Mainos
Mainos
KaappausKeittiossa_Logorekry

Kari Aihinen muutti tamperelaisen perheen ruokailutottumukset täysin: "En stressaa enää syömisestä!"

Kaappaus keittiössä -ohjelmassa tavattiin maanantaina 5. maaliskuuta klo 20 tamperelainen äiti ja tytär, joiden arkielämä muuttui kertaheitolla huippukokki Kari Aihisen avustuksella. 

Kaappaus keittiössä -ohjelman huippukokki Kari Aihinen saapui Tampereelle auttamaan Tainaa sekä hänen kymmenenvuotiasta tytärtään Iidaa, joiden ruokavaliot eivät kertakaikkiaan kohdanneet. Taina eli jatkuvilla dieeteillä ja Iidalle ei maistunut muuten vain juuri mikään muu, kuin pinaattiletut. 

Aihisen vierailun jälkeen asiat ovat kuitenkin muuttuneet radikaalisti tamperelaisessa kodissa. Iida osallistuu nyt ahkerasti ruuanlaittoon ja Tainan mukaan he yrittävät tehdä joka viikonloppu ainakin muutaman erilaisen ruokalajin yhdessä. Taina on itse luopunut täysin omista laihdutuskuureistaan. 

– Luovuin niistä, kun sinä kerran sanoit niin! Taina vitsailee Aihiselle. 

Pinaattiletut ja mansikkahillo ovat jääneet unholaan ja Tainan mukaan Iida on syönyt niitä ehkä kerran Aihisen lähdön jälkeen. Nykyään Taina ei anna Iidan syödä muroja aamupalaksi, vaan aamut aloitetaan aina leivällä tai karjalanpiirakalla. 

– Ilkeä äiti, Iida kuittaa vitsaillen.

Kun Iida tulee arkisin koulusta kotiin, hän syö välipalaa. Kun Taina tulee töistä kotiin, he syövät Iidan kanssa yhdessä lämpimän ruuan. Viikonloppuisin he syövät myös aina yhdessä. 

Ruuanlaittokärpänen puraisi toden teolla

Taina kertoo Iidan innostuneen erittäin paljon ruuanlaitosta Aihisen vierailun jälkeen. Iida on tehnyt kavereidensa kanssa Tainalle muun muassa paistettuja vihanneksia muutamaan otteeseen. Tämän lisäksi kavereiden kanssa on paistettu lettuja ja jopa leivottu pullaa. 

Myös huippukokki on erittäin vaikuttunut näkemästään ja ylistää perheen innokkuutta ja asennetta ruuanlaittoon. 

– Tuo teidän ruuanlaitto ja tekeminen yhdessä on ihan paratiisinomaista. Jos tämä on tällaista, niin onneksi olkoon miljoona kertaa, Aihinen ihastelee. 

Asennemuutos vaikuttaa koko perheeseen

Tainan mukaan aikaisemmin erittäin nirso Iida on nyt oppinut, että kaikkea on maistettava. Hän kertoo, että tuntuu erittäin mukavalle kun huomaa Iidan maistavan ruokia mielellään sen sijaan, että hän aina kieltäytyisi. 

– Ei hän enää hirveästi rutise sitä vastaan, hän ottaa sen lusikallisen vastaan, kun on pakko. Toivon, että pikkuhiljaa se sitten siitä kehittyy, että Iida syö ruokaa isommissa määrin, Taina toteaa. 

Laihdutuskuurit ja dieetit ovat jääneet Tainan elämässä täysin unholaan. Hän myöntää oppineensa, että kuurit olivat hänen kohdallaan aika turhia. 

– Iidan kannalta olen oppinut sen, että kun tehdään yhdessä, niin Iida innostuu ruuan tekemisestä ja sitä kautta myös syömisestä. Ainakaan minä en stressaa enää syömisestä! Taina iloitsee. 

Kaappaus keittiössä maanantaisin MTV3-kanavalla klo 20! 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme