Mainos
Mainos
KaappausKeittiossa_Logorekry

Kaappaus keittiössä: Jenni pettyi – ohjelmasta ei ollut hyötyä

Kaappaus keittiössä -ohjelman seitsemännessä jaksossa tutustuttiin uusiin makuihin ja maistamisen tärkeyteen. Ennakkoluuloisesti uusiin ruokiin suhtautuva Jenni pettyi Aihisen vierailuun, eikä koe vierailusta olleen hänelle mitään hyötyä. 

Aikaisemmin erittäin nirso Jenni ei suostunut syömään samaa ruokaa muiden kanssa, vaan valmisti itse omat ruokansa. Jennin ja hänen monipuoliseen ruokavalioon tottuneen puolisonsa ruokakulttuurit eivät kohdanneet lainkaan, eikä Jenni suostunut edes maistamaan puolisonsa tekemiä ruokia.

Ensimmäistä lastaan odottanut Jenni oli huolissaan tulevan lapsensa ruokavaliosta, ja kutsui Kari Aihisen kaappaamaan hänen keittiönsä. Yrityksistä huolimatta itsepäinen nainen ei kuitenkaan onnistunut muuttamaan ruokavaliotaan terveellisempään suuntaan.

Vauva-arjessa lapsi menee edelle

Jenni kertoo, että heidän ruokavalionsa on pysynyt lähes samanlaisena kuin se oli ennen ohjelmaakin. Aiemmin ranskalaisilla elänyt Jenni on kuitenkin onnistunut jättämään roskaruoat vähemmälle.

– Silloin tällöin tulee syötyä ranskalaisia tai pitsaa, mutta ei läheskään joka päivä tai edes joka viikkokaan, Jenni kertoo.

Vauva-arkeen totutteleva Jenni valmistaa itse ruokaa vähintään joka toinen päivä. Lapsi ei ole vielä muuttanut ruokailutottumuksia ratkaisevasti, mutta lapsen ruoat, kuten perunat ja porkkanat hän keittää itse.

– Tällä hetkellä ruoan laittaa ja syö jos kerkeää, sillä tyttö menee nyt kaiken edelle, Jenni kertoo.

Pitkiä työpäiviä tekevän puoliso Emmanuelinkin ruoanlaittotottumukset ovat muuttuneet. Vasta iltamyöhällä kotiin saapuva mies syö mitä jääkaapista löytää, eikä pariskunta ehdi valmistamaan ruokaa yhdessä.

Kylässä uusia makuja

Ohjelmassa Aihinen peräänkuulutti maistamisen rohkeutta, sillä uusiin makuihin tottuminen vaatii jopa yli kymmenen maistelukertaa. Äärimmäisen nirso Jenni kertoo, ettei silti edelleenkään suostu maistamaan miehensä tekemiä ruokia.

Aivan kokonaan Jenni ei kieltäydy uusista ruoista, vaan maistaa uusia makuja rohkeasti jos niitä tarjotaan. 

– Kylässä uusia makuja on tullut maisteltua. En ole enää sanonut, että kiitos en voi ottaa tai en maista. Kaikkea on tullut maistettua mitä on tarjottu, Jenni kertoo.

Uudet raaka-aineet tai ruoat eivät ole silti löytäneet tietään kotikeittiöön.

"En koe ruokavaliotani yksipuoliseksi"

Ohjelmaan hakeminen oli Jennin oma päätös. Hän oli hakenut mukaan edelliskaudelle, mutta pääsi vasta nyt mukaan.

– Ajattelin, että tässä voisi olla sellainen ohjelma, johon rahkeet riittäisivät. Halusin muuttaa huonoja ruokailutottumuksia, elää terveellisemmin ja syödä monipuolisemmin, Jenni kertoo syistään ohjelmaan hakeutumiselle.

Ennen uusia allergiatestejä Jenni vetosi allergioihin, eikä suostunut edes maistamaan uusia ruokia. Hän haluaisi muuttaa ruokailutottumuksiaan, mutta suurimmaksi esteeksi hän kertoo oman pääkoppansa. Jenni ei osaa kertoa miksi hänen ruokavalionsa on jäänyt niin yksipuoliseksi.

– En koe, että oma ruokavalioni olisi niin yksipuolinen kuin mitä minulle ohjelmassa toitotettiin. Ainut pahe on kasvisten ja salaattien puute.

Jenni kertoo, ettei koe omassa ruokavaliossaan muuta muutettavaa kuin salaatin lisäämisen ruokavalioon. Muuten hän kyllä kertoo olevansa kiinnostunut ruoanlaitosta ja syövänsä tavallista ruokaa, kuten perunamuusia, riisiä ja lihaa.

Jenni pettyi Aihisen asenteeseen

Kari Aihinen opetti Jennille uusien makujen maistelua ja yhdessä tekemisen tärkeyttä. Jenni kuitenkin kokee, ettei Aihisen vierailusta ollut hänelle mitään hyötyä. Hän kritisoi erityisesti Aihisen asennetta.

– Jos suoraan sanotaan, Aihisen vierailusta ei ollut itselle mitään hyötyä. Jos asiat olisi tehty toiselle lailla, se olisi voinut olla itselle mielenkiintoisempaa ja mieleenpainuvampaa. Olisi voinut saada isompia asioita aikaan, Jenni kertoo.

Jenni kertoo, etteivät he tehneet ohjelmassa kolmen päivän aikana niin paljon uusia ruokia, että olisi saanut niistä inspiraatiota. Hän ei aio valmistaa ohjelmassa opeteltuja ruokia uudelleen.

– Toiset ovat asuneet pääkaupunkiseudulla ikänsä ja itse asun maalla, ja olemme tottuneet erilaiseen. Täällä asiat tapahtuvat erilailla, Jenni kertoo syitä siihen, miksi Aihisen vierailu ei onnistunut muuttamaan hänen ruokavaliotaan monipuolisemmaksi.

Kasvikset mukaan tulevaisuudessa

Ennen ruoka merkitsi Jennille yhteistä ajanvietettä, mutta nyt lapsen myötä ruoka on vaihtunut sivuosaan. Hektistä vauva-arkea elävä Jenni uskoo kuitenkin, että ruokailutottumukset tulevat muuttumaan lapsen kasvaessa. Kasvikset tulevat väkisinkin mukaan silloin, kun lapsi aloittaa niiden syömisen.

– Siinä tulee varmasti itsekin opeteltua kasvisten syöntiä kun lapsikin opettelee, Jenni kertoo.

Roskaruoan jättäminen ja pikkuhiljaa uusiin makuihin totutteleminen ovat hyvä alku kohti monipuolisempaan ruokavalioon.

Jenni osaa laittaa ruokaa ja on kiinnostunut ruoanlaitosta, mutta ennen kaikkea hänen tulisi onnistua muuttamaan ajattelutapaansa. Miten se onnistuu, sitä hän ei edes itse osaa sanoa. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme