Mainos
Mainos
KaappausKeittiossa_Logorekry

7. jakson reseptit: Paistettu kuhafile, Lindströmin pihvit, sipulikeitto ja kukkakaalikeitto

Raskaana olevan Jennin ruokavalio on todella suppea eikä hän uskalla maistaa uusia makuja. Näillä ruuilla Kari Aihinen kaappaa keittiön.

PAISTETTU KUHAFILE

kuhaa
voita paistamiseen
suolaa
mustapippuria
tuoretta rakuunaa

Mausta fileet mustapippurilla ja suolalla molemmin puolin.

Lämmitä pannu kuumaksi ja lisää voi. Kun voi ei enää tirise, on pannu oikean lämpöinen.

Laita kuhat pannulle ja lisää joukkoon noin kourallinen tuoretta rakuunaa.

Paista molemmilta puolilta muutama minuutti, kunnes kala on kauniin kullanruskeaa. Voit lusikoida sulanutta voita kalan päälle.

KEITETTY PARSAKAALI (lisukkeeksi)

1 parsakaali
4-5 valkosipulin kynttä
1rkl voita

Kiehauta vesi, lisää joukkoon kokonaiset valkosipulit, noin ruokalusikallinen voita sekä maun mukaan suolaa.

Lisää joukkoon pilkotut parsat ja keitä noin kolme minuuttia.

Huuhtele kylmällä vedellä, jotta lehtivihreä ei menetä väriään ja kypsyminen loppuu.

RAKUUNAPORKKANAT (lisukkeeksi)

3-4 porkkanaa
½ dl tuoretta rakuunaa
suolaa
mustapippuria
öljyä

Kuori porkkanat, leikkaa ja suikaloi ne noin 4-5 osaan. Aseta porkkanat uunipellille leivinpaperin päälle ja kaada niiden päälle muutama tilkka oliiviöljyä. Lisää vielä mustapippuria sekä suolaa ja pyörittele porkkanoita pellillä niin, että mausteet ja öljy sekoittuvat hyvin.

Kypsennä porkkanoita 180 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, tai kunnes ne ovat pehmentyneet.

Pilko rakuuna pienemmäksi. Kuumenna pannu ja lisää sinne voi, porkkanat sekä rakuuna. Kääntele hetki kuumalla levyllä ja tarjoile.

 

LINDSTRÖMIN PIHVIT PAISTETULLA SIPULILLA JA PERUNAMUUSILLA

4 hengelle

Lindströmin pihvit

400g naudan jauhelihaa
1 sipuli
50g kapriksia
1dl korppujauhoja
2 kananmunaa
3-4 etikkapunajuurta
1dl kermaa
mustapippuria
suolaa
voita paistamiseen

Pilko sipuli ja punajuuret pieneksi kuutioiksi. Silppua kapris haluttaessa pienemmäksi.

Laita kulhoon korppujauho ja kerma ja anna imeytyä hetki. Lisää jauheliha, punajuuret, sipuli, kaprikset, kananmunat sekä mustapippuri ja suola. Sekoita hyvin ja muotoile pihveiksi.

Paista pihvejä hetki pannulla voissa niin, että ne saavat vain väriä pintaan. Kypsennä loppuun 160 asteisessa uunissa noin 10-12 minuuttia.

Paistetut sipulirenkaat

3-4 keltasipulia
2 rkl voita
mustapippuria
suolaa

ripaus sokeria

Leikkaa kuoritut sipulit renkaiksi. Paista miedolla lämmöllä voin kanssa kullankeltaisiksi ja pehmeiksi. Kun maltat paistaa sipulia pitkään miedolla tulella muuttuu sipuli makeaksi mutta voit lisätä myös ripauksen sokeria. Mausta pippurilla ja suolalla.

Perunamuusi

700g jauhoisia perunoita, esim. Puikula tai Rosamunda
4-5dl vettä
2rkl voita
2dl (täys)maitoa
1tl suolaa

Kuori perunat ja pilko ne samankoisiksi kuutioiksi. Keitä suolalla maustetussa keitinvedessä kypsiksi.

Kun perunat ovat kypsiä, kaada keitinvesi pois. Survo perunat sähkövatkaimella tai survimella.

Lisää lämmitetty maito ja voi ja survo vielä ainekset sekaisin. 

HUOM! Älä sekoita muusia liikaa jotta siitä ei tule liisterimäistä!

SIPULIKEITTO HERKKUSIENILLÄ JA PEKONILLA

4 hengelle

6 sipulia
4 valkosipulin kynttä
rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria
4 siivua pekonia
8-10 pientä herkkusientä
2 rosamunda perunaa
tuoretta meiramia
voita

Kuori ja pilko sipulit (jätä reilun kokoisiksi paloiksi) ja valkosipulit. Laita ainekset uunivuokaan ja pyörittele öljyssä, mausta suolalla sekä mustapippurilla. Tee puolesta pekonisiivuista pienempiä viipaleita ja asettele sipulien päälle.

Laita vuoka 160 asteiseen uuniin ja anna kypsyä, kunnes sipulit ovat paahtuneet kullankeltaisiksi.

Laita vuoan sisältö kattilaan ja kuullota aineksia vielä hetki.

Lisää kattilaan kaksi kuorittua ja pilkottua rosamunda-perunaa sekä vettä sen verran, että kaikki ainekset peittyvät. Keitä 15-20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.

Pilko herkkusienet viipaleiksi ja pekonit pieniksi paloiksi. Paista herkkusieniä voissa noin viisi minuuttia. Säästä muutamia herkkusieniviipaleita keiton koristeluun ja laita loput kattilaan.

Paista pekoni rapeaksi pannulla tai uunissa n. 20 min. 

Kaada kattilan sisältö blenderiin ja aja tasaiseksi keitoksi tai soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Koristele keitto pekonilla ja herkkusienillä.

KUKKAKAALIKEITTO PESTOMARINOIDUILLA KATKARAVUILLA

4 hengelle

Kukkakaalikeitto

1 kukkakaali
1 sipuli
1 l maitoa
2 rkl voita

Poista kukkakaalin suojalehdet ja poista kova sydän. Pilko kukkakaali ja sipuli. Lisää lämpimään kattilaan nokare voita ja kuullota aineksia viitisen minuuttia, älä kuitenkaan ruskista.

Lisää kattilaan maito ja anna sen kiehua noin 20 minuuttia, kunnes kaali on pehmeää.

Kaada seos tehosekoittimeen, lisää sekaan vielä nokare voita ja soseuta niin kauan, kunnes keitto on tasaista. Voit käyttää soseuttamiseen myös sauvasekoitinta.

Pestomarinoidut katkaravut

2 nippua tuoretta basilikaa
½ dl pinjansiemeniä
1 dl raastettua parmesaania
½ valkosipulin kynsi
1dl oliiviöljyä
100g jättikatkaravun pyrstöjä
suolaa
mustapippuria

Nypi basilikasta lehdet ja laita niiden joukkoon pinjansiemenet, parmesaani ja hienonnettu valkosipulin kynsi. Soseuta ainekset keskenään joko teho- tai sauvasekoittimella. Lisää oliiviöljy hiljalleen joukkoon.

Maistele kastiketta ja lisää makusi mukaan tarvittaessa suolaa ja/tai mustapippuria.

Mausta katkaravut pestolla ja lisää ne keiton päälle.

Kanapata Kap Verden hengessä eli CACHUPA GOES ALAVIESKA

6 hengelle

Kokonainen kana
½ kesäkurpitsa
½ kukkakaali
400g chorizo makkaraa
800g kuorittuja säilyketomaatteja
300g Purkillinen Kidneypapuja
3 sipulia
1 paprika
2 maissia
1 bataatti
oliiviöljyä
voita

Mausta kana suolalla ja pippurilla ja laita se 250 asteiseen uuniin, säädä lämpö 180 asteeseen noin puolen tunnin päästä kun lisäät uuniin myös valmistamasi padan.

Pilko chorizot pieniksi paloiksi ja ruskista pannulla. Et tarvitse öljyä tai rasvaa, koska makkara on itsessään rasvainen.

Leikkaa sipulit ja paprika isoiksi siivuiksi.

Lämmitä toinen pannu, lorauta oliiviöljyä ja kuullota sipulit ja paprika.

Pilko kesäkurpitsa paloiksi, poista sen pehmeä keskiosa. Irrota kukkakaalista nuput. Ruskista pannulla öljyssä.

Kaada uunivuokaan yksi tölkillinen kuorittuja tomaatteja, pilko pienemmäksi tarvittaessa. Lisää sekaan kidneypavut.

Kaada chorizot ja vihannekset uunivuokaan ja laita vuoka uuniin kanan kanssa, säädä lämpö 180 asteeseen. Anna molempien olla olla uunissa noin 30-40 minuuttia. Kokeile välillä kanan kypsyyttä.

Pilko maissit ja bataatti isoiksi viipaleiksi ja hiero niihin voita kauttaaltaan. Laita ne uunipellille ja laita nekin vielä uuniin noin 20-30 minuutiksi.

Kun kaikki ainekset ovat kypsyneet, niin sekoita vuokaan vielä bataatit ja maissi. Irrota lihat kanasta ja revi ne reilun kokoisiksi paloiksi ja laita nekin vuokaan.

HUOM!  Kidneypapuja on saatavilla käyttövalmiissa pakkauksissa.  Jos haluat itse valmistaa pavut niin muista, että kuivia papuja pitää ensin liottaa 10 tuntia, huuhdella ja keittää sitten 1-1,5 tuntia.  Keitinveteen ei saa lisätä suolaa sillä suolaisessa vedessä pavun kuori kovettuu eikä papu kypsy kunnolla.  Pavun voi suolata jäähdyttämällä kypsät pavut voimakkaasti suolatussa vedessä.

HÄRÄN SISÄFILEPIHVIT

150g härän sisäfilettä per ruokailija
voita
suolaa
mustapippuria

Ota liha huoneenlämpöön noin 30-60 minuuttia ennen paistamista.

Poista mahdolliset valkoiset kalvot lihan pinnasta ja leikkaa noin 5cm paksuisia pihvejä. Muotoile hellästi käsin pihvit hieman ohuemmaksi. Mausta molemmilta puolin suolalla sekä mustapippurilla.

Lisää pannulle nokare voita ja ruskista nopeasti pihvin kaikki pinnat. Pihvejä ei kypsytetä pannulla vaan tarkoitus on vain saada kaunis paistopinta.

Laita pihvit uuniastiassa 200-asteiseen uuniin 7 minuutiksi. Tämän jälkeen anna vetäytyä noin 10 minuuttia folion alla.

MUDCAKE ja VADELMAMELBAA

6-8 hengelle

Mudcake

200g tummaa suklaata
200g voita
3dl tomusokeria
3 kananmunaa
1dl vehnäjauhoja

Sulata suklaa ja voi kattilassa tai mikrossa, sekoita välillä. Ole tarkkana, ettei suklaa pala!

Lisää tomusokeri ja kananmunat, sekoita.

Siivilöi jauhot sekaan ja sekoita.

Kaada seos rasvattuun vuokaan ja anna olla 180 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia. Sisuksen on tarkoitus jäädä kosteaksi.

Anna olla huoneenlämmössä hetken ennen tarjoilua.

Vadelmamelba

3tl kuningatar-pilttiä
1l vadelmia
1dl vettä

Soseuta ainekset tehosekoittimessa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme