Mainos
Mainos
KaappausKeittiossa_Logorekry

Lietolainen perhe luottaa ruoanlaitossa ainoastaan grillimausteeseen: "Tämä on masentavaa"

Maanantaina 12.2. MTV3-kanavalla klo 20 Kaappaus keittiössä -ohjelman huippukokki Kari Aihinen tapaa lietolaisen perheen, jonka isän ainut erityistaito ruoanlaitossa on lisätä grillimaustetta, vaikka muut perheenjäsenet toivoisivat monipuolisempia aterioita. 

Kaappaus keittiössä -ohjelmassa huippukokki Kari Aihinen ottaa suunnan kohti Lietoa, joka sijaitsee parinkymmenen kilometrin päässä Turusta. Aihinen tapaa perheen, johon kuuluvat PauliinaMarko sekä heidän pieni tyttärensä Aava

Joka toinen viikonloppu perhe kasvaa puolet isommaksi, kun Markon kaksi lasta ja Pauliinan poika viettävät myös aikaansa Liedossa. Pauliina käy töissä ja koulussa ja Marko on täyspäiväinen koti-isä. Ruokaostoksista arkisin vastaa pitkälti Pauliina.

– Käyn yleensä kaupassa ja Marko sitten koittaa niistä aineksista jotain säätää. Tekisin ehkä jotain muuta kuin mitä Marko niistä tekee, Pauliina kertoo.

Markon bravuureita ruuanlaitossa ovat muutama erilainen kastike ja keitto. Jääkaappi on täynnä raaka-aineita, mutta Marko valitsee usein ruokaa laittessaan jauhelihapaketin. Muut ainekset jäävät kaappiin. 

– Kyllä tykkään tehdä ruokaa, mutta omien idoiden suhteen pää lyö tyhjää, Marko tunnustaa.

Addiktio grillimausteeseen

Grillimauste kuuluu vakiona Markon ruuanlaittoon. Tapa on opittu hänen isoäidiltään, joka Markon mukaan laittaa grillimaustetta kaikkialle. Grillimauste on Markon ruuanlaiton peruspilari, jota hänen mukaansa voi sujauttaa ruokaan kuin ruokaan.

Pauliina ei ole itse kovinkaan vakuuttunut perheen ruokailuista. Hän toivoisi ruokapöytään väriä ja että ruoka olisi jollain tavalla haluttavamman näköistä. 

– Tämä on masentavaa ruokaa. Kyllähän tämän syö, mutta onhan se aika masentavaa. 

Väritön ja mauton ruoka juontaa juurensa Pauliinan mukaan kenties siihen, että Markolla ei ole taitoa tai halua tehdä ruokaa visuaalisesti miellyttäväksi. Pääasia on, että pöydässä on jotain ruokaa.

Kaappaus keittiössä maanantaisin MTV3-kanavalla klo 20!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme