Mainos
Mainos
KaappausKeittiossa_Logorekry

Espoolainen perhe kamppailee valtavan ruokahävikin kanssa: "On hyvä kysymys, että mikä tässä on vialla"

Huippukokki Kari Aihinen auttaa maanantaina 2. huhtikuuta MTV3-kanavalla Kaappaus keittiössä -ohjelmassa espoolaista perhettä, jolle vihannekset eivät maistu ja ruokahävikki on valtavan suuri. 

Kaappaus keittiössä -ohjelmassa maanantaina 2. huhtikuuta kello 20 huippukokki Kari Aihinen tapaa espoolaiset Samin ja Susannan sekä heidän kaksi tytärtään. Susanna kertoo, että hän itse pitää paljon vihanneksista, mutta muu perhe ei ole niistä yhtä innoissaan. 

– Ei oikeastaan tiedä, miltä hyvin tehty vihannes maistuu, Sami toteaa. 

Susanna myöntää yrittävänsä piilottaa ruokiin vihanneksia, jotta saisi syötettyä niitä enemmän perheelleen. Ongelma on, että hän yrittää saada jemmattua ruokaan niin paljon vihanneksia, etteivät ne oikeastaan mene edes piiloon. 

Sami kertoo, että hän kuitenkin syö aina lautasensa tyhjäksi ja viimeistelee parhaassa tapauksessa myös tyttäriensäkin lautaset. Valitettavasti perheessä päätyy ruokaa kuitenkin myös hyvin paljon roskikseen. 

– Luulen, että se syy on siinä, että kiireisen arjen takia sitä laitetaan ihan älyttömän paljon kerralla, ettei tarvitse joka päivä tehdä ruokaa. Nin sitten kun ne herkulliset vihannekset ja juurekset aikansa muhii tuolla jääkaapissa, niin kyllä sitä mieluusti ehkä sitten katsoo jotain muuta, Sami myöntää. 

Suunnitelmallisuuden puute aiheuttaa ongelmia

Susanna kertoo olevansa erittäin tarkka päivämäärien kanssa, eikä ruokaa enää todellakaan heidän kodissaan käytetä viimeisen käyttöpäivän jälkeen. Ruokaa laittaessa ei myöskään ikinä mietitä sitä, kuinka monelle hengelle ateria tullaan tekemään. Ruokaan päätyvät toisinaan kaikki ne ainekset jääkaapista, jotka näyttävät siltä, että niiden on jo pian aika mennä. 

– Jos suunnitellaan, niin minä suunnittelen kaiken ihan yksinäni. Sami ei hirveästi ota kantaa siihen mitä me syödään. Kauppaan mennään sillä tavalla, että otetaan aina ne samat ja sitten mietitään kotona, että mitäs näistä saadaan taiottua, Susanna toteaa. 

– Se on hyvä kysymys, että mikä tässä on vialla. Meillä menee tuota ruokaa aika paljon kuitenkin roskiin, onko se sitten maku vai samat raaka-aineet, mitä käytetään jatkuvasti, vai mikä tässä on. Se on ehkä juuri se syy, miksi Kape pyydettiin apuun tähän, Sami kertoo. 

Kaappaus keittiössä maanantaisin MTV3-kanavalla klo 20!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme