Mainos
Mainos
KaappausKeittiossa_Logorekry

Kaappaus keittiössä: Ennakkoluuloinen kokki elää pitsalla ja syö kertakäyttöastioista

Kaappaus keittössä -ohjelman ensimmäisessä jaksossa Kari Aihisen tehtävänä on saada pikaruoalla elävä ravintolapäälikkö kiinnostumaan omasta hyvinvoinnistaan ja terveellisestä kotiruoasta.

Kaappaus keittiössä -ohjelman kevään ensimmäisessä jaksossa tavataan pikaruoalla ja eineksillä elävä Antti, 27, jonka ruokailutavat joutuvat suurennuslasin alle Kari Aihisen päästessä kaappaamaan hänen keittiönsä.

Suurin heikkous virvoitusjuomat

Raumalaisen ravintolapäälikön elämäntavat ovat retuperällä. Hän lounastaa päivittäin pitseriassa, ja kotimatka kulkee öisin grillikioskin kautta. Kellon ympäri kestävät työpäivät ovat johtaneet siihen, että säännöllisiä ruokailuaikoja ei ole päässyt syntymään ja energiajuomia kuluu tasaiseen tahtiin.

– Viimeksi tein kotona ruokaa kolme viikkoa sitten, ja silloinkin eineksiä. Eihän siihen mitään oikeaa syytä ole, ulkona syöminen on vain helpompaa Antti kertoo.

Antin suurimpia heikkouksia ovat virvoitusjuomat ja sipsit. Limua kuluu viisi litraa, sipsejä puolestaan neljä pussia viikossa.

Kokin koulutuksen omaava kokki ei käytä taitojaan omassa keittiössä, sillä pelkästään itselle tekeminen tuntuu hänestä turhalta. Ennakkoluuloinen mies ei myöskään suostu syömään lähes mitään terveellistä, kuten kasviksia.

Terveys ja jaksaminen koetuksella

Antti syö kotonaan kertakäyttölautasilta, sillä ei halua tiskata. Hän haluaa tehdä elämänsä mahdollisimman helpoksi, eikä liikunnan harrastaminen kuulu rutiineihin. 

Kiireinen mies haluaa muuttaa elämänsä suunnan nyt, kun sille on vielä jotain tehtävissä. Hän haluaa muuttaa ruokavalionsa monipuolisemmaksi ja terveellisemmäksi, sekä oppia tekemään hyvää kotiruokaa. 

– En halua herätä tähän asiaan vasta sitten kun sairaus yllättää. Haluan jonkun ulkopuolisen katsomaan tilannetta puolueettomin silmin, Antti kertoo syistä ohjelmaan hakeutumiselle. 

Seisomatyötä tekevän miehen jaksaminen on koetuksella ja diabeteksen uhka pelottaa. Antti on myös kyllästynyt siihen, että saa jatkuvasti kuulla olevansa suurikokoinen.

– Eniten se taitaa olla itsensä arvostamisen puutetta, Antti pohtii syitä huonolle ruokavaliolle ja liikkumattomuudelle. 

Takaisin perusasioiden äärelle

Matkustelusta haaveileva Antti kuluttaa ulkona syömiseen huimia summia kuussa, tuhat euroa uppoaa helposti pitsaan ja eineksiin.

Kari Aihinen kaappaa miehen keittiön palauttaakseen hänet takaisin perusasioiden äärelle ennen kaikkea terveyden, mutta myös säästöjen vuoksi.

– Täysremontti, ei tässä mikään muu auta, Aihinen kommentoi tulevaa haastettaan. 

Tämän iltaisessa jaksossa nähdään innostuuko pikaruokaa rakastava Antti kotiruoasta, vai sortuuko hän lähipitserian houkutuksille? 

Kaappaus keittiössä torstaisin klo 21 MTV-kanavalla. 

Keskustele ohjelmasta Kaappaus keittiönTwitterissä #Kaappauskeittiössä. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme