Mainos
Mainos
KaappausKeittiossa_Logorekry

Huippukokki Kari Aihinen: "Ei ole olemassa huonoa ruokaa, vaan huonosti tehtyä ruokaa"

Kaappaus keittiössä -ohjelmaa luotsaavan huippukokki Kari Aihisen mielestä ei ole olemassa huonoa ruokaa. Sen sijaan huononmakuisen ruoan taustalla on usein taitamattomuus, tietämättömyys ja osaamattomuus ruoanlaitossa.

Ravintola Savoyn keittiöpäällikkö ja Roster Turun sekä Roster Helsingin nokkamies Kari Aihinen luotsaa jälleen tulevana keväänä MTV3-kanavalla legendaarista Kaappaus keittiössä -ohjelmaa. Kuvausten myötä Aihinen on päässyt vierailemaan tavallisten suomalaisten keittiöihin selvittämään, millä tolalla perheiden ruoanlaittorutiinit ovat – ja miten niitä voisi parantaa.

– Kaappaus keittiössä -perheissä on aina sama lähtökohtainen ongelma: Ihmiset eivät tiedä, että missä lämpötilassa ruoka pitäisi kypsentää, millaista pannua kannattaisi käyttää tai kumpi puoli raaka-aineesta kannattaisi paistaa ensin, Aihinen listaa.

"Tee ruokaa niin kuin se olisi elämäsi viimeinen ateria"

Vaikka Aihinen on työskennellyt vuosikausia arvostetuissa ravintoloissa, pitää hän tavallisia suomalaisia arkiruokia suuressa arvossa. Esimerkiksi uunijuurekset ja läskisoosi kuuluvat hänen suosikkeihinsa.

– Maailmassa ei ole olemassa huonoa ruokaa, vaan huonosti tehtyä ruokaa. Vihaan sanaa "gourmet". Se, että joku tekee hyvän makaronilaatikon on ihan yhtä hyvä kuin se, että joku tekee hienoa ankkaa, hän toteaa.

Aihinen toivoo, että ruokaa tehtäisiin enemmän sydämellä. Oli sitten kyse hienommasta ateriasta tai arkiruoasta, kannattaa aterialle antaa kaikkensa.

– Tee ruokaa niin kuin se olisi elämäsi viimeinen ateria, niin kyllä työ tekijäänsä kiittää, Aihinen toteaa.

Huippukokki on innolla mukana Kaappaus keittiössä -ohjelman uudella tuotantokaudella, sillä ohjelman kautta hän saa viedä eteenpäin ruoan ilosanomaa suomalaisiin koteihin. Hän kokee tekevänsä tärkeää työtä auttaessaan lapsiperheitä saamaan ruokarutiininsa kuntoon.

– Rakastan lapsia. Minulla on itselläni kaksi poikaa ja olen naimisissa oleva suomalainen mies, niin minun on helppo samaistua ohjelman lapsiperheisiin, Aihinen kertoo.

Aihiselle Kaappaus keittiössä -ohjelma on erityisen rakas ruokaohjelma. Syy tähän on se, että hän pääsee tekemään tärkeää työtä suomalaisen arkiruoan eteen.

– Kyllä se on niin, että Kaappaus keittiössä on se, mistä minut muistetaan. Vaikka kuinka tekisin töitä Rosterissa ja Savoyssa, niin suomalaisille minä olen se Kaappaus-Kape, hän toteaa.

Kaappaus keittiössä MTV3-kanavalla 15.1. alkaen

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme