Mainos
Mainos
KaappausKeittiossa_Logorekry

Kaappaus-keittiössä: Johanna jätti einekset ja muutti elämäntyylinsä täysin

Kaappaus keittiössä -ohjelman kolmannessa jaksossa tutustuttiin makeilla herkuilla ateriansa korvanneeseen Johannaan. Onko helppoutta peräänkuuluttanut perheenäiti onnistunut löytämään tiensä kotikeittiöön? 

Aikaisemmin helppoja pastaruokia ja makeita välipaloja nauttinut Johanna oivalsi sen, että maukkaan kotiruoan valmistaminen ei loppujen lopuksi ole vaikeaa. Kari Aihinen sai koko perheen innostettua keittiöön uusien raaka-aineiden ja ruoanlaittotapojen avulla.

– Saatiin paljon hyviä vinkkejä ja innostusta keittiötä kohtaan, Johanna kertoo.

Heidän keittiössään touhutaan huomattavasti enemmän kuin ennen, ja myös lapset osallistuvat ruoanlaittoon. 

"En viitsinyt ennen edes yrittää"

Johannan sai hakeutumaan mukaan ohjelmaan kyllästyminen yksipuoliseen ruokavalioon. Hän toivoi saavansa ohjelman avulla intoa ja motivaatiota ruoanlaittoa kohtaan, ja niin hän myös sai. 

Ravintola-alalla työskentelevä Johanna ei ollut aikaisemmin kiinnostunut ruoasta, vaan siirsi nälkää mahdollisimman helpoilla keinoilla, kuten välipalapatukoilla. 

– Kukaan ei ravintolasta tule kotiin sanomaan mitä tehdään, vaan koti on aivan toinen maailma, Johanna kertoo.

– Lapsiperheessä ruoan piti tulla nopeasti, ja sen piti olla sellaista joka maistuu lapsille. Sillä mentiin, mikä maistui lapsille, enkä viitsinyt edes yrittää muuta, Johanna kertoo syitä yksipuoliseen ruokavalioon. 

Ruokavalio on monipuolistunut, eikä eineksiä löydy enää heidän jääkaapistaan. Johanna kertoo, että he eivät ole palanneet entisiin ruokiin laisinkaan, vaan nykyisin lautaselta löytyy paljon enemmän kasviksia ja salaattia. 

– Lasten suosikkeja ovat perunamuusi ja kastikkeet, oma suosikkini on lohi, Johanna kertoo nykyisistä suosikkiruoista. 

"En kaipaa enstisestä ruokavaliosta mitään"

Johanna koki muutoksen helpoksi, eikä kaipaa entisestä ruokavaliosta mitään. Perhe aikookin jatkaa terveellisen kotiruoan parissa. Johanna kertoo, että he pyrkivät maistelemaan uusia makuja silloin tällöin, mutta paljon on vielä opittavaa. 

– Nyt kesää kohden on helppoa, kun on muutenkin täynnä intoa. Saa nähdä sitten kuinka syksyllä jaksaa. Toivottavasti siihen mennessä on muodostunut rutiinit, joiden voimalla jaksaa. 

Johanna kertoo terveellisemmän ruokavalion vaikuttaneen positiivisesti omaan jaksamiseen. Myös lähipiiri on huomannut muutoksen uudenlaisena energiana. 

– Olemme ruvenneet myös liikkumaan enemmän. Nyt terveellisemmän ruokavalion myötä olemme hakeneet myös kokonaisvaltaista hyvinvointia. Emme enää jää kotiin, vaan lähdemme vaikkapa pururadalle. Olen liittynyt myös kuntosalille, Johanna kertoo perheen uudesta elämäntyyylistä.

Ruoka merkitsee nykyisin hyvinvointia

Lapset ovat olleet innoissaan kotiruoasta, ja myös lasten kaverit käyvät heillä nykyisin usein syömässä. Johanna nauraa, ettei koskaan tiedä kuinka monta henkeä ruokapöydässä illalla onkaan. Myös ystävät ovat päässeet nauttimaan Johannan ruoanlaittoinnostuksesta, ja hyvää palautetta on satanut. 

– Ystävät kysyvät usein, että miksi en muka ennen ole osannut tällaista tehdä, Johanna kertoo uusista keittotaidoistaan. 

Ennen ruoka merkitsi Johannalle vain välttämätöntä pakkoa, mutta nykyisin se merkitsee enemmänkin yhdessäoloa ja hyvinvointia. Ruoka myös katetaan ja asetellaan kauniisti. 

– Tykkään touhuta keittiössä. Siellä voi mennä aikaa vaikka kuinka paljon. Saatan tehdä ruokaa myöhään illalla seuraavaa päivää varten jos siltä tuntuu. Tarvitsimme vain sitä, että Kari tuli tönäisemään liikkeelle, Johanna kertoo. 

Johanna kannustaa kaikkia yksipuolisesta ruokavaliosta kärsiviä perheitä kokeilemaan rohkeasti ruoanlaittoa ja erilaisia ruokia. 

– Tämä oli kiva kokemus ja lopputulos oli todella hyvä. Kiitos tulee siitä, kun lapset tykkäävät ja kehuvat tekemiäni ruokia. On ihanaa kun lapset sanovat , etteivät ole koskaan syöneet yhtä hyviä lihapullia, Johanna kertoo. 

Kaappaus keittiössä torstaisin klo 21 MTV-kanavalla.

Keskustele ohjelmasta Kaappaus keittiön Twitterissä #Kaappauskeittiössä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme