Mainos
Mainos
KaappausKeittiossa_Logorekry

9. Jakson reseptit: Smoothie, Saltimbocca alla Romana ja läskisoosi

Näillä ohjeilla loihdit Kaappaus keittiössä -ohjelman yhdeksännessä jaksossa nähdyt raikkaat ja herkulliset ateriat.

Vispipuuro

  • 5 dl puolukoita
  • 2,5 dl sokeria
  • 1 l vettä
  • n. 2 d mannasuurimoita

Laita kattilaan litra vettä ja 2,5 dl sokeria. Keitä puolukoita sokerivedessä noin 10-15 minuuttia. Siivilöi puolukan kuoret pois mehusta ja kaada neste takaisin kattilaan. Kun mehu kiehuu, lisää mannasuurimot ja sekoita huolella. Keitä noin 5-10 minuuttia miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Jäähdytä valmis puuro. Kun puuro on täysin jäähtynyt, vatkaa se sähkövatkaimella kuohkeaksi ja kauniin vaaleanpunaiseksi.

Saltimbocca alla Romana

  • 5 vasikan ulkofileepihviä
  • n. 10 viipaletta parmankinkkua
  • 1 nippu salviaa (4-5 lehteä per pihvi)

Saltimbocca on klassinen Italialainen herkku joka valmistetaan vasikanlihasta ja päällystetään parmankinkulla ja salvialla. Nuiji pihvit vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi. Rouhi päälle vähän mustapippuria ja asettele päälle salvianlehdet. Voit taittaa pihvin kaksin kerroin, mikäli ne ovat liian isoja paistettavaksi. Laita päälle kaksi viipaletta parmankinkkua ja paista pihvit molemmin puolin pannulla, noin kaksi minuuttia per puoli. Muista, että parmankinkku on suolaista joten suolaa ei välttämättä tarvitse lisätä.

Läskisoosi

  • 500 g luutonta possunkylkeä
  • 1 tl kokonaisia mustapippureita
  • 2 laakerinlehteä
  • 2-3 rkl vehnäjauhoja
  • vettä
  • suolaa

Ota liha lämpenemään noin puoli tuntia ennen valmistusta. Viipaloi liha n. 5x5 cm paloiksi. Laita viipaloitu liha kylmälle pannulle ja hella lämpenemään. Kylmän paistinpannun idea on, että hitaasti lämmitessään lihan rasva sulaa ensin ja liha paistuu omassa rasvassaan.  Kun lihat ovat ruskistuneet, nostele ne korkeareunaiseen paistokasariin. Ripottele lihojen päälle 2-3 ruokalusikallista vehnäjauhoja ja paista hetki. Kaada lihojen päälle vettä niin, että ne juuri ja juuri peittyvät. Lisää myös kokonaiset mustapippurit, laakerinlehdet ja hyppysellinen suolaa. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä tunnin verran.

Vinkki! Jos haluat lisätä sipulia läskisoosiin, niin paista se lihojen kypsentämisen jälkeen possunrasvassa ja kaada ne sitten lihapalojen kanssa kasariin.

Perunapaistos

  • 1 kg perunoita (esim. Siikli tai Timo)
  • 3 valkosipulinkynttä viipaloituna
  • voita
  • suolaa ja pippuria

Viipaloi perunat ja valkosipulinkynnet. Paista viipaleita pannulla runsaassa voissa kunnes ne ovat kypsiä ja kauniin paahtuneita. Mausta suolalla ja pippurilla.

Paistetut sipulit

Viipaloi sipulit ja paista niitä voissa miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, tai kunnes ne ovat karamellisoituneet. Mieto lämpö ja pitkä paistoaika tuovat sipulin makeuden esiin.

Uunikasvikset

  • 1 pieni kukkakaali
  • 1 pieni parsakaali
  • 2 fenkolia
  • ½ kesäkurpitsa
  • 2 porkkanaa
  • suolaa
  • pippuria
  • voita

Pilko kukkakaali ja parsakaali samankokoisiksi paloiksi. Lohko fenkoli neljään osaan. Viipaloi kesäkurpitsa ja kuoritut porkkanat. Laita kaikki uunivuokaan ja rouhi päälle mustapippuria sekä merisuolaa. Ripottele päälle voinokareita.

Paista uunissa keskitasolla 220 asteessa noin puoli tuntia, tai kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Smoothie

  • 2 banaania
  • 1 appelsiinin mehu
  • 1 kiiwi
  • Viinirypäleitä
  • 1 avokado
  • Kourallinen vadelmia
  • Alpro kookosjuomaa

Kuori hedelmät, poista viinirypäleiden kivet ja laita kaikki blenderiin. Kaada joukkoon noin desi kookosjuomaa ja sekoita smoothie tasaiseksi. Lisää nestettä tarvittaessa. Annostele smoothie kulhoihin ja koristele hedelmillä ja marjoilla.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme