Mainos
Mainos
KaappausKeittiossa_Logorekry

Huippukokki Kari Aihinen syyttää vanhempia lasten nirsoudesta: "Ei pidä antaa aina heti periksi"

Kaappaus keittiössä -ohjelmaa MTV3-kanavalla keväällä 2018 isännöivä Kari "Kape" Aihinen uskoo, että lapsista tulee nirsoja aikuisten toiminnan vuoksi.

Kari "Kape" Aihinen tunnetaan Savoyn keittiöpäällikkönä ja Roster Turun sekä Roster Helsingin vetäjänä. Lisäksi Aihinen on tuttu kasvo Kaappaus keittiössä -ohjelmasta. Työnsä vuoksi lukuisia suomalaisia lapsiperheitä tavannut huippukokki on vahvasti sitä mieltä, että lapsista tulee nirsoja siksi, että aikuiset toimivat väärin.

– Mielestäni nirsous on aikuisten vika. Jos tarjoilet sitä samaa einesruokaa joka päivä, niin lapsi tottuu siihen, Aihinen toteaa.

– Ei ole olemassa luonnostaan nirsoja lapsia, vaan heidät on opetettu siihen. Ei pidä antaa aina heti periksi, hän jatkaa.

"Lapsissa on paljon voimaa"

Aihinen kannustaa ottamaan lapset mukaan ruoanlaittoon. Kun raaka-aineet on pilkottu ja paistettu yhdessä, on lapsi helpompi saada myös maistamaan ruokaa.

– Kun lapsi on itse esimerkiksi maustanut ruoan ja osallistunut sen tekemiseen, niin hän kokee, että se on hänen tekemäänsä. Ruoka maistuu lapselle paremmin, kun hän on saanut olla mukana sen valmistamisessa, Aihinen toteaa.

Huippukokki on itse 5- ja 8-vuotiaiden poikien isä. Oman kokemuksensa kautta hän kannustaakin ottamaan lapset mukaan ruoanlaittoon, vaikka lopputulos tästä esimerkiksi ulkoisesti hieman kärsisikin.

– Ei sillä ole niin väliä, että minkä kokoista esimerkiksi peruna on keitossa, kunhan se on yhdessä pilkottu, Aihinen huomauttaa.

– Kannattaa pitää mielessä, että lapsissa on paljon voimaa: Pyörittäkää yhdessä lihapullia, anna lasten laittaa pastat veteen, anna lapsen lisätä suola pastan keitinveteen, Aihinen kannustaa.

Kaappaus keittiössä MTV3-kanavalla 15.1. alkaen

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme