Mainos
Mainos
KaappausKeittiossa_Logorekry

Kari Aihinen loi uskoa Johannaan: Tituleerataan kotona jo keittiömestariksi

Kaappaus keittiössä -ohjelman viidennessä jaksossa tutustuttiin tuoreiden raaka-aineiden käyttöön sekä yhteisten ruokailuhetkien merkitykseen. Perheen äiti Johanna inspiroitui ruoasta ja ruoanlaitosta todenteolla, eikä kaipaa entisestä ruokavaliosta mitään. 

Aikaisemmin lähes yksinomaan eineksiä ja puolivalmisteita syönyt Johanna ei ollut lainkaan kiinnostunut ruoanlaitosta, vaan piti ruokaa pelkkänä polttoaineena. Kari Aihisen kaapattua Johannan keittiön perheenäiti löysi kadoksissa olleen itseluottamuksensa.

– Nykyisin teen ruokaa siksi, että se on kivaa, ja siinä löytää uusia makuja. Ruoka ei ole enää vain pelkkää polttoainetta, Johanna kertoo.

Ruoka merkitsee Johannalle nykyisin myös yhdessä tekemistä. Perheen vanhin tytär on erityisen innostunut ruoanlaitosta. Hän osallistuu paljon ruoanlaittoon, ja huomauttaa kyllä jos ruokaa ei valmisteta yhdessä. Aihisen vierailun jälkeen lapset ovat muuttuneet myös kriittisimmiksi ruokaa kohtaan, hyvällä tavalla.

– Jos joskus ajattelen päästä helpolla, lapset huomauttavat hyvin äkkiä, että eihän meillä enää syödä mitään valmista, Johanna kertoo.

Einekset ovat jääneet perheen ruokavaliosta pois kokonaan, ja kaikki ruoka valmistetaan itse alusta lähtien. 

Pienemmät annoskoot, enemmän energiaa

Ennen paljon piilosuolaa sisältäviä eineksiä syönyt perhe on muuttanut ruokavaliotaan terveellisempään suuntaan. Aiemmin heidän ruokavalionsa ei sisältänyt lainkaan kasviksia, mutta nyt salaattia löytyy lähes joka aterialta. Pähkinät ja siemenet ovat saaneet salaatin maistumaan.

Myös ruokailurytmi on muuttunut säännöllisempään suuntaan. Perhe pyrkiikin syömään yhden aterian päivässä yhdessä. Uusi ruokavalio on vaikuttanut huomattavasti myös jaksamiseen.

– Annoskoot ovat muuttuneet huomattavasti. Itse tehty ruoka on täyttä tavaraa, Johanna kertoo.

Keuhkokuumeen vuoksi Johanna ei ole päässyt liikkumaan, mutta liikuntaharrastuksen aloittaminen on suunnitteilla heti terveyden salliessa. Uuden ruokavalion myötä siihen löytyy tarvittavaa energiaa. 

Perheen kehut kannustavat eteenpäin

Johannan sai hakemaan mukaan ohjelmaan kyllästyminen yksipuoliseen ruokavalioon. Hän teki paljon samoja ruokia ja halusi päästä mahdollisimman helpolla.

Johannan ruokavalio ei aina ole ollut huonolla mallilla, vaan einekset tulivat mukaan kuvioihin masennuksen myötä. Aivan uutta ruoanlaitto ei siis Johannalle ollut, vaan kodinhoitajan koulutuksen omaava nainen osasi kyllä valmistaa ruokaa, innostus vain puuttui. 

– Kyse ei ollut siitä, etten olisi osannut tehdä ruokia, inspiraatio vain puuttui. Kari sai luotua uskoa omaan tekemiseen, Johanna kertoo.

Innostus ja usko omaan ruoanlaittoon on löytänyt tiensä takaisin Johannan keittiöön. Hän kokeilee rohkeasti uusia makuja ja raaka-aineita, sekä etsii uusia reseptejä. Kotona Johannaa tituleerataan jo Merirastilan parhaaksi keittiömestariksi.

– Mies kehui, ettei tarvitse enää koskaan käydä ulkona syömässä kun kotona saa ravintolatasoista ruokaa, Johanna kertoo.

Perheeltä saadut kehut lämmittävät mieltä ja innostavat kokeilemaan lisää uutta.

Kauppalaskut ovat pienentyneet 

Nyt kun ruoka valmistetaan kokonaan itse, muutos on näkynyt myös kauppalaskussa. Ruokia suunnitellaan etukäteen, ja heräteostokset ovat jääneet vähemmälle.

– Kauppalaskut ovat pienentyneet hyvin paljon. Selviää hyvin paljon vähemmällä rahallisesti kun tekee itse, Johanna kertoo.

Johanna kannustaa kaikkia samanlaisten ruoka-ongelmien kanssa kamppailevia kokeilemaan rohkeasti reseptejä ja maistamaan uusia makuja. Hän on itse oppinut käyttämään kasviksia monipuolisesti uusien reseptien ansiosta.

–  Kun antautuu reseptien armoille, sieltä löytyy hyviä makuja, Johanna kertoo. 

Kaappaus keittiössä torstaisin klo 21 MTV-kanavalla.

Keskustele ohjelmasta Kaappaus keittiön Twitterissä #Kaappauskeittiössä ja ohjelman Facebookissa


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme