Mainos
Mainos
KaappausKeittiossa_Logorekry

Espoolainen perheenäiti myöntää epäonnistuneensa ruoanlaitossa: "Olen päästänyt sen näin pahaksi"

Kari Aihinen suuntaa Kaappaus keittiössä -ohjelmassa MTV3-kanavalla maanantaina 29.1. klo 20 auttamaan espoolaista perhettä, jolla ei ole yhteisiä ruokailuja. Kovia ennakkoluuloja erilaisia makuja kohtaan sen sijaan löytyy olan takaa. 

Huippukokki Kari Aihinen suuntaa kohti Espoota auttaakseen jälleen uutta perhettä Kaappaus keittiössä -ohjelmassa. Tiina asuu kolmestaan kahden lapsensa, Veetin ja Pepin kanssa. Perhe ei syö lainkaan yhdessä, vaan jokainen käy syömässä kotona silloin kun kellekin sopii. 

Yksi perheen suurimmista ongelmista on myös se, että Peppi on äärimmäisen nirso. Hän ei syö lainkaan kasviksia, hedelmiä tai marjoja. Jos tarjoiltava ruoka ei kelpaa, hän ei syö välttämättä ollenkaan. 

– Peppi syö juuri sitä, mitä sillä hetkellä tekee mieli, eikä hän millään haluaisi ottaa mitään muuta. Ollaanhan näistä tapeltu. Koen, että Peppi komentelee minua. Minua raivostuttaa, että hän tulee sanomaan, että tee mieluummin tuota tai tätä, Tiina kertoo. 

Peppi kokee itse, että jos hän joutuu syömään inhokkejaan, niistä tulee hänelle huono olo. Ainoa juures, joka hänelle maistuu, on peruna. 

– Käy sääliksi, että olen päästänyt sen näin pahaksi, Tiina tuskailee. 

Tiina kertoo, ettei juurikaan nauti ruoanlaitosta. Hän kokee erittäin ahdistavana sen, kun Peppi kieltäytyy syömästä. Tiinalla on omakohtainen, vaikea kokemus omasta lapsuudenkodistaan, sillä hänen äidillään on ollut kovia vaikeuksia syömisen kanssa. 

– Äidilläni jotenkin kurkku kuroutui umpeen ja hänelle sanottiin, että se on jännitystä vaan. Lääkärit sanoivat, että se on omasta mielestä kiinni. Lopulta oli nuppineulan pään kokoinen osio kurkusta enää auki. 

Vaikean kokemuksensa takia Tiina kertoo palvelleensa lapsiaan ruuanlaiton suhteen jopa liikaakin. Perheen vakiruuaksi on jämähtänyt kana, joka tarjoillaan joko riisin, pastan tai perunan kera. Mitään ylimääräistä ei mukana ole, jotta kaikki voivat sitä syödä. 

Tiina viettää päivänsä kotona ja aikaa ruuanlaittoon olisi. Hänen arkeaan painavat kuitenkin toiset ongelmat, jonka vuoksi uusien asioiden tuominen päiväjärjestykseen tuntuu hankalalta. 

– Olen kärsinyt erilaisista riippuvuuksista. Niitä on ollut monenlaisia, ihan läheisriippuvuudesta lähtien, mitä olen äitiäkin kohtaan kokenut. Kuin myös alkoholista ja shoppailusta, sinne niitä rahoja on mennyt.

Katso videolta tunnelmia illan jaksosta!

 

Kaappaus keittiössä MTV3-kanavalla maanantaisin klo 20.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme