Mainos
Mainos
KaappausKeittiossa_Logorekry

Kaappaus keittiössä: Piilosokeria ahmiva Johanna ei viitsi liata kattilaa ruoanlaiton takia

Kaappaus keittiössä -ohjelman tämäniltaisessa jaksossa tavataan makeilla herkuilla ateriansa korvaavaan Johannaan. Onnistuuko ruoanlaittoa kaihtava perheenäiti kumoamaan ennakkoluulonsa, ja oppimaan kotiruoan merkityksen?

Kaappaus keittiössä -ohjelman kolmannessa jaksossa matkataan Turkuun, ja kaapataan ateriankorvikkeilla elävän Johannan keittiö. Perheeseen kuuluu ravintolapäällikkönä työskentelevän perheenäidin lisäksi kolme lasta: 16-vuotias Rosa, 8-vuotias Aino ja 7-vuotias Aapeli.

Koko perhe on kyllästynyt yksitoikkoiseen ruokavalioon, johon kuuluu lähinnä pastaa eri muodoissa. Ruoan kanssa halutaan päästä mahdollisimman helpolla. 

"Ruoka on minulle vain pakollinen asia" 

Perheellä ei ole yhteistä ruokailuhetkeä, vaan jokainen syö missä ja milloin haluaa. Johanna ei itse osallistu ruokailuun, vaan siivoa keittiötä lasten syödessä. Hän itse korvaa ateriansa välipalapatukoilla, voileivillä ja makeilla herkuilla. Hän haluaa helppoja keinoja, joilla siirtää nälkää.

– Ruoka on minulle vain pakollinen asia. En viitsi liata kattilaa sen takia, että tekisin itselleni ruokaa. Minkä takia pitäisi tuhlata aikaa siihen, sehän on vain ruokaa, Johanna kertoo suhtautumisestaan ruokaan. 

Perheen kotoa ei vihanneksia löydy, ainakaan tuoreina. Tytär Rosa kokkaa välillä kasvispitoista ruokaa, mutta näihin ruokiin Johanna ei suostu koskemaan. Hänen mielestään kasvikset ovat liian yllätyksellisiä.

Eniten muutosta tilanteeseen kaipaavat lapset, jotka haluaisivat syödä normaalia kotiruokaa.

– Haluaisin, että perhe söisi yhdessä, eikä äiti tyrmäisi heti tekemiäni ruokia, Rosa toivoo. 

"Koko jengi keittiöön"

Kari Aihinen haluaa todistaa helppoutta kaipaavalle Johannalle, ettei ruoanlaitto ole vaikeaa. Hän haluaa korostaa ennen kaikkea yhdessä tekemistä.

Johannan tulisi ymmärtää, että lasten into ruokaa kohtaan ei kasva, jos hän ei itse osallistu ruokailuun. 

– Koko jengi keittiöön, Aihinen kehottaa.

Aihinen haluaa saada perheen jääkaapin täyteen itsetehtyä ruokaa, ja vähentää sokerin kulutusta. Valmisjuomat eivät ole ainoastaan täynnä piilosokeria, vaan ne ovat myös kalliita.

– En ymmärrä sitä, että ruoanlaittoon ei olisi muka aikaa. Tällaisesta ruoasta ei voi tulla hyvä mieli, Aihinen kertoo ja peräänkuuluttaa suunnitelmallisuutta.

"Oma ruokavalio ei ole todellisen näköinen"

Johanna pääsee näkemään todellisuudessa sen, kuinka korkealla heidän perheensä sokerinkulutus oikeasti onkaan. Ravitsemusasiantuntija Sanna Talvia havainnollistaa Johannalle perheen ruokailutottumuksia. 

– Voiko joku oikeasti syödä sokeria noin paljon, Johanna kauhistuu näkemästään määrästä. Perhe syö huimat kaksi ja puoli kiloa sokeria viikossa.

Ravitsemusasiantuntija neuvoo, että kun syö riittävästi kunnollista ruokaa, makealle ei ole enää tarvetta.

– Pienet lapset seuraavat perässä, ellen tee asialle jotain. Oma ruokavalio ei ole todellisen näköinen, Johanna kertoo silmiä avaavasta kokemuksesta.

Vaihtoehtoja pastaruoille

Aihinen opettaa Johannaa valmistamaan erilaisia kotiruokia, ja maistelemaan rohkeasti eri makuja. Hän haluaa näyttää Johannalle myös itse tehtyjen, sokerittomien välipalojen valmistusta.

– Uskon, että lapsetkin oppivat siihen, ettei kaikessa tarvitse olla sokeria, Johanna toteaa.

Tämäniltaisessa jaksossa Aihinen kaappaa perheen keittiön, ja antaa heille vaihtoehtoja ainaiselle jauhelihapastalle. Onnistuuko ruokaan välttämättömänä pahana suhtautuva Johanna oppimaan terveellisen ja monipuolisen kotiruoan valmistamisen?

Kaappaus keittiössä torstaisin klo 21 MTV-kanavalla.

Keskustele ohjelmasta Kaappaus keittiön Twitterissä #Kaappauskeittiössä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme