Mainos
Mainos
KaappausKeittiossa_Logorekry

Espoolainen perhe sai huippukokin avulla ruokahävikkinsä kuriin: "Meidän kaikkien pitäisi miettiä maapalloa nyt ja tulevaisuudessa"

Kaappaus keittiössä -ohjelman huippukokki Kari Aihinen auttoi maanantaina 2. huhtikuuta MTV3-kanavalla espoolaista perhettä laittamaan valtavan ruokahävikkinsä kuriin.

Huippukokki Kari Aihinen tapasi Kaappaus keittiössä -ohjelmassa maanantaina 2. huhtikuuta MTV3-kanavalla kello 20 espoolaiset Susannan ja Samin sekä heidän kaksi tytärtään, jotka kamppailivat valtavan ruokahävikin kanssa. Aihisen vierailun jälkeen perhe tajusi ruokahävikkinsä todellisen määrän ja on opetellut lajittelemaan jätteensä. 

Perhe opetteli laittamaan yhdessä järkevästi herkullista ja monipuolista ruokaa. Aihinen vaikuttui Samin ilmi tulleista veitsenkäyttötaidoista ja ihmetteli, onko mies kenties ollut entisessä elämässään oikea ravintolakokki.

– Minusta tulee maaginen kotikokki tästä eteenpäin, Sami ilakoi.

Uudet opit toivat mukanaan monia oivalluksia

Aihinen kannustaa perhettä jatkamaan uuden oppimista, sillä heiltä löytyy kaikki edellytykset tähän. Perhe on erittäin tyytyväinen huippukokin vierailun lopputulokseen.

– Mielestäni Kapen käynti oli kyllä mahtava. Avasi silmiä ruuan tekemisen suhteen ja sitten se, että kuinka paljon niissä raaka-aineissa on sitä käytettävää. Se kaikki mitä on aikaisemmin tullut heitettyä roskiin, niin nyt sen huomasi, että niitähän voidaan käyttää ja syödä. Ja niistä saa tosi hyvää ruokaa, Sami pohtii. 

Aihinen painottaa, että joka kolmas biöjäterekka pitää sisällään syömäkelpoista ruokaa ja muistuttaa, että ympäristöstä huolehtiminen on kaikkien ihmisten vastuulla. 

– Meidän kaikkien pitäisi oikeasti miettiä, kuinka paljon ruokaa me heitetään pois, miettiä maapalloa nyt ja tulevaisuudessa. Kaikki hävikki pois, Aihinen summaa. 

Kaappaus keittiössä maanantaisin MTV3-kanavalla klo 20!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme