Mainos
Mainos
KaappausKeittiossa_Logorekry

Kari Aihinen kaappaa nuoren parin keittiön – ateriarytmi ja raaka-ainetuntemus kuntoon

Kaappaus keittiössä -ohjelman tämäniltaisessa jaksossa tavataan juuri yhteen muuttanut pariskunta Melissa ja Roni. Kumpikin kokkaa vain itselleen, ja ruoanlaittotaidoissakin on parantamisen varaa. Onnistuuko nuoripari löytämään tiensä yhteisen ruokapöydän ääreen.

Kaappaus keittiössä -ohjelman neljännessä jaksossa kaapataan lahtelaisen pariskunnan keittiö. Fyysisesti rankkaa työtä autopesulassa tekevät Melissa ja Roni eivät vietä yhteistä aikaa keittiössä, vaan laittavat kumpikin omat ruokansa. Huonot ruokailutottumukset ovat vaikuttaneet negatiivisesti myös jaksamiseen. Kari Aihinen kaappaa pariskunnan keittiön, ja opettaa heille yhteisen ruoanlaiton merkitystä. 

Luovuus ei riitä keittiöön

Melissa on kyllästynyt siihen, että huonojen ruokailutottumusten vuoksi energiaa ei riitä työpäivän jälkeisiin urheiluharrastuksiin. Ennen kamppailulajeja harrastanut nainen ei enää jaksa lähteä työpäivän jälkeen liikkumaan, vaan jää mieluummin kotiin.

– En osaa laittaa ruokaa, ja sen takia sitä ei tule tehtyä. Toivoisin saavani syömisen kuntoon, jotta jaksaisin aloittaa taas jonkun urheiluharrastuksen, Melissa kertoo ruokailutottumuksistaan.

Maalaamista ja piirtämistä harrastavan Melissan luovuus ei riitä keittiöön saakka, vaan hän kokee, ettei osaa laittaa lainkaan ruokaa. Lisähaastetta tuo vastikään todettu maitoallergia, sillä uuteen ruokavalioon tottuminen vie oman aikansa.

Hän kuitenkin pyrkii syömään yhden lämpimän aterian päivässä, mutta välillä sekin saattaa korvautua pikaruoka aterialla tai patongilla.

Ateriarytmi kadoksissa

Aikaisemmin pikaruokaravintolassa työskennellyt puoliso Roni on onnistunut pudottamaan painoaan lähes 40 kiloa uuden työnsä ansiosta. Ennen ruokavalio koostui lähinnä pikaruoasta ja pakastepitsoista, mutta ruokailut eivät ole vieläkään aivan kohdillaan.

Ronin ateriarytmi on kadoksissa, ja hän syö vain kerran päivässä. Yksi valtava ateria päivän aikana vaikuttaa myös jaksamiseen. Energiaa ei raskaan aterian jälkeen riitä muuhun kuin laiskotteluun. 

– Ajattelen, että kun syö kerran päivässä, ehdin tehdä kaikki pakolliset asiat pois alta. Loppuillaksi saan omaa aikaa, ja voin vain loikoilla ja levätä ruoan jälkeen, Roni kertoo. 

Ronin ruokavaliossa ateriarytmin lisäksi ongelmana on kasvisten puute. Yksipuolinen ruokavalio koostuu lähinnä tacomaustetusta jauhelihakastikkeesta, jota mies kokkaa muutaman kerran viikossa suuria määriä.

– Ruokailutottumukseni ja tietoni ruoasta ovat hyvin rajalliset. En osaa edes kuvitella syöväni muuta kuin jauhelihamössöä, Roni kertoo ruokafilosofiastaan.

Yhteiset ruokailutottumukset hakusessa

Vasta muutaman kuukauden yhdessä asunut pariskunta ei ole vielä onnistunut löytämään yhteisiä ruokailutottumuksia, vaan kumpikin kustantaa omat ruokansa. Ruoka sekä tehdään että syödään erikseen, ja ateriat nautitaan television tai tietokoneen äärellä. 

– Pitäisi aloittaa nuorena katsomaan mitä syö, jotta saisimme kumpikin viettää pitkän ja terveellisen elämän, Melissa toivoo.

Yksi pariskunnan ruokailua saneleva tekijä on raha. Aihinen vie pariskunnan Marttaliiton oppiin, jossa heille annetaan talousneuvoja ja tietoa siitä, miten he voivat hyödyntää edellispäivän ruokia seuraavilla aterioilla.

– Ruokaa menee vanhaksi sen takia, että luovuus loppuu. En tiedä miten ruokaa voisi hyödyntää seuraavana päivänä, Melissa kertoo.

Perusasiat kuntoon

Kari Aihinen haluaa opettaa nuorille uusien raaka-aineiden käyttöä, sekä kunnon ateriarytmin merkityksen oman hyvinvoinnin kannalta. 

– Tehdään ruokia, jotka eivät pelkästään täytä, vaan myös maistuvat hyvälle, Aihinen opettaa.

Aihinen tutustuttaa pariskunnan kasviksiin, ja maidottoman ruoanlaiton saloihin. Ennakkoluuloton pariskunta tarttuu haasteeseen innoissaan.

– Minulla ei ole ongelmia uusien ruokien ja raaka-aineiden maistamisen kanssa, Roni toteaa.

Tämäniltaisessa jaksossa Kari Aihinen kaappaa pariskunnan keittiön, ja opettaa heille perusasioita raaka-aineista ja ateriarytmistä. Onnistuuko pariskunta yhdistämään voimansa ja löytämään tiensä saman ruokapöydän ääreen? 

Kaappaus keittiössä torstaisin klo 21 MTV-kanavalla.

Keskustele ohjelmasta Kaappaus keittiön Twitterissä #Kaappauskeittiössä.

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme