Mainos
Mainos
KaappausKeittiossa_Logorekry

Köyhät tamperelaisnuoret kiittivät huippukokkia koskettavalla eleellä: "Kerrankin herra Aihinen on hiljainen"

Maanantaina 26.2. klo 20 MTV3-kanavalla huippukokki Kari Aihinen tapasi Kaappaus keittiössä -ohjelmassa tamperelaisia nuoria, jotka laittoivat saamansa opit jakoon omassa tiiviissä yhteisössään. 

Kun huippukokki Kari Aihinen vieraili tamperelaisten SaaganNooran ja Pakun luona ensimmäistä kertaa Kaappaus keittiössä -ohjelmassa, nuoret naiset kamppailivat ruuanlaittobudjettinsa jatkuvan pienuuden kanssa. Kolmikko oli myös erittäin aktiivinen paikallisessa Tesoman Lumipallot -nimisessä toiminnassa, jossa he toimivat auttajina ja ystävinä muille nuorille. 

Aihisen vierailun jälkeen naiset oppivat huippukokin opeista vaarin ja ovat pistäneet hyvän kiertämään omassa yhteisössään. Vierailun jälkeen tapahtui myös erittäin jännittäviä asioita, sillä Noora sai kutsun itsenäisyyspäivän linnanjuhliin. 

– Minut kutsuttiin Linnan juhliin kiitoksena työstä, mitä olen tehnyt nuorten parissa, Noora kertoo. 

"Sen verran suolaa, että maistuu merivedeltä"

Naiset esittelevät Aihiselle Tesoman Lumipallojen tiloissa, kuinka ruuanlaitto onnistuu isommalla porukalla. He ovat selkeästi antaneet oppejaan eteenpäin myös muille nuorille.

– Sen verran suolaa, että se maistuu merivedeltä, Saaga ohjeistaa ruuanlaittajia.

– Hyvä, täällä on kaikki opit menneet perille! Aihinen iloitsee.

Aiemmin nuoret kokivat, ettei heillä ole juuri koskaan rahaa tehdä kunnon ruokaa. Nyt he kertovat huomanneensa helpotusta myös rahatilanteessaan Aihisen neuvojen siivittämänä. 

Tiivis yhteisö pitää yhtä

Saaga, Noora ja Paku sekä muut Tesoman Lumipallojen jäsenet haluavat palkita Aihisen kiitoksena kaikesta avusta, jota he ovat huippukokilta saaneet. Koskettavana eleenä nuoret tekevät Aihisesta Tesoman Lumipallojen kunniajäsenen.

– Halutaan tehdä sinusta spessulumppa, niin sinähän saat ihan oman lumipallohupparin, Noora toteaa Aihiselle. 

Huippukokki ottaa eleen vastaan liikuttuneena ja on kiitollinen saamastaan kunnianosoituksesta. 

– Kerrankin herra Aihinen on hiljainen!

Rennommalla otteella parempaa ruokaa

Nuorten mukaan Aihisen vierailulla oli suuri merkitys ja he ovat oppineet suhtautumaan ruuanlaittoon paljon aiempaa rennommalla otteella. 

– Tästä eteenpäin aion tehdä enemmän ruokaa kotona ja kavereiden kanssa, Paku kertoo. 

Nooran mukaan hänen itsetuntonsa on parantunut merkittävästi ruuanlaiton suhteen. 

– Niinkuin Kapekin sanoi, että kyllä te osaatte, kunhan vaan teette. Niin kyllä me oikeasti osataan, kun me vaan halutaan ja tehdään! Noora summaa.

Kaappaus keittiössä maanantaisin MTV3-kanavalla klo 20!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme