Mainos
Mainos
KaappausKeittiossa_Logorekry

Huippukokki auttoi salolaista perhettä pääsemään irti ankeasta arkiruuasta: "Haave on täytetty"

Huippukokki Kari Aihinen tapasi maanantaina 26. maaliskuuta klo 20 MTV3-kanavalla salolaisen yksinhuoltajan ja hänen lapsensa, jotka löysivät Aihisen avustuksella yllättävän uuden maun elämäänsä.

Huippukokki Kari Aihinen auttoi vierailullaan salolaista Lindaa ja hänen kolmea pientä poikaansa, joiden ruokavalio koostui ennen Aihisen tapaamista lähinnä jauhelihasta, makaronista sekä nuudelista. 

Nykyään Linda etsii paljon ruuanlaitto-ohjeita netistä sekä selailee myös omistamiaan kokkauskirjoja. 

– Uusia juttuja on tullut paljon tehtyä ja tämä on ihan mukavaa! Linda iloitsee.  

Perhe on oppinut käyttämään mausteita aivan uudella tavalla ja Linda kertoo, että Aihisen vierailun jälkeen perheessä ihastuttiin erityisesti sitruunaan ja limeen. 

– Vanhin poika puristaa sitruunaa mukiin ja juo sellaisenaan. Siitä on tullut vähän sellainen meidän perheen juttu tästä limestä ja sitruunasta. 

Ruuanlaitosta tulee pikkuhiljaa koko perheen yhteinen juttu

Myös Lindan päiväkoti-ikäiset pojat osallistuvat toisinaan ruuanlaittoon. Lindan mukaan erityisesti vanhin poika pitää ruuanlaittokirjojen katselusta. 

– Hän sieltä katsoo, että mitä äiti voisi tehdä. Ja sitten me katsotaan ruokaohjeesta, että mitä ostetaan, Linda kertoo.

Aihinen kannustaa Lindaa ottamaan lapset rohkeasti mukaan ruuanlaittoon, vaikka se tuntuisikin hankalalta. 

– Vaikka se on tällaista levotonta, kaoottista systeemiä, mutta joskus he sanovat, että "äiti anna minä autan". Sitten yhtäkkiä he kaikki haluavat tulla sinne keittiöön, Aihinen neuvoo. 

Linda iloitsee Aihiselta saamistaan opeista ja kertoo saaneensa aimo annoksen rohkeutta ruuanlaiton saralla. 

– Minulla on aina ehkä ollut sellainen pieni haave tästä, että valmistan joskus hyvää, parempaa ruokaa. Luulen, että se haave on täytetty. Olen saanut sen innostuksen ja kipinän. Se, mikä soi päässäni päivittäin, on "mausta ja maista", Linda summaa. 

Kaappaus keittiössä MTV3-kanavalla maanantaisin klo 20!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme