Mainos
Mainos
KaappausKeittiossa_Logorekry

Huippukokki Kari Aihinen ei onnistunut pelastamaan Veeran ruokavaliota: "Suuret asiat vaativat paljon aikaa"

Kaappaus keittiössä -ohjelmassa tavattiin maanantaina 19. helmikuuta mitättömällä ruokavaliolla elävä Veera, johon Kari Aihisen opit eivät uponneet toivotulla tavalla.

Kaappaus keittiössä -ohjelmassa huippukokki Kari Aihinen yritti auttaa helsinkiläistä Veeraa, jonka ruokavalioon ei kuulunut käytännössä mitään. Aihisen vierailun jälkeen Veera aloitti opintonsa modistiksi ja saa nyt päivittäin koulussa ilmaisen lämpimän ruuan. Hän kertoo löytäneensä Aihisen vierailun jälkeen kirpputorilta hienon uunivuoan, jonka ajatteli inspiroivan häntä ruuanlaittoon. 

– Tein yhden suuren padan ja söin sitä ruokaa ainakin neljä päivää. Ajattelin, että jos teen ruokaa, niin teen kerralla paljon, ettei siitä tarvitse huolehtia. Mutta sitten siitä tavallaan poistui se hauskuus. Yhtenä viikonloppuna sitten tein eri ruokia ja se oli kivaa, Veera kertoo. 

Ruuanlaittoinnostus ei käytännössä kantanut kuitenkaan yhtä viikkoa pidemmälle. Veera ei ole laittanut ruokaa tämän jälkeen käytännössä ollenkaan. Veera syö kotonaan aivan samalla tavalla kuin ennen Aihisen vierailua, jolloin hänen ruokavalionsa koostui vain muutamista asioista, eikä hän syönyt käytännössä ollenkaan lämpimiä aterioita. 

Uusi päivärytmi tuo mukanaan hitaan muutoksen

Ainut muutos Veeran elämässä on ollut se, että hän syö koulussa päivittäin lämpimän ruuan. Hän kertoo huomanneensa, että hänellä on nyt selkeämpi ruokarytmi. Jos hän ei syö aamupalaa kotona, hän huomaa usein että yhdeksältä on jo nälkä ja syö ensimmäisellä välitunnillaan sämpylän. 

– Jotenkin se, kun on alkanut syömään lounasta ja syö sitä joka päivä samaan kellonaikaan, jaksottaa päivää ja tuo rytmiä siihen. Ja ehkä minulla on ollut enemmän energiaa ja meininki on rauhoittunut. 

Veeralle ruuan valmistus ei niinkään olisi ongelma, mutta kauppaan lähteminen on. Veeran mukaan hänellä olisi paljon parempaakin tekemistä, kuin tehdä raaka-ainevalintoja kaupassa. 

Syömisen tärkeyden muistaminen

Huippukokki Aihinen harmittelee sitä, ettei saanut sytytettyä Veeraan suurempaa ruuanlaittoinnostusta. Hän toivoo, että Veera kuitenkin lupaa itselleen syövänsä jatkossa kaksi lämmintä ateriaa päivässä. 

Veera kertoo menevänsä elämässään aika paljon oman fiiliksensä mukaan ja aikoo tehdä niin jatkossakin. Hän ei aio erityisesti suunnitella ruuanlaiton vakiinnuttamista omaan arkeensa, mutta toivoo, että se kuitenkin pikkuhiljaa nivoutuisi osaksi sitä.

– Suuret asiat vaativat paljon aikaa. 

Kaappaus keittiössä maanantaisin MTV3-kanavalla klo 20!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme