Mainos
Mainos
KaappausKeittiossa_Logorekry

8. Jakson reseptit: Guacamole, tomaatti-maissisalsa ja broilerin rintafileet

Näillä ohjeilla teet Kaappaus keittiössä -ohjelman kahdeksannessa jaksossa nähdyt herkulliset reseptit.

Guacamole

  • 3 avokadoa
  • 3 rkl ranskankermaa
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl suolaa


Halkaise avokadot, poista kivi ja kaiverra sisukset kulhoon. Murskaa haarukalla. Lisää noin kolme ruokalusikallista ranskankermaa, murskattu valkosipulinkynsi, puolikkaan sitruunan mehu sekä teelusikallinen suolaa. Sekoita ja maista.

Tomaatti-maissisalsa

  • 6 tomaattia
  • 1 jalopenoa
  • Keltaista ja punaista chiliä
  • 2 salottisipulia
  • korianteria
  • 2 tuoretta maissintähkää
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • pippuria
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • sitruunamehua

Lohko tomaatit ja poista niistä siemenet. Kuutioi tomaatit kulhoon ja lisää joukkoon silputtua chiliä sekä jalopenoa makusi mukaan. Irrota veitsellä kypsentämättömät maissit ja lisää ne tomaatti-chiliseokseen. Kuutioi salottisipulit ja lisää joukkoon. Lisää reilusti tuoretta korianteria. Mausta suolalla, sokerilla, pippurilla ja sitruunamehulla. Lorauta sekaan rypsiöljyä ja sekoita.

Kurpitsa-zucchini-parsakaali-lehtikaalipaistos

  • Keltainen ja vihreä kesäkurpitsa
  • Myskikurpitsa
  • Parsakaali
  • 3 lehtikaalin lehteä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • Salottisipulia
  • 3 tomaattia
  • lehtipersiljaa
  • cashewpähkinöitä ja manteleita
  • 2 tl suolaa


Laita pähkinät leivinpaperinpäälle uunipellille. Ripottele päälle suolaa ja loraus rypsiöljyä ja paahda pähkinöitä uunissa 200 asteessa kunnes ne ovat kullanruskeita.

Pilko vihannekset. Paista pannulla voissa ensin hetki kurpitsaa ja lisää sitten sekaan parsakaalit, paista taas hetki ja lisää sitten lehtikaalit ja kesäkurpitsat. Lisää pannulle viimeiseksi lohkotut tomaatit ja paista vielä hetki. Mausta suolalla. Ripottele paistoksen päälle paahdettuja pähkinöitä.

Broilerin rintafileet

  • 600g broilerin rintafileitä
  • 3 rkl voita
  • suolaa


Sulata pannulla 3 rkl voita. Kun voi lakkaa tirisemästä, lisää pannulle broilerin rintafileet. Ripottele fileiden päälle tasaisesti reilusti suolaa. Paista fileet molemmin puolin nopeasti kullanruskeiksi ja nosta uuniin 180 asteeseen kypsymään 12–14 minuutiksi, riippuen fileiden koosta.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme