Mainos
Mainos
KaappausKeittiossa_Logorekry

Kaappaus keittiössä -kokki Kari Aihinen: "Ohjelman myötä perheiden arki helpottuu"

Haku Kaappaus keittiössä -sarjan uudelle tuotantokaudelle on nyt käynnissä. Ohjelmassa uusia makuja ja raaka-aineita pääsevät maistelemaan niin sinkut, nuoret pariskunnat kuin suurperheetkin.

Kari Aihisen vetämään Kaappaus keittiössä -sarjaan kuvataan uusia jaksoja syksyn 2017 aikana. Ohjelmassa keittiömestari Kari ”Kape” Aihinen jatkaa taistelua paremman arkiruokailun puolesta ja kiertää eri puolilla suomea kannustamassa perheitä kokkaamaan yhdessä.

Joissain perheissä ongelmana ovat ennakkoluulot ja pinttyneet epäterveelliset ruokatottumukset mutta usein kyse on taidon ja tiedon, ja sitä kautta myös uskalluksen puute. Kun Kape kaappaa keittiön niin uusia makuja ja raaka-aineita pääsevät maistelemaan niin sinkut, nuoret pariskunnat kuin suurperheetkin.

Ohjelmassa tärkeää on yhdessä tekeminen, jolla on positiivinen vaikutus koko perheeseen.

– Ohjelman myötä perheiden arki helpottuu ja maistuu paremmalle. Sarjassa osallistujia opastetaan kolmen päivän ajan työskentelemään keittiössä, me tehdään myös paljon muuta kuin ollaan keittiössä, Aihinen kertoo.

Savoyn keittiöpäällikkönä ja Roster Turun ja Roster Helsingin vetäjänä tunnettu kaappaus-Kape on innoissaan ohjelman uudesta tuotantokaudesta, jonka kuvaukset aloitetaan kahden vuoden tauon jälkeen edellisestä.

– Se on tietynlainen merkkipaalu minulle. On todella hienoa, että ohjelma tulee takaisin. Se on minulle henkilökohtainen ohjelma, Aihinen hehkuttaa.

Ohjelmaan etsitään parhaillaan uusia osallistujia. Mukaan saa hakea niin sinkut, parit kuin suurperheetkin. Aihinen kehottaa ihmisiä hakemaan mukaan ohjelmaan rehellisin ja aidoin perustein.

– Nykyaikana esimerkiksi erityisruokavaliot ja allergiat ovat arkipäiväisiä asioita. Toivottavasti myös niitä saadaan ohjelman uudelle kaudelle mukaan. Tärkeintä kuitenkin on, että osallistujat ovat mukana ilolla ja yhdessä.

Pelkästään julkisuuden toivossa ei kannata sarjaan mukaan hakea. Gluteenittomalla ruokavaliolla bikinikuntoon tähtääminen ei kuulu Aihisen mukaan ohjelmaan.

Ohjelmassa on Aihisen mukaan myös pureuduttava siihen, mikä ihmisten todellinen ongelma keittiössä on. Suomalaisten ongelma ei Aihisen mukaan ole uusien tapojen vastaanottaminen, vaan pelko epäonnistumisesta. Kun ruoka palaa kerran, samaa ei uskalleta valmistaa uudelleen.

– Parhaat ruoat ovat syntyneet nimenomaan erehdyksen ja unohtamisen kautta. Esimerkiksi niin, että sokeri ja kerma ovat unohtuneet hellalle ja niistä on valmistunut kinuskia. Uskallus, rohkeus, halu ja intohimo. Se on se juttu, hän tiivistää.

Kaappaus keittiössä -ohjelman osallistujahaku on käynnissä nyt. Mukaan voi hakea yksin, perheen, kämppiksen tai muun yhteisön kanssa. Ohjelma kuvataan syksyn 2017 aikana.  

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme