Mainos
Mainos
KaappausKeittiossa_Logorekry

Huippukokki pelasti vantaalaisen perheen ruokavalion: "Saadaan hyvät eväät muksuille elämään"

Huippukokki Kari Aihinen tapasi maanantaina 19.3. klo 20 MTV3-kanavalla vantaalaisen perheen, jonka arki on nyt entistä värikkäämpää ja maukkaampaa. 

Huippukokki Kari Aihinen auttoi Kaappaus keittiössä -ohjelmassa vantaalaisia Melissaa ja Teroa sekä heidän kahta pientä tytärtään Vanessaa ja Josefiinaa, joiden ruokavalio koostui lähes täysin eineksistä, valmisruuasta sekä vanukkaista. Aihisen lähdön jälkeen perheen ruokailutottumukset muuttuivat täysin. 

Ennen Aihisen vierailua Melissa vastasi pääasiassa ruuanlaitossa perheessä, jolloin tarjolla oli aina lähes poikkeuksetta pastaa. Tero osallistui ruuanlaittoon valmistamalla jonkinlaisen lihapadan keskimäärin muutaman kerran vuodessa. Nyt kumpikin vanhemmista on tehnyt enemmän ruokaa.

– Ei ole ollut sitä lihapiirakkaa ja karjalanpiirakkaa töissä eväänä, vaan on oikeasti ollut ruokaa töissäkin mukana, Tero kertoo tyytyväisenä. 

Vanukkaat jäivät unholaan

Aihinen kauhisteli ensimmäisellä vierailullaan perheen jääkaapin salaattilaatikkoa, joka oli täytetty vanukkailla vihannesten sijaan. Vanukkaista on nyt luovuttu kokonaan ja perhe on siirtynyt terveellisiin smoothieihin. 

Yksipuolisen ruokavalion lisäksi perheen suuri ongelma ennen Aihisen vierailua oli päätähuimaava määrä rahaa, joka kului joka kuukausi ruokaostoksiin. Kulut eivät ole laskeneet vielä toivotulla tavalla, mutta ruokavalion muutos on muuten tuonut mukanaan positiivisen tuloksen. 

– Olemme syöneet todella paljon paremmin, Tero toteaa.

Melissan mukaan perhe on oppinut todella paljon uutta. Hän kokee, että moni asia on avartunut ja omia toimintatapoja on opittu muuttamaan. Tero myötäilee mielipidettä. 

– Nyt menee tosi hyvin. Sitten kun tästä vielä saadaan budjettia ja muuta paranneltua, niin sitten saadaan muksuille hyvät eväät elämään mukaan, kun he ovat sitten oppineet myös tekemään monipuolista ja hyvää ruokaa, Tero summaa.

Kaappaus keittiössä MTV3-kanavalla maanantaisin klo 20!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme