pannulla loraus öljyä. Lisää esikeitetyt parsakaalit ja paista hetken aikaa. Lisää paprikat, purjot, suikaloitu kiinankaali ja esikypsytetyt pavut. Mausta soijalla ja pippurilla. Pilko pähkinöitä pienemmiksi ja lisää ne paistokseen.

Marinoitu basilika-fenkolisalaatti

  • 0,5 dl omenaviinietikkaa
  • 1,5 dl oliiviöljyä
  • Sokeria
  • Suolaa
  • Rouhittua mustapippuria
  • Basilikaa
  • Viipaloitua fenkolia

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Marinadi on helppo valmistaa kannellisessa lasipurkissa jossa sen saa helposti sekaisin ja jossa voi säilöä mahdollisesti ylimääräisen kastikkeen. Lisää marinadiin viipaloidut fenkolit ja basilikanlehdet. Anna marinoitua jääkaapissa yön yli.

Lasagne

  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 munakoiso


Viipaloi kesäkurpitsa ja munakoiso. Paista viipaleita pannulla öljyssä, kunnes ne ovat pehmenneet ja kauniin värisiä.

Tomaattikastike

  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 Paprika
  • 2 tölkkiä tomaattimurskaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Pilko sipuli ja paprika kuutioiksi ja murskaa valkosipuli. Kaada pannulle loraus rypsiöljyä ja kuullota sipuleita noin 5-10 minuuttia, mutta älä anna ruskistua. Lisää valkosipulit ja paprikat ja kuullota vielä muutama minuutti.

Bechamel- eli valkokastike

  • 100 g voita
  • 6 aurinkokuivattua tomaattia pilkottuna
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 l maitoa
  • suolaa
  • pippuria

Kuumenna maito kiehuvaksi kattilassa. Sulata voi toisessa kattilassa. Kuullota voissa, eli paista kevyesti, aurinkokuivattuja tomaatteja sekä murskattua valkosipulinkynttä pari minuuttia. Ota kattila liedeltä ja lisää voin joukkoon vielä vehnäjauhot ja sekoita sileäksi suurukseksi. Laita kattila takaisin liedelle ja ala lisäämään kuumaa maitoa vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen, jotta kastikkeesta ei tule paakkuista. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna kastikkeen kiehua vähintään viisi minuuttia miedolla lämmöllä.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Lado voideltuun lasagnevuokaan vuorotellen tomaattikastiketta, munakoisoa ja kesäkurpitsaa, bechamelkastiketta sekä lasagnelevyjä. Laita päällimmäiseksi bechamelkastiketta ja paista uunissa noin 45 minuuttia. Ota lasagne uunista, raasta päälle parmesaania ja laita vielä vajaaksi kymmeneksi minuutiksi takaisin uuniin, jotta kuorrute on kauniisti kullanruskeaa.


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme