Mainos
Mainos
KaappausKeittiossa_Logorekry

Lietolainen perhe sanoi hyvästit ainoalle tuntemalleen mausteelle: "En olisi uskonut, että näin hyvää ruokaa pystyy tekemään itse"

Kaappaus keittiössä -sarjassa tutustuttiin maanantaina 12.2. klo 20 MTV3-kanavalla lietolaiseen perheeseen, joka löysi täysin uuden suunnan ruuanlaittoonsa huippukokki Kari Aihisen avulla. 

Kaappaus keittiössä -ohjelman huippukokki Kari Aihinen saapui lietolaisen perheen avuksi, sillä heidän kotonaan ruuanlaitto oli todella ankeaa ja mielikuvituksetonta. Ennen Aihisen vierailua ainut mauste, jonka perheen koti-isä Marko tunsi, oli grillimauste. Hänen puolisonsa Pauliina tuskaili masentavan ruuan johdosta, ja myös pariskunnan pienelle Aava-tyttärelle olisi maittanut parempi ruoka.

Kaksi kuukautta myöhemmin Marko on ottanut ruuanlaitossaan täysin uuden suunnan. Aihisen neuvojen rohkaisemina Markolla on nyt uskallusta tehdä kokeiluja ruuanlaiton saralla ja ennen kaikkea kunnon raaka-aineista. Hän käyttää kokkailussaan nykyään mahdollisimman vähän mitään einespohjaista. Marko tekee myös paljon kasvisruokia lihan sijasta, ja reseptejä sekä inspiraatiota haetaan muun muassa netistä.

– En kysy Pauliinalta, että tehdäänkö tällaista. Etsin ohjeen ja teen, katson sitten että tykkääkö vai ei, Marko kertoo ylpeänä. 

Pauliina on ollut muutokseen erittäin tyytyväinen, ainakin silloin kun ruuat onnistuvat. Markon mukaan Aihisen lähdön jälkeen hänen ruuanlaittotaitonsa ovat parantuneet huomattavasti ja hänestä on tullut monipuolisempi. Myös uskallusta ja kokeilunhalua on karttunut. 

Grillimauste on jäänyt unholaan

Grillimaustetta Marko ei käytä ruokiinsa enää lainkaan. Einesruokiakaan ei nähdä perheen ruokapöydässä käytännössä enää ollenkaan. 

– Väriä on ollut paljon, Marko on toden teolla ylittänyt itsensä ja tehnyt joka päivä jotain ruokaa. Monipuolista on ollut. On ollut väriä ja eri ruoka-aineita on kokeiltu. En ainakaan tällä hetkellä kaipaa mitään lisää, Pauliina kertoo. 

Maustamisessa on kuitenkin toisinaan vielä vähän hakemista. Pariskunta paljastaa, että kerran tai pari ruoka on jouduttu heittämään pois, sillä maustaminen on mennyt aivan pieleen. Se ei kuitenkaan haittaa, sillä Marko on ylpeä siitä, että uskaltaa tehdä kokeiluja kokkailun parissa. 

– Kyllä monesti ajattelen, että nyt on itsensä ylittänyt. En olisi uskonut, että näin hyvää pystyisi tekemään itse. 

Pauliina kertoo myös, että on huomannut Markon itsevarmuuden nousseen selkeästi. Hänen mukaansa Marko on nauttinut erittäin paljon uudesta roolistaan. 

– Hän on kokki ja puhuu itsestään kokin nimikkeellä, Pauliina iloitsee. 

– Kokeilemalla kohti parempaa ruokaa, eikä pelätä pettymyksiä, Marko summaa.

Kaappaus keittiössä maanantaisin MTV3-kanavalla klo 20!

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme